Perhe viettää aikaa puistossa.

Puistot ja yleiset alueet

Kauhajoki on vehreä kaupunki, jossa on lähes viisikymmentä puistokohdetta. Puistoalueidemme aatelia on Jokirantapuisto aivan keskustan ytimessä. Jokirantapuistossa on mm. laajoja, hoidettuja nurmikenttiä, frisbeegolfrata, katukoris- ja rantalentisalueet, hedelmäpuutarha, jokisuihkulähde ja viihtyisiä, jokea seurailevia kävelyreittejä. Puistojen lisäksi katupuut ja julkisten ulkotilojen istutukset luovat vehreää ja viihtyisää kaupunkikuvaa.

Puistot ja yleiset alueet kuuluvat kunnallistekniikan vastuualueeseen. Puistot ja viheralueet on jaettu kolmeen eri hoitotasoon. Keskeisimpiä puistoja hoidetaan kesäkautena viikoittain. Ydinkeskustan puistojen hoito on kokonaisvaltaista ja jatkuvaa koko kasvukauden ajan. Niin sanottuja säännöllisesti hoidettuja puistoja, joiden hoito tavallisesti on ruohonleikkausta noin kerran viikossa, on kaupungin kaava-alueella 33 kappaletta. Kaksi kertaa kesässä hoidettavia puistoja on 14 kappaletta. Kyseessä olevien puistojen ruoho ajetaan murskaimella kaksi kertaa kesässä.  Puistoja, viheralueita sekä yleisiä alueita hoidetaan sekä kaupungin omana työnä että tilaustyönä kohteesta ja työtehtävästä riippuen. Puistoalueilla on puustoa ja metsäisiä alueita, joita hoidetaan puistometsänhoidon periaatteita noudattaen. Lue lisää metsäisten alueiden hoidosta sivulta Metsien hoito.

Useimmissa säännöllisesti hoidetuissa puistoissa on myös leikkikenttä – kaikkiaan Kauhajoella sijaitsee n. 40 leikkikenttää! Lue lisää leikkikentistä sivulta Leikkikentät. Kauhajoella voi myös pestä kesällä mattoja ulkoilmassa kahdella viheralueelle sijoitetulla matonpesupaikalla. Lue lisää matonpesupaikoistaa sivulta Matonpesupaikat.

Jokirantapuisto