Kukkaniitty.

Ajankohtaista

Kulttuurin ajankohtaiset

Pohojalaasta jazzia isoolle orkesterille -konsertti I
Sunnuntaina 7.11.2021 klo 13.00 – 15.00

Konserttipaikkana toimii Kauhajoen yhteiskoulun auditorio.

 

  

Botnia Big Bandin Pohojalaasta jazzia isoolle orkesterille -konserttikiertue alkaa Kauhajoelta.

Konserttikiertue järjestetään Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Pohjanmaan rahaston apurahan turvin.

KT, FL Markku Viitasaaren johtama konsertti koostuu orkesterin omilta säveltäjiltä tilatuista uusista big band -teoksista sekä laulusolisti Maria Viitasaaren tulkitsemista jazz-standardeista. Orkesterin kitaristi ja toinen solisti Markku Keski-Mäenpää esittäytyy nyt myös säveltäjänä. Kuullaan myös Jukka Lummen, Jukka Viitasaaren ja Markku Viitasaaren uutuuksia.

Tervetuloa!

Liput 20 €. Lippujen ennakkomyynti alkaa 15.10. Kulttuuripalvelut (kirjastotalo), Prännärintie 2C, Kauhajoki

Järjestäjät: Botnia Big Bandin ja Kauhajoen kaupungin kulttuuripalvelut
Lisätietoa tapahtumasta: Sirpa Autio, p. 0400 825 223 tai sähköposti sirpa.autio@kauhajoki.fi

Hyvinvointivalhe, pe 26.11.2021 klo 19.00, Kauhajoen yhteiskoulun auditorio, Prännärintie 4, Kauhajoki
Liput 15 € (käteismaksu)
Seinäjoen kaupunginteatterin vierailu

Rooleissa Mia Vuorela. Käsikirjoitus ja ohjaus Natalil Lintala. Skenografia Leena Rintala, äänisuunnittelu Teemu Vuorela/ Laitakaupungin orkesteri, valosuunnittelu Hannu Raja-Aho, maskeeraus- ja kampaussuunnittelu Petriina Suomela. Laitakaupungin orkesteri: Teemu Vuorela (lyömäsoittimet, ohjelmointi), Antti Paalanen (haitari, kurkkulaulu), Piia Kleemola (viulut), Petri Välimäki (kontrabasso). Arton puheääni Jukka Puronlahti, sukulaisnaisen puheääni Jelena Jokelin. Valo- ja ääniajot Sami Lust. Kiertuelavasteiden valmistus: Hannu Raja-Aho, Marcus Hietanen, Leena Rintala. Pukujen valmistus: Aino Kentta, Eija Koski, Jaana Mäki-Jussila. Tarpeisto, tarpeistonvalmistus Airi Lakso.
Tervetuloa!
Järjestää
Kauhajoen kulttuuripalvelut
www.kauhajoki.fi/kulttuuri

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

”ELÄMÄ ITSE”
Tervetuloa katsomaan mielenkiintoista ja ajatuksia herättävää taltiointia.

Valma Kyllikin koskettavat työelämätarinat, valokuvat sekä 50-luvulta lähtien säästetyt asut heräävät ainutlaatuisella tavalla eloon. Valman itse kirjoittamista teksteistä syntyi esitys ”Elämä itse”. Valma Kyllikki Lehto os. Peltoniemi on syntynyt 1936 Kauhajoella, Yrjänäiskylässä. Nuorena tyttönä hän työskenteli Kauhajoella, Bertta Palomäen vaatetus- ja ompeluliikkeessä. Ja siitä alkoi hänen huikea uransa.

Esitys on tiistaina 5.10.2021 klo 18.00-19.00, yhteiskoulun auditoriossa, Prännärintie 4, Kauhajoki.

Tällä tietoa Valma Kyllikki Lehto on itse paikanpäällä.

Vapaa pääsy. Tervetulo!

 

Esityksestä lisää:

Elämä itse juhlistaa elämää 

– Elämä itse -produktio sai alkunsa vapaaehtoistoiminnassamme mukana olevalta Arjen äly -asiantuntijaltamme Valma Lehdolta. Hän on tehnyt elämäntyönsä vaateteollisuuden ja muodin alalla ja häneltä löytyy huikea varasto asuja eri vuosikymmeniltä, varhaisimmat 1950-luvulta. Meille Muistiyhdistyksessä syntyi ajatus, että näitä olisi hienoa saada jotenkin esille, vapaaehtoistoiminnasta vastaava Kortteleihin kulttuuria -hankkeen hanketyöntekijä Päivi Jussila kertoo.

– Alun perin lähdimme ideoimaan muotinäytöstä, mutta keskustelut Valman kanssa, hänen uskomattoman hienot tarinansa työelämän varrelta, säilyneet arkistot, koko Valman persoona alkoi vyöryttää alkuperäisideaa enemmän esittävän taiteen suuntaan. Luettuani Valman kirjoittamia tekstejä, alkoi esitys kirjoittaa itseään ja muuttua draamallisempaan suuntaan, Kortteleihin kulttuuria -hankkeen hankevastaava, teatteri-ilmaisun ohjaaja Katja Kujala sanoo. Lopputuloksena syntyi teatteriesitys.

– Myös nuorempien on hyvä nähdä, millaista työelämä on ennen ollut. Toivottavasti tarinani rohkaisee heitä. Vaikka eläisi epätietoisena tulevasta ja välillä työttömänäkin, sisulla ja rohkeudella pääsee aina eteenpäin. Ja muoti! Nykyään puhutaan kestävästä kehityksestä, mutta jos katsotaan, millä huolellisuudella korkealaatuisista kankaista valmistettiin asuja, se vasta on ollut kestävää kehitystä, toteaa Valma Lehto.
– Itsellenikin tämä produktion tekeminen on aivan uutta, enpä ole aikaisemmin kirjoittanut näytelmän käsikirjoitusta, mutta vielä nähtävästi sekin onnistuu, Valma iloitsee.

Elämä itse -näytelmän on käsikirjoittanut Lehto, ohjauksesta ja dramatisoinnista vastaa Kujala. Kertojan roolissa nähdään teatteri-ilmaisun ohjaaja Maria Haapanen ja malleina SeAMK:n sosionomiopiskelijoita. Äänityksessä mukana on ollut Preppaamo ja tuotannossa SeAMK:n kulttuurituotannon opiskelijat. Esitystekniikasta vastaa Teatteri Hysterian ammattilaiset.

Nähtävä esitys on laadukas videotallenne teatteriesityksestä.

 

 

 

Puu ja kuu projekti

Kuntalaisilta kerätään materiaalia Puu ja kuu -projektiin syksyn ajan 2021.
Suupohjan kesätaiteilija 2021 -hanke kerää Isojoen, Karijoen, Kauhajoen ja Teuvan kuntalaisilta puu- ja kuuaiheisia tuotoksia.

Kerättävän materiaalin toteutustapa riippuu tekijän omista mielikuvista. Ajatuksia ja tunnelmia puusta ja kuusta, tai vain toisesta, voi toteuttaa esimerkiksi kirjoittamalla muiston, tarinan, runon tai säveltämällä laulun. Joku voi innostua liikkumaan, vaikkapa tanssia. Myös piirtäen, maalaten, kollaaseja tehden tai minkä tahansa käsityön keinoin on mahdollista tutkia omaa suhdetta puuhun tai kuuhun, ehkä peräti kokonaiseen metsään, vinkkaavat hankkeen kuntalaisia aktivoivat kesätaiteilijat Mikki Paajanen
ja Saila Reiniö.

Aihetta voi lähestyä tieteellisesti tai puun fyysisestä rakenteesta käsin.

Kysymys “mitä puu merkitsee hyvinvoinnilleni,
mitä osaa se esittää elämässäni?”
voi myös olla teoksen inspiroija.

Kirjastoihin voi toimittaa omia teoksiaan Puu ja kuu -laatikoihin eli “lootiin”. Mikäli oma teos on jokin muu taltiointi, vaikkapa ääntä, liikettä tai kuvadokumentointi omasta mielipuusta, voi taltioinnin toimittaa hankkeen s-postiin tai jakaa instagram-sivustolle, joista käyttäjät siirtävät
lähetykset julkisesti näkyviksi.

Jokaisessa kunnassa tullaan järjestämään oma tapahtumapäivänsä aiheen ympärille. Mikäli keräyssato on runsas, suunnitteilla on koota niistä vihko tai jopa kirja. Tapahtumapäivät toteutetaan syyskuussa, joten puu ja kuu -materiaalia saa toimittaa mahdollisimman pian. Keräys jatkuu silti syyskuun loppuun
saakka.

Hankkeella on oikeus käyttää ja julkaista kerättyä materiaalia.

Keräyspaikat:
kirjastojen Puu ja kuu – loodat
s-posti: puukuusuupohja@kauhajoki.fi
insta: puukuusuupohja/ #puukuusuupohja
fb: https://www.facebook.com/puukuusuupohja

~~~~~~~~~~~~~~~~~

Museot ja näyttelyt avoinna tilauksesta

Eduskuntamuseon ja Kotitalousopiston näyttely voi tilata Kauhajoki-Oppailta, p. 040 563 6601.
Museotiloihin on esteetön pääsy, käytössä on hissi.
Osoite: Sanssin kulttuuritalo, Eduskunnankatu 8, Kauhajoki.

Kotitalousopisto 100 vuotta -näyttely                      Eduskuntamuseo 

Eduskuntamuseon ja Kotitalousopiston näyttelystä kuvat.

Kotitalousopiston historiasta (1920-1960) kertova näyttely.
https://kauhajoki.fi/hyvinvointi-ja-vapaa-aika/kulttuuripalvelut/kotitalousopiston-nayttelytila/

Eduskuntamuseo, jossa eduskunta kokoontui Kauhajoella talvisodan aikaan 1.12.1939  -12.2.1940.
https://kauhajoki.fi/hyvinvointi-ja-vapaa-aika/kulttuuripalvelut/eduskuntamuseo/

 

Kauhajoen Kotiseutumuseo

Kauhajoen kotiseutumuseo

Kotiseutumuseon tehtävä on tallentaa ja ylläpitää alueen elämästä kertovaa tietoa. Rakennusten ja esineiden avulla saamme mielikuvan siitä, millaisissa puitteissa esi-vanhempamme ovat syntyneet, viettäneet lapsuuttaan, tehneet työtä, perustaneet perheet ja kuolleet. Museo on täynnä tarinoita iloista ja suruista, arjesta ja juhlasta. Osoite: Museotie 18, Kauhajoki    https://kauhajoenmuseo.fi/

Veteraanien Perinnetalo

Veteraanien Perinnetalo, kuva jäljitellystä korsusta.

Veteraanien Perinnetalo on toistaiseksi avoinna tilauksesta.
Tiedustelut ja varaukset: Jussi Heikkilä 040 028 0140, Raimo Lehtinen 040 722 5197, Tapio Riihiluoma 040 013 0026. Osoite:  Veteraanien Perinnetalo, Knuuttilantie 4, Kauhajoki    https://www.facebook.com/vpt2020

 

 

Olkaa yhteydessä!

Kulttuuripalvelut

Kauhajoen kaupunki / Kulttuuripalvelut
Viestintä- ja kulttuurikoordinaattori
Sirpa Autio
p. 0400 825 223
email: etunimi.sukunimi@kauhajoki.fi
email: kulttuuri@kauhajoki.fi

Osoite:
Kauhajoen kaupunki
Kulttuuripalvelut
Prännärintie 2C  (Kirjastotalo)
61800 Kauhajoki