Erilaisia tennareita rivissä

Perheohjaamossa työskentelevät

Piia Kiukkonen

hyvinvointipedagogi Piia KiukkonenOlen Perheohjaamon hyvinvointipedagogi Piia Kiukkonen. Koulutukseltani olen sosionomi, kasvatustieteen maisteri: lastentarhanopettaja, luokanopettaja ja erityisopettaja. Lisäksi olen ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja. Toimin noin 20 vuotta laaja-alaisena erityisopettajana Kauhajoen eskareissa ja alakouluilla ennen Perheohjaamoon siirtymistä. Olen kahden kouluikäisen lapsen äiti, joka nauttii tenavien kanssa kotoilun lisäksi liikunnallisista harrastuksista, äänikirjoista, musiikista, leffoista ja ystävien seurasta.

Sydäntäni lähellä on ihmisten tavallinen arki sen kaikessa keskeneräisyydessään. Toiveenani on, että jokaisella meillä olisi rohkeutta elää omannäköistä ja itselleen arvokasta arkea. Uskon, että sitä kautta löytää arkeensa aitoa hyvinvointia. ”Täydellisyys on hyvän pahin vihollinen, paljon vähempikin riittää. Inhimillisyys on suurinta rakkautta ja yhdessä olemme enemmän. Täyden elämän salaisuus on hakeutua itselleen oikeanlaiseen valoon.”

Mari Einola

Konsultoiva erityisopettaja Mari EinolaOlen Perheohjaamon konsultoiva erityisopettaja Mari Einola. Koulutukseltani olen kasvatustieteiden maisteri: luokanopettaja ja erityisluokanopettaja. Lisäksi olen ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja. Ennen Perheohjaamoa olen toiminut erityisluokanopettajana lähes 20 vuotta. Kotoa minulta löytyy puolison lisäksi 3 lasta. Vapaa-ajalla nautin perheen kanssa puuhastelusta, liikunnasta ja erityisesti retkeilystä.

Minun sydäntäni lähellä on jokaisen lapsen, perheen tai vaikkapa koululuokan omanlainen, riittävän hyvä arki. Asioita yhdessä pohtimalla ja ihmettelemällä sekä kokeilemalla joskus hulluiltakin tuntuvia ratkaisuja, voidaan rakentaa juuri teille sopivaa arkea.

”-Huomenna on uusi pitkä päivä, sanoi äiti. –Aivan jokaisen oma alusta loppuun. Se on hauska ajatus.  (Muumipappa ja meri)”

Leila Kulmala

Perheohjaaja Leila KulmalaOlen Leila Kulmala, Perheohjaamon perheohjaaja. Koulutukseltani olen sosionomi (AMK) ja varhaiskasvatuksen opettaja. Tällä hetkellä opiskelen ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi.

Vapaa-aikani kuluu ison perheeni kanssa seikkaillessa, niin perhe-elämän mutkissa kuin luonnossa koirien kanssa samoillessa.

Sydäntäni lähellä ja osaamisaluettani ovat vanhemmuuteen liittyvät asiat, erityislapsiperheen elämä ja tunne-elämään liittyvät asiat.  Inhimillisyys ja kunnioitus ovat tärkeässä roolissa työssäni. Jokaisen elämä ja oma tarina kertovat monista haasteista ja vaikeuksista, mutta myös tarinaa selviämisestä ja onnistumisesta. Oma kokemukseni niin työssä kuin elämässäkin on osoittanut sen, että elämä tosiaan voi yllättää, mutta monesta on mahdollista selvitä. Yksin ei tarvitse jaksaa eikä osata.