Kuva ruohonleikkurista

Nuorten kesätyösetelit

Lue ohje alta tarkkaan ja kokonaan!

Kesätyösetelit on jaettu ja palautettu tältä vuodelta! Palataan asiaan jälleen maaliskuussa 2022!

Kauhajoen kaupunki myöntää kesätyöseteleitä 16-20-vuotiaiden nuorten kesätyöntekijöiden palkkaamisen tukemiseksi yrityksille, yhdistyksille, yhteisöille ja yksityishenkilöille sekä kaupungille, seurakunnille ja kuntayhtymille. Työnantajan tulee työllistää kauhajokinen nuori (koululainen tai opiskelija) kesällä 1.6.-31.8.2021 välisellä ajalla, vähintään 4 viikkoa,  6 tuntia päivässä, eli vähintään 120 työtuntia. Työnantajan tulee olla kauhajokinen ja työpaikka tulee sijaita Kauhajoella. Yhdellä  työnantajalla on mahdollisuus työllistää enintään 8 nuorta palvelusetelillä.

Kesätyösetelin arvo on 250 euroa ja seteleitä on jaossa 140 kpl.

Nuoren kesätyöntekijän tulee olla:

 • vuonna 2005-2001 syntynyt (16-20-vuotiaat)
 • koululainen tai opiskelija tai
 • kevään 2021 abiturientti
 • Kauhajoella kirjoilla
 • Myös 4H-yrityksen perustaneiden nuorten (13-20v.) on mahdollista saada tukea yrityksensä toimintaan 100–250€ kesän ajalta, johon tarkat toimintaohjeet on saatavilla Kauhajoen 4H-yhdistykseltä, toiminnanjohtaja Nina Lauhaluomalta numerosta 0405192214

Tukeen ei ole oikeutettu:

 • jos kuuluu työ- ja elinkeinotoimiston palveluiden piiriin tai valmistuu keväällä 2021 ammattiin
 • jos kesätyöntekijä on työnantajan perheenjäsen tai yrityksen osakas

Ehdot tulee täyttää. Väärien tietojen antaminen johtaa kesätyösetelin peruuttamiseen.

Miten nuori toimit?

 • Etsi itsellesi kesätyöpaikka.
 • Kun saat työpaikan, täytä työnantajan kanssa yhdessä kesätyösetelin hakulomake, jonka löydät tämän sivun oikealta.
 • Muista sopia työhön liittyvistä käytännön asioista kuten työajasta, palkasta ja muista asioista työnantajan kanssa. Työsopimus laaditaan viimeistään työn alkaessa.
 • Hakulomakkeet ovat saatavilla viimeistään ma 15.2.2021 lähtien tältä sivulta, nuorisotalolta ja kaupungintalon, Virkun ja kaupunginkirjaston palvelupisteistä.
 • Nuori hakee seteliä henkilökohtaisesti, huolellisesti ja kokonaan täytettyä hakulomaketta vastaan.

Kesätyöseteleiden jako alkaa la 24.4.2021 klo 11.00–12.00 nuorisotalo Räimiskällä, jonka jälkeen seteleitä jaetaan nuorisotalolta sen aukioloaikoina hakujärjestyksessä niin kauan kuin niitä riittää.

Huom! Jonotus ulkona! Pukeudu sään mukaisesti, pidä turvaväli ja pue maski tullessasi sisätiloihin!

Mikäli kesätyöntekijä tai työnantaja ei käytä saatua kesätyöseteliä, niin se tulee palauttaa välittömästi nuorisopalveluihin uudelleen jakoa varten!

Työnantajan vastuulla on:

 • Ennen kesätyön alkua työnantajan tarvitsee vain täyttää nuoren kanssa kesätyösetelin hakulomake hyvissä ajoin, ennen setelien jakamisen alkua.
 • Yksityishenkilöiden tai satunnaisesti palkkaa maksavien yrittäjien suositellaan tutustuvan esimerkiksi seuraaviin sivustoihin: www.palkka.fi, www.tyosuojelu.fi àpalkanmaksu ja nuoret työntekijät
 • Työnantajan tulee palauttaa kesätyösetelit palkanmaksun jälkeen liitteineen (todistus maksetuista palkoista, josta selviää tehdyt tunnit sekä todistus maksetuista tarvittavista työnantaja- ja vakuutusmaksuista) viimeistään 30.9.2021 mennessä osoitteella/ henkilökohtaisesti: Kauhajoen kaupungin nuorisopalvelut/ Nuorisotalo Räimiskä, PL 500/ Urheilutie 4, 61800 Kauhajoki, jonka jälkeen Kauhajoen kaupunki maksaa tuen työnantajalle.

Painotamme, että kaupunki tukee nuorten mahdollisuuksia työllistyä kesän aikana.  Työhön (palkkaus, työaika, ym.) liittyvät asiat ovat työntekijän ja työnantajan välisiä ja työsopimuksen teossa huomioitavia. Kauhajoen kaupunki/ nuorisopalvelut ei välitä kesätyötä, vaan kesätyö hankitaan itse ennen setelin hakemista. Setelin arvo ei ole palkkaan rinnastettava vaan palkanmaksussa noudatetaan työehtosopimuksia, jotka määrittelevät esim. minimipalkan.

Lisätietoja saat nuorisotyön koordinaattorilta tai nuorisopalveluista.