Etusivu - Kolmihenkinen perhe ulkona

Varhaiskasvatuskerhot

Maksuton varhaiskasvatuskerho on hyvä vaihtoehto perheille, joilla ei ole tarvetta jokapäiväiseen tai kokoaikaiseen varhaiskasvatukseen. Kerhotoiminta tarjoaa lapsille mahdollisuuden osallistua ohjattuun varhaiskasvatukseen, ikäistään vastaavaan toimintaan sekä sosiaaliseen vuorovaikutukseen.

Kerhoissa noudatetaan varhaiskasvatussuunnitelman mukaista monipuolista toimintaa, jossa leikillä on keskeinen merkitys. Toiminta tukee lapsen kehitystä ja oppimista sekä edistää lapsen tasapainoista kasvua ja hyvinvointia. Se on suunnitelmallista ja toteutuu vuorovaikutuksessa lasten ja vanhempien kanssa.
Nalle ja pupu maalaamassa taulua

Kerhot on tarkoitettu 2-5 -vuotiaille kotona hoidossa oleville lapsille. Lapselle laitetaan kotoa mukaan omat pienet eväät. Lapset on vakuutettu kerhotoiminnan ajaksi.

Kerhoon osallistuminen on vaihtoehto varhaiskasvatuspaikalle eli lapsella ei voi olla samaan aikaan myönnettyä varhaiskasvatuspaikkaa päiväkodista tai perhepäivähoidosta, eikä palveluseteliä yksityiseen varhaiskasvatukseen. Perheen saama kotihoidon- tai yksityisenhoidontuki eivät ole este osallistumiselle.

 Varhaiskasvatuskerhoihin haetaan sähköisellä hakemuksella (www.kauhajoki.fi)  

Toimintakauden aikana vapautuvia paikkoja voi hakea myös kesken toimintakauden.

Maksuton varhaiskasvatuskerho toimintavuosi 2024-2025

  • 2-3 -vuotiaiden varh.kasv.kerho, kerhoaika kolme tuntia, tiistai ja keskiviikko klo 8.30-11.30
  • 3-5 -vuotiaiden varh.kasv.kerho, kerhoaika kolme tuntia, tiistai klo 12.30-15.30 ja keskiviikko klo 8.30-11.30

Varhaiskasvatuskerhojen toimintavuosi on 13.8.2024-28.5.2025. Perusopetuksen loma-aikoina ei ole kerhoja (syys-, joulu- ja talviloma). Kerhot kokoontuvat Perhetupa Soffassa, Eduskunnankatu 5.

Lisätietoja:

Kirsi Koski-Säntti, varhaiskasvatusjohtaja
puh. 0400 683 307
sähköposti: etunimi.sukunimi@kauhajoki.fi

Varhaiskasvatuskerhojen yhteystiedot:
Kaija-Leena Mattila, puh. 040 637 8499
Tiina Liimola, puh. 040 153 0226
sähköposti: perhetupasoffa(at)kauhajoki.fi