Kulttuuritalo

Kauhajoen Kulttuuritalo toimitilana yhdistyksille ja ryhmille

Kauhajoen Kulttuuritalo tarjoaa hyvät ja monipuoliset tilat erilaisiin harrastuksiin ja kokoontumisiin. Talossa toimii tällä hetkellä useita yhdistyksiä ja liikuntaryhmiä. Kansalaisopiston hopeatyöryhmä, entisöinti- ja verhoiluryhmä sekä Perhetupa Soffa ja Perheohjaamo. Kulttuuritalossa on vilkasta toimintaa aamusta iltaan.

Kulttuuritalon ensimmäisessä kerroksessa on galleria, jossa on näyttelyitä ympäri vuoden. Gallerian jatkeena on kahvittelutila noin 50:lle hengelle ja keittiö.

Toisessa kerroksessa sijaitsee liikuntasali, jossa on mahdollista harrastaa liikuntaa.  Salissa on myös näyttämö, jossa on mahdollisuus järjestää teatteriesityksiä, konsertteja, luentoja tai muuta esittävää taidetta. Toisen kerroksen Terijoen siivessä on luokkahuoneita, jossa tällä hetkellä on  mm. suomen kielen opetusta.

Kulttuuritalon ylimmässä kerroksessa sijaitsee Eduskuntamuseo, Kotitalousopisto 100 v. näyttely ja vaihtuvan näyttelyhuone (mm. keramiikkatyöt) sekä seppämestari Matts Alancon huonekaluja 1800-luvun alkupuolelta.

Kulttuuritalo monipuoliseen käyttöön

Olisi ilo saada yhdessä luotua kulttuuritalosta mahdollisimman monipuolinen ja toimiva kokonaisuus, jossa voi tavata ystäviä, osallistua järjestettävään toimintaan, käydä kahvilla ja taidenäyttelyissä, viettää aikaa kuin kodin ulkopuolisessa olohuoneessa.

Talossa on paljon kerhoja, yhdistyksiä ja ryhmiä, mutta tarkoitus on avata ovia myös vapaammalle ajanvietolle ja toiminnalle.

Kerro ajatuksiasi talon tarjonnasta. Ehdotuksia ja toiveita voi esittää myös netin kautta https://kauhajoki.fi/hyvinvointi-ja-vapaa-aika/kulttuuripalvelut/

Kulttuuritalon tilojen varaaminen!

Yhdistyksillä on mahdollisuus varata Kulttuuritalon tiloja kokoontumisiin, ottamalla yhteyttä Anneli Vähä-Karviaan, puh. 040 184 3002.

Neljännen kerroksen museokäytävä

Kulttuuritalon museo- ja näyttelytilat

Eduskuntamuseo
Eduskuntamuseo, jossa eduskunnan istunnot pidettiin talvisodan aikana, on palautettu mahdollisimman tarkoin siihen asuun, joka sillä oli talvikuukausina 1939 – 1940, kun eduskunta työskenteli  Kauhajoella.

Kotitalousopisto 100 vuotta -näyttely – v. 1920 – 2020
Näyttely esittelee opiston toimintaa ja historiaa valtakunnallisesti merkittävänä kotitalousalan kouluna. Maatalonemännän ja kotitalousneuvonnan opintojen lisäksi nuorille naisille opetettiin yleissivistäviä aineita tukien näin naisten yhteiskunnallista toimijuutta.  Kotitalousopistolla oli myös merkittävä rooli eduskunnan Kauhajoella olon aikana. Opisto huolehti eduskunnan ruokailusta ja osittain majoituksesta sekä kanttiinista. Näyttely sijaitsee museokäytävällä, Eduskuntamuseon vieressä.

Vaihtuva näyttelyhuone
Museokäytävän kolmas näyttelytila on rakennettu uutta ja vanhaa yhdistäen. Näyttelyhuoneessa on pysyvästi esillä Hämes-Havusen sepälle kuuluneita taidokkaita huonekaluja 1800-luvun alkupuolelta. Seppämestari Matts Alancon ja hänen vaimonsa Serafian kodin kalusteita, mm. erilaisia kaappeja, tuoleja ja pöytiä. Matts Alancon valmistama könniläismallinen kaappikello saatiin kokoelmaan syksyllä 2022.

Tässä kuvassa huoneen lasivitriineissä on esillä  Kauhajoen kansalaisopiston keramiikkakurssilla valmistuneita töitä. Vitriineissä olevat näyttelyt vaihtuvat muutaman kuukauden välein. Näyttelytilan varauksesta voit tiedustella kulttuuripalveluista, p. 0400 825 223.

Ruokasalista Galleria

Taidenäyttelytilat laajenivat kesällä 2022 alakerrassa olevaan ”ruokasaliin”. Salin isot tilat mahdollistavat teosten näyttävän esille laiton. Tilaan on mahdollista ripustaa isoja tauluja ja lattialle veistoksia.

Alakerran luokkahuoneet

Sanssin koulun muutettua uuteen koulukeskukseen alkoivat vanhan koulurakennuksen kunnostustyöt. Peruskorjaus aloitettiin niin kutsutusta Terijoen siivestä. Tämä osa koulusta on vanhaa hirsirakennusta, jossa yhteislyseo aloitti koulunkäynnin syyskuussa 1930. Siivessä kohtaavatkin tunnelmallisesti uusi ja vanha, perinteitä kunnioittavasti ja raikkaasti. Hirsirakennuksen alakerrassa olevat luokkahuoneet on kunnostettu todella kauniiksi. Tässä käytäväkuvassa Perhetupa Soffan ja Perheohjaamon tiloja,

 

Kulttuuritalon näyttelyt!

Jos sinulla on kiinnostusta järjestää Kulttuuritalolla näyttely, niin ole yhteydessä.
Otamme myös vastaan ehdotuksia ja toiveita taiteilijoista, jotka voisivat järjestää näyttelyn.
Ota yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla.

Terveisin!
Sirpa Autio
Viestintä- ja kulttuurikoordinaattori
p. 0400 825 223
sähköposti: sirpa.autio@kauhajoki.fi

 

Ota yhteyttä – Anna palautetta

 


Vanha kuva Sanssin koulusta.