Kulttuuritalo Sanssi

Kulttuuritalo toimitilana kursseille ja yhdistyksille

Kulttuuritalo on mainio tila mitä erilaisemmille toimijoille ja monen näköiselle toiminnalle. Talossa on jo usean vuoden ajan toiminut mm. kansalaisopiston hopeatyöryhmä, entisöinti- ja verhoiluryhmä sekä erilaisia liikuntaryhmiä. Talossa kokoontuu myös jo nyt useita yhdistyksiä kuten partiolaiset, 4h-yhdistys, eläkeliitto sekä bändit.

Kulttuuritalon toisessa kerroksessa sijaitsee liikuntasali, jossa pidetään tällä hetkellä kansalaisopiston liikuntatunteja. Salissa on myös näyttämö ja siellä on mahdollisuus pitää pienimuotoisia näytelmäesityksiä, konsertteja, luentoja tai muuta esittävää taidetta. Alakerrassa oleva keittiö mahdollistaa pienimuotista kahvin ja ruuan laittoa.

Miten jatkossa?

Olisi ilo saada yhdessä luotua kulttuuritalosta mahdollisimman monipuolinen ja toimiva kokonaisuus, jossa voi tavata ystäviä, osallistua järjestettäviin kursseihin, käydä kahvilla ja taidenäyttelyissä, viettää aikaa kuin kodin ulkopuolisessa olohuoneessa.

Talossa on paljon kerhoja, yhdistyksiä ja ryhmiä, mutta tarkoitus on avata ovia myös vapaammalle ajanvietolle ja toiminnalle. Tilanteisiin, kun kaipaa päiväkahvin aikaan vähän juttuseuraa tai olisi kiva lähteä johonkin, mutta ei ole oikein sopivaa paikkaa minne mennä. Tällaiseen spontaaniin ajanviettohaaveeseen kulttuuritalo tulee toivon mukaan myös vastaamaan.

Kerro ajatuksiasi talon tarjonnasta. Ehdotuksia ja toiveita voi esittää myös netin kautta https://kauhajoki.fi/hyvinvointi-ja-vapaa-aika/kulttuuripalvelut/

Kulttuuritalon tilojen varaaminen!

Yhdistyksillä on mahdollisuus varata Kulttuuritalo Sanssin tiloja kokoontumisiin, ottamalla yhteyttä Anneli Vähä-Karviaan, puh. 040 184 3002.

Kolmannen kerroksen museokäytävä

Kulttuuritalo Sanssin museo- ja näyttelytilat

Eduskuntamuseo
Eduskuntamuseo, jossa eduskunnan istunnot pidettiin talvisodan aikana, on palautettu mahdollisimman tarkoin siihen asuun, joka sillä oli talvikuukausina 1939 – 1940, kun eduskunta työskenteli  Kauhajoella.

Kotitalousopisto 100 vuotta -näyttely – v. 1920 – 2020
Näyttely esittelee opiston toimintaa ja historiaa valtakunnallisesti merkittävänä kotitalousalan kouluna. Maatalonemännän ja kotitalousneuvonnan opintojen lisäksi nuorille naisille opetettiin yleissivistäviä aineita tukien näin naisten yhteiskunnallista toimijuutta.  Kotitalousopistolla oli myös merkittävä rooli eduskunnan Kauhajoella olon aikana. Opisto huolehti eduskunnan ruokailusta ja osittain majoituksesta sekä kanttiinista. Näyttely sijaitsee museokäytävällä, Eduskuntamuseon vieressä.

Vaihtuva näyttelyhuone
Museokäytävän kolmas näyttelytila on rakennettu uutta ja vanhaa yhdistäen. Näyttelyhuoneessa on pysyvästi esillä Hämes-Havusen sepälle kuuluneita taidokkaita huonekaluja 1800-luvun alkupuolelta. Seppämestari Matts Alancon ja hänen vaimonsa Serafian kodin kalusteita, mm. erilaisia kaappeja, tuoleja ja pöytiä. Matts Alancon valmistama könniläismallinen kaappikello saatiin kokoelmaan syksyllä 2022.

Tässä kuvassa huoneen lasivitriineissä on esillä  Kauhajoen kansalaisopiston keramiikkakurssilla valmistuneita töitä. Vitriineissä olevat näyttelyt vaihtuvat muutaman kuukauden välein. Näyttelytilan varauksesta voit tiedustella kulttuuripalveluista, p. 0400 825 223.

Ruokasalista Galleria

Taidenäyttelytilat laajenivat kesällä 2022 alakerrassa olevaan ”ruokasaliin”. Salin isot tilat mahdollistavat teosten näyttävän esille laiton. Tilaan on mahdollista ripustaa isoja tauluja ja lattialle veistoksia.

Alakerran luokkahuoneet

Sanssin koulun muutettua uuteen koulukeskukseen alkoivat vanhan koulurakennuksen kunnostustyöt. Peruskorjaus aloitettiin niin kutsutusta Terijoen siivestä. Tämä osa koulusta on vanhaa hirsirakennusta, jossa yhteislyseo aloitti koulunkäynnin syyskuussa 1930. Siivessä kohtaavatkin tunnelmallisesti uusi ja vanha, perinteitä kunnioittavasti ja raikkaasti. Hirsirakennuksen alakerrassa olevat luokkahuoneet on kunnostettu todella kauniiksi. Tässä käytäväkuvassa Perhetupa Soffan ja Perheohjaamon tiloja,

 

Kulttuuritalo Sanssin näyttelyt!

Jos sinulla on kiinnostusta järjestää Kulttuuritalo Sanssissa näyttely, niin ole yhteydessä. Otamme myös vastaan ehdotuksia ja toiveita taiteilijoista, jotka voisivat järjestää näyttelyn. Ottakaa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla.

Terveisin!
Sirpa Autio
Viestintä- ja kulttuurikoordinaattori
p. 0400 825 223
sähköposti: sirpa.autio@kauhajoki.fi

Toiveita kulttuuripalveluille

Nimi

 


Vanha kuva Sanssin koulusta.