Kaksi miestä katsoo papereita tehtaassa.

Tule yrittäjäksi Kauhajoelle!

Kauhajoella elää eteläpohjalainen yrittäjähenki vahvimmillaan. Tällä maaperällä on moni yritys kasvanut pienestä suureksi, alkutaipaleelta kukoistukseen. Yrittäjähenkisyys siirtyy sukupolvelta toiselle jo äidin maidossa, ja uusia ideoita viriää vastauksena maailman muutokseen.

Elinkeinopalveluistamme saat tukea matkallesi startista laajentumiseen tai vaikka kansainvälisille areenoille. Kauhajoella yrittäjät myös tukevat toisiaan verkostoissa ja kumppanuuksissa.

Työ ja yrittäjyys

Kauhajoen elinkeinopalvelut

Kauhajoki ja kaupungin yhteistyökumppanit tarjoavat monenlaisia palveluita yrityksille ja työnhakijoille.

Elinkeinopalvelut-yksikkö tarjoaa yritysten perustamiseen, sijoittumiseen, kehittämiseen ja omistajuuteen liittyviä palveluja. Autamme liiketoiminnan aloittamisessa ja kasvattamisessa, kansainvälistymisessä, omistajanvaihdoksissa, liiketilojen tai tontin etsinnässä, julkisen rahoituksen hankinnassa sekä muissa yrityksesi toiminnassa eteesi tulevissa kysymyksissä. Kun tarvitset neuvoja, ota yhteyttä elinkeinoasiamies Carita Latikkaan.

Kun etsit alueeltamme tiettyä yritystä tai palvelua, hyödynnä yritys- ja palveluhakemistoamme. Yrityshakemisto (yritysrekisteri) ja palveluhakemisto löytyvät samasta osoitteesta tästä linkistä. Vapaita toimitiloja voi etsiä toimitilarekisteristä, joka löytyy tästä linkistä.

Tutustu tarkemmin palveluihin sivuilla Yrityspalvelut.

Työllisyys-, koulutus-, rekrytointi- ja alihankintapalveluita tarjoavassa verkostossa keskeinen toimija on Suupohjan koulutuskuntayhtymä Vuoksi. Vuoksista saa mm. Etelä-Pohjanmaan työllisyyden kuntakokeilussa tuotettavat työllisyyspalvelut. Vuoksi tuottaa myös monessa yritystoiminnassa tarvittavia kortti- ja lupakoulutuksia, kuten työturvallisuus- ja tulityökortti-, hygieniapassi- ja ensiapukoulutuksia. Seinäjoen ammattikorkeakoulu tarjoaa insinöörikoulutusta Kauhajoella monimuoto-opiskeluna. Löydät elinkeinopalveluiden sivuilta myös muiden työllisyys-, koulutus-, rektytointi- ja alihankintapalvelutoimijoiden tarjontaa.

Tutustu tarkemmin palveluihin sivuilla Työllisyys- ja rekrytointipalvelut sekä Koulutuspalvelut.

Tietoa rahoituksesta. Elinkeinopalveluista saat tietoa myös yrityksille suunnatuista julkisista rahoitusinstrumenteista. Tärkeitä rahoitusorganisaatioita ovat Leader Suupohja sekä ELY-keskuksen Elinkeinot, työvoima ja osaaminen -vastuualue.

Tutustu tarkemmin palveluihin sivuilla Yrityspalvelut.

Kehittämishankkeet. Elinkeinopalvelut-yksikössä toteutetaan lisäksi kehittämishankkeita. Yrityskohtaisten hankkeiden suunnittelussa ja haussa auttaa elinkeinoasiamies Carita Latikka. Yhteisötasolla kehittämishankkeita suunnittelee kehittämispäällikkö Marketta Nummijärvi.

Tutustu tarkemmin palveluihin sivuilla Hankkeet.

Päätöksenteko. Kauhajoen elinkeinopalveluita johtaa kaupunginjohtaja. Päättävinä eliminä toimivat elinkeinojaosto ja kaupunginhallitus. Kaupungin elinkeinosopimusten valmistelu tapahtuu kaupunginjohtajan johdolla eri palvelulohkojen yhteistyönä. Kaupunki tekee yhteistyötä myös yrittäjäjärjestön kanssa.

Tutustu paremmin hallintoon sivuilla Hallinto / Elinkeinopalvelut.

Löydä sopivat palvelut tarpeisiisi

Ryhdy yrittäjäksi

Yrityksen perustaminen

Sijoitu ja investoi Kauhajoelle

Yrityksen sijoittuminen

Lisää liiketoimintaa

Yrityksen kehittäminen

Löydä kumppani ja rahoitus

Yrityspalvelut

Vahvista osaamista

Koulutuspalvelut

Vaihda omistajuutta

Yrityspalvelut

Yritystarinoita

Yritystarinoita