Etusivu - Kolmihenkinen perhe ulkona

Perhetupa Soffa

Mikä on Perhetupa Soffa?

Perhetupa on alueen lapsiperheiden ”treffikeskus”, jossa lapsiperheet tapaavat toisiaan, tutustuvat keskenään ja verkostoituvat jakaakseen arjen kokemuksia ja tukeakseen toisiaan kasvatuksellisissa kysymyksissä. Lisäksi perhetupa tarjoaa monipuolista toimintaa lapsille ja vanhemmille. Ajatuksena on se, että perhetupa on matalan kynnyksen paikka, jonne on helppo tulla. Perhetuvassa järjestetään avoimen toiminnan lisäksi ohjattua toimintaa, mukavaa tekemistä sekä perheen ja vanhemmuuden tukemista. Perhetupa kokoaa samalla alueella olevat perheiden palvelut toimijaverkostoksi.

Perhetuvan toiminta

Perhetuvassa perheille, vanhemmille ja lapsille tarjotaan mm. vertaisryhmiä, avointa varhaiskasvatustoimintaa sekä ohjattuja tuokiota ja tapahtumia. Erilaiset ryhmät mahdollistavat vanhempien ja lasten osallistumisen ja ne edistävät yhteisöllisyyttä ja perheiden kiinnittymistä asuinpaikkakunnalleen.

Perhetupatoiminnan toteuttajatahot

Perhetuvan ovat ideoineet kaupungin varhaiskasvatuspalvelut, Selevä Paletti- hanke ja neuvolan kehittäjä-perhetyöntekijä. Perhetuvan toiminnassa yhteistyössä Kauhajoen kaupungin varhaiskasvatuksen kanssa ovat Kauhajoen seurakunnan lapsityö, Perhetupa Soffan vanhempaintoimikunta, Panula-opisto, Kauhajoen Kansalaisopisto, vapaaehtoiset satumummat ja -paapat sekä Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen perhekeskus. Perhetuvalla on oma “emäntä”, joka on paikalla tuvan aukioloaikana.

Olemme facebookissa ja instagramissa nimellä Perhetupa Soffa.

Yhteystiedot

Perhetupa Soffa sijaitsee osoitteessa Eduskunnankatu 5.

Perhetuvan emäntä on Tiina Liimola, johon saat yhteyden numerosta 040 153 0226.
sähköposti: perhetupasoffa(at)kauhajoki.fi