Kuva ruohonleikkurista

Nuorten kesätyösetelit

Tietoja on päivitetty 5.7.2022.

Huomio työnantajat!

Kesätyöseteleiden maksatus tapahtuu sähköisen lomakkeen kautta, jonne voit klikata alla. Linkki on lähetetty myös suoraan työnantajien, setelin hakulomakkeella, ilmoittamiin sähköpostiosoitteisiin.

Kesätyösetelin maksatushakemus – sähköinen lomake

Toivomme sähköisen lomakkeen helpottavan työnantajia tietojen palauttamisessa.

Lomakkeen aloitussivulle on koostettu ohjeistusta ja lomake on pyritty pitämään yksinkertaisena (sillä kysytään yrityksen tiedot, pankkitilinumero, työllistettyjen nuorten tiedot sekä todistus maksetusta palkasta.)

Todistukset maksetuista työnantaja- ja vakuutusmaksuista esitettävä pyydettäessä.

Seteleitä aletaan laittaa maksatukseen 15.8 alkaen. Maksatushaku-lomakkeen voi täyttää heti nuoren kesätyön päätyttyä.

Muistattehan täyttää lomakkeen 30.9 mennessä.

KESÄTYÖSETELIOHJEISTUS

Lue ohje alta tarkkaan ja kokonaan!

Kauhajoen kaupunki myöntää kesätyöseteleitä 16-20-vuotiaiden nuorten kesätyöntekijöiden palkkaamisen tukemiseksi yrityksille, yhdistyksille, yhteisöille ja yksityishenkilöille sekä kaupungille, seurakunnille ja kuntayhtymille. Työnantajan tulee työllistää kauhajokinen nuori (koululainen tai opiskelija) kesällä 1.6.-31.8.2022 välisellä ajalla, vähintään 4 viikkoa,  6 tuntia päivässä, eli vähintään 120 työtuntia. Työnantajan tulee olla kauhajokinen ja työpaikka tulee sijaita Kauhajoella. Yhdellä  työnantajalla on mahdollisuus työllistää enintään 8 nuorta palvelusetelillä.

Kesätyösetelin arvo on 250 euroa ja seteleitä on jaossa 140 kpl.

Nuoren kesätyöntekijän tulee olla:

 • vuonna 2006-2002 syntynyt (16-20-vuotiaat)
 • koululainen tai opiskelija tai
 • kevään 2022 abiturientti
 • Kauhajoella kirjoilla
 • Myös 4H-yrityksen perustaneiden nuorten (13-20v.) on mahdollista saada tukea yrityksensä toimintaan 150–250€ kesän ajalta, johon tarkat toimintaohjeet löydät tämän sivun liitteistä. (Kauhajoen 4H yhdistyksen toiminnanjohtaja Nina Lauhaluoma, puh. 0405192214)

Tukeen ei ole oikeutettu:

 • jos kuuluu työ- ja elinkeinotoimiston palveluiden piiriin tai valmistuu keväällä 2022 ammattiin
 • jos kesätyöntekijä on työnantajan perheenjäsen tai yrityksen osakas

Ehdot tulee täyttää. Väärien tietojen antaminen johtaa kesätyösetelin peruuttamiseen.

Miten nuori toimit?

 • Etsi itsellesi kesätyöpaikka.
 • Kun saat työpaikan, täytä työnantajan kanssa yhdessä kesätyösetelin hakulomake, jonka löydät tämän sivun liitteistä.
 • Muista sopia työhön liittyvistä käytännön asioista kuten työajasta, palkasta ja muista asioista työnantajan kanssa. Työsopimus laaditaan viimeistään työn alkaessa.
 • Hakulomakkeet ovat saatavilla tältä sivulta sekä nuorisotalolta ja kaupungintalon, Virkun ja kaupunginkirjaston palvelupisteistäviimeistään ma 21.2.2022 lähtien.
 • Nuori hakee seteliä henkilökohtaisesti, huolellisesti ja kokonaan täytettyä hakulomaketta vastaan.

Kesätyöseteleiden jako alkaa la 23.4.2022 klo 11.00–12.00 nuorisotalo Räimiskällä, jonka jälkeen seteleitä jaetaan nuorisotalolta sen aukioloaikoina hakujärjestyksessä niin kauan kuin niitä riittää.

Mikäli kesätyöntekijä tai työnantaja ei käytä saatua kesätyöseteliä, niin se tulee palauttaa välittömästi nuorisopalveluihin uudelleen jakoa varten!

Työnantajan vastuulla on:

 • Ennen kesätyön alkua työnantajan tarvitsee vain täyttää nuoren kanssa kesätyösetelin hakulomake hyvissä ajoin, ennen setelien jakamisen alkua.
 • Yksityishenkilöiden tai satunnaisesti palkkaa maksavien yrittäjien suositellaan tutustuvan esimerkiksi seuraaviin sivustoihin: www.palkka.fi, www.tyosuojelu.fi -> palkanmaksu ja nuoret työntekijät
 • Työnantajan tulee palauttaa kesätyösetelit palkanmaksun jälkeen liitteineen (todistus maksetuista palkoista, josta selviää tehdyt tunnit sekä todistus maksetuista tarvittavista työnantaja- ja vakuutusmaksuista) viimeistään 30.9.2021 mennessä sähköisellä maksatuslomakkeella (linkki lisätään sivuille myöhemmin ja lähetetään sähköpostitse lomakkeella oleville työnantajan yhteyshenkilöille), jonka jälkeen Kauhajoen kaupunki maksaa tuen työnantajalle.

Painotamme, että kaupunki tukee nuorten mahdollisuuksia työllistyä kesän aikana.  Työhön (palkkaus, työaika, ym.) liittyvät asiat ovat työntekijän ja työnantajan välisiä ja työsopimuksen teossa huomioitavia. Kauhajoen kaupunki/ nuorisopalvelut ei välitä kesätyötä, vaan kesätyö hankitaan itse ennen setelin hakemista. Setelin arvo ei ole palkkaan rinnastettava vaan palkanmaksussa noudatetaan työehtosopimuksia, jotka määrittelevät esim. minimipalkan.

Lisätietoja saat nuorisotyön koordinaattorilta tai nuorisopalveluista.