Lasten ja nuorten taidekoulu

Ajankohtaista

Taidekoulun syyslukukausi 2023 alkaa 14.8. eli viikolla 33.

Opettajana on Veera Aaltonen, p. 046 851 3509.

 

 

Syksyn 2023 ilmoittautuminen alkaa 24.4.2023 netissä osoitteessa https://www.opistopalvelut.fi/kauhajoki/ sekä puhelimitse ja toimistossa.


Kauhajoen kansalaisopisto järjestää taiteen perusopetusta lapsille ja nuorille musiikissa ja kuvataiteessa yleisen oppimäärän mukaan. Opinnot ovat laajuudeltaan 500 tuntia.

Kuvataide

Taidekoulun ensimmäisen vuosikurssin voi aloittaa 7 – 8-vuotiaana. Opinnot voi aloittaa myöhemminkin, oppilaat ilmoittautuvat iän perusteella ryhmiin. Yhteisissä opinnoissa opiskellaan piirustusta, maalausta, sommittelua, muotoilua, arkkitehtuuri- ja ympäristökasvatusta, kuvallista mediaa sekä taiteen- ja kulttuurien tuntemusta.

Yhteisten opintojen jälkeen alkavat teemaopinnot. Teemaopintojen ikäsuositus on, että oppilas olisi yläkouluikäinen. Teemaopintoihin voi siirtyä nuorempanakin, jos oppilaalla on min. viisi vuotta taiteen perusopetusta käytynä.

Teemaopintojen opintokokonaisuuksia ovat:

  • Taide ottaa kantaa
  • Digitaide
  • Minun maailmani
  • Uudet ja vanhat tekniikat
  • Poikkitaiteellinen projekti

Aiheina ja tekniikoina voivat olla esimerkiksi maalaus, valokuvaus, sarjakuva, grafiikka ja nykytaide.

Varhaisiän opinnot on tarkoitettu alle kouluikäisille 5 – 6 -vuotiaille. Ne kestävät 1 – 2 vuotta yhteensä 35 – 70 tuntia. Keskeisenä tavoitteena on havaintokyvyn harjaannuttaminen kokeilemalla ja tekemällä sekä motoristen taitojen kehittäminen. Varhaisiän opintoja ei lasketa 500 tunnin oppimäärään.

Musiikki

Musiikin taiteenperusopetusta yleisen oppimäärän mukaan voi opiskella yksilöopetuksena pianonsoittoa sekä yhteissoittoa bändikoulussa. Bändit kootaan soittajien instrumenttivalintojen ja osaamistason mukaan. Opinnot koostuvat 500 tunnista, jotka sisältävät yksilösoitonopiskelun lisäksi ryhmä-/yhtyesoittoa sekä musiikin teoria-aineiden opiskelua. Oppilaspaikka taataan opiskelijalle, kunnes hän on saavuttanut päättötodistukseen vaaditut opinnot.

Ilmoittautuminen

Taidekouluun ilmoittautuminen on toukokuussa. Oppilaspaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen alkaa 20.5. opiston nettisivujen kautta. Ryhmiä voidaan täydentää myöhemminkin, joten kysy vapaita oppilaspaikkoja taideaineiden opettajalta p. 046 851 3509.

Taidekoulun loma-ajat noudattavat peruskoulun loma-aikoja: syysloma vk 42, talviloma vk 9

Opintojen rakenne

Yhteiset opinnot I-II, 7-9 vuotiaat, Opetusta 90 min/viikko

ykköset: Taiteen mahdollisuudet

kakkoset: Taiteen mahdollisuudet

Yhteiset opinnot III, 9-10 vuotiaat, Opetusta 90 min/viikko

kolmoset: Maailma ympärilläni

Yhteiset opinnot IV-V, 10-12 vuotiaat, Opetusta 120 min/viikko

neloset: Ennen ja nyt

vitoset: Omalla tyylillä

yht. 305 tuntia

 

Teemaopinnot VI-VII, 12 vuotiaasta 13-18 vuotiaaseen, Opetusta 135 min/viikko

vuosi 1: 2 vapaavalintaista opintokokonaisuutta

vuosi 2: 2 vapaavalintaista opintokokonaisuutta

yht. 200 tuntia

Opetussuunnitelma taiteen perusopetus Kauhajoki