Kuva ruohonleikkurista

Nuorten kesätyösetelit

Päivitetty 27.5.2024

Setelijaon tilanne: Kaikki setelit on tällä hetkellä jaettu. Hakulomake kannattaa kuitenkin tuoda jonoon nuorisopalveluille, Nuorisotalo Räimiskälle. Mikäli et pääse aukioloaikoina, soita 0406748070 ja kysy koska olemme paikalla. 

Lue tarkkaan päivitetyt ohjeet:

 • kesätyöseteliin oikeutettujen ikää laskettu
 • seteleiden arvot sekä 4 ja 2 viikon työjaksojen mahdollisuus
 • seteleiden maksatus -> mahdollisuus myös laskuttaa

KESÄTYÖSETELIOHJEISTUS

Lue ohje alta tarkkaan ja kokonaan! Maksatusohjeistus työnantajille ohjeiden lopussa!

Kauhajoen kaupunki myöntää kesätyöseteleitä 15-20-vuotiaiden nuorten kesätyöntekijöiden palkkaamisen tukemiseksi yrityksille, yhdistyksille ja yhteisöille (y-tunnus oltava) sekä kaupungille, seurakunnille ja kuntayhtymille. Työnantaja voi työllistää kesällä kauhajokisen koululaisen (2009-2008 syntyneet) ajalla 1.6.-31.7.2024 tai kauhajokisen opiskelijan (2007-2004 syntyneet)   1.5.-31.8.2024 välisellä ajalla, 4 viikkoa, (vähintään 120 työtuntia) tai 2 viikkoa (vähintään 60 tuntia). Työnantajan tulee olla kauhajokinen ja työpaikka tulee sijaita Kauhajoella. Yhdellä  työnantajalla on mahdollisuus työllistää enintään 8 nuorta palvelusetelillä, yksi nuori voi saada vain yhden setelin.

Kesätyösetelin arvo vuonna 2024 on 300 €/ 4 viikkoa ja 150€/ 2 viikkoa. Seteleitä jaetaan määrärahan puitteissa niin kauan kuin niitä riittää, kuitenkin niin, että 300€:n seteleitä jaetaan enintään 100kpl (ja suhteessa 150€:n seteleiden määrään).

Nuoren kesätyöntekijän tulee olla:

 • vuonna 2009-2004 syntynyt (15-20-vuotiaat)
 • koululainen tai opiskelija tai
 • kevään 2024 abiturientti
 • Kauhajoella kirjoilla
 • Myös 4H-yrityksen perustaneiden nuorten (13-20v.) on mahdollista saada tukea yrityksensä toimintaan 150–300€ kesän ajalta, johon tarkat toimintaohjeet löydät tämän sivun liitteistä. (Kauhajoen 4H yhdistyksen toiminnanjohtaja Nina Lauhaluoma, puh. o4o 5192214)

Tukeen ei ole oikeutettu:

 • jos kuuluu työ- ja elinkeinotoimiston palveluiden piiriin tai valmistuu keväällä 2024 ammattiin

Ehdot tulee täyttää. Väärien tietojen antaminen johtaa kesätyösetelin peruuttamiseen.

Miten nuori toimit?

 • Etsi itsellesi kesätyöpaikka.
 • Kun saat työpaikan, täytä työnantajan kanssa yhdessä kesätyösetelin hakulomake, jonka löydät tämän sivun liitteistä.
 • Muista sopia työhön liittyvistä käytännön asioista kuten työajasta, palkasta ja muista asioista työnantajan kanssa. Työsopimus laaditaan viimeistään työn alkaessa.
 • Hakulomakkeet ovat saatavilla tältä sivulta sekä nuorisotalolta ja kaupungintalon, Virkun ja kaupunginkirjaston palvelupisteistä, viimeistään ma 4.3.2024 lähtien.
 • Nuori hakee seteliä henkilökohtaisesti, huolellisesti ja kokonaan täytettyä hakulomaketta vastaan. Muista myös allekirjoitukset!

Kesätyöseteleiden jako alkaa la 27.4.2024 klo 11.00–12.00 nuorisotalo Räimiskällä, jonka jälkeen seteleitä jaetaan nuorisotalolta sen aukioloaikoina hakujärjestyksessä niin kauan kuin niitä riittää. Seteleitä kannattaa siis kysellä vielä kevään mittaan.

Mikäli kesätyöntekijä tai työnantaja ei käytä saatua kesätyöseteliä, niin se tulee palauttaa välittömästi nuorisopalveluihin uudelleenjakoa varten!

Työnantajan vastuulla on:

 • Ennen kesätyön alkua työnantajan tarvitsee vain täyttää nuoren kanssa kesätyösetelin hakulomake hyvissä ajoin, ennen setelien jakamisen alkua.
 • Työnantajat voivat laskuttaa kesätyötuen kaupungilta toteutuneen työn jälkeen osoitteella: Kauhajoen kaupunki/ nuorisopalvelut, PL 884, 00074 CGI, verkkolaskutusosoite: 003701787183, operaattori: CGI Suomi Oy. tai jättää sähköisen maksatushakemuksen sähköisellä lomakkeella 30.9.2024 mennessä. Laskulta on ilmettävä työllistettävän nuoren setelin numero. Laskun liitteeksi toimitetaan todistus maksetuista palkoista/ palkkakuitti (posti Kauhajoen kaupunki, PL 500, 61801 KAUHAJOKI tai sähköposti paivi.ojala(a)kauhajoki.fi) . Muut liitteet kuten todisteet tarvittavista työnantaja- tai vakuutusmaksuista on esitettävä vain pyydettäessä. Laskutusosoite ja ohjeet kirjataan työnantajalle toimitettavaan kesätyöseteliin.
 • SÄHKÖINEN MAKSATUSHAKEMUS: Lomake päivittyy tähän myöhemmin

Painotamme, että kaupunki tukee nuorten mahdollisuuksia työllistyä kesän aikana.  Työhön (palkkaus, työaika, ym.) liittyvät asiat ovat työntekijän ja työnantajan välisiä ja työsopimuksen teossa huomioitavia. Kauhajoen kaupunki/ nuorisopalvelut ei välitä kesätyötä, vaan kesätyö hankitaan itse ennen setelin hakemista. Setelin arvo ei ole palkkaan rinnastettava vaan palkanmaksussa noudatetaan työehtosopimuksia, jotka määrittelevät esim. minimipalkan.

Lisätietoja saat nuorisotyön koordinaattorilta tai nuorisopalveluista.

 

4H-yrittäjyys:

Lue lisää 4H-yrittäjyydestä sivun liitteistä tai 4H-yhdistyksen sivuilta tästä linkistä

4H-yrityksen kautta jo 13-vuotiaiden on mahdollista saada kesätyösetelilläkin tukea kesätyöhön.

Kysy lisää Kauhajoen 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Nina Lauhaluomalta, jonka yhteystiedot löydät tästä linkistä.