Etusivu - Kolmihenkinen perhe ulkona

Elämysten ekonomia Geoparkissa-hanke

Hankkeessa kehitetään alueen matkailua Kauhajoen, Teuvan, Isojoen ja Karijoen alueilla.  Hankeaika on 1.1.2023- 31.12.2024 ja hanketta rahoittaa Etelä-Pohjanmaan liitto. Hankkeen suora kohderyhmä on Geopark-alueen matkailu- ja hyvinvointi palveluja tuottavat aktiiviset ja kehityshaluiset yritykset ja yhteisöt, joiden toimintaan kuuluvat majoitus, ravintolapalvelut, tilavuokraus, liikuntapalvelut, neuvonta, opastus, ohjelmapalveluiden ja tuotteiden myynti ja kuljetuspalvelut. Välillinen kohderyhmä ovat alueen kasvavasta vetovoimasta, Geopark-matkailun lisääntymisestä ja vilkastuvasta palvelujen myynnistä hyötyvät yritykset, unohtamatta matkailuasiakkaita ja kuntia.

Hankkeen aikana toteutetaan mm. yrityshaastatteluita ja erilaisia tapaamisia ja työpajoja, joiden avulla alueen matkailu- ja hyvinvointiyritysten verkostoituminen ja palvelutuotteiden kehitys lisäävät alueen luontomatkailun, hyvinvointi palvelujen ja tapahtuma tarjonnan tunnettuutta. Hankkeen teemoja ovat esimerkiksi palvelujen tuotteistaminen ja digitalisoiminen sekä vastuullinen ja kestävä matkailu. Hankkeen digitaalisuuden työkaluina toimivat mm. Visit Finlandin Datahub sekä Outdooractive-sovellus.

Hankkeessa on parhaillaan käynnissä tapaamiset alueen toimijoiden ja yrityksien kanssa, haastattelut ja tapaamiset ajoittuvat kevään ja kesän 2023 ajalle. Mikäli et ole saanut yhteydenottoa, kuulut hankkeen kohderyhmään ja olet kiinnostunut osallistumisesta hankkeeseen, olethan yhteydessä projektipäällikköön, niin sovitaan tapaaminen.