Henkilö sivusta kuvattuna. Hän istuu tuolilla ja kädet ovat kannettavalla, joka on pöydällä.

Kansainvälisen rekrytoinnin tueksi

Tarvittavien osaajien löytäminen pelkästään Suomen rajojen sisäpuolelta on monella alalla haasteellista. Ensimmäisen kansainvälisen työntekijän rekrytoiminen saattaa tuntua jännittävältä, mutta hyvin suunniteltuna homma toimii siinä missä kotimaisenkin työvoiman rekrytointi.

Apua ja tukea on myös saatavilla. Esimerkiksi TE-toimistot, Business Finland, EURES ja paikalliset maahanmuuttokoordinaattorit auttavat mielellään. Tältä sivulta löydät hyödyllisiä linkkejä ja yhteystietoja kansainvälisen rekrytoinnin tueksi.

Tukea ja palveluita yrittäjille:

Business Finland ylläpitää Work in Finland kansainvälisen rekrytoinnin neuvontapalvelua yrityksille.  Tutustu Kv-rekrytoinnin oppaaseen Business Finland -sivustolla. Maksuttomasta oppaasta löydät kattavat ohjeet ulkomaalaisen työntekijän palkkaamiseen.

Jobs in Finland on Business Finlandin tarjoama alusta, jonne yritykset voivat ilmoittaa avoimista työpaikoista. Tällä hetkellä työpaikkailmoitukset poimitaan automaattisesti TE-palveluiden avoimista työpaikoista. HUOM: vain työpaikkoja, joissa ei vaadita suomen ja ruotsin osaamista!

Talent Explorer -rahoitusta on tarjolla yrityksille, jotka etsivät uusia vientimahdollisuuksia palkkaamalla kansainvälisen asiantuntijan. Yritys voi olla kansainvälistymisen alkuvaiheessa tai jo kokeneempi.

Suomen kieltä internetissä – videoita, podcasteja, sovelluksia ja verkkokursseja Info Finlandin -sivuilla

Tutustu myös Seutukaupunkirekry-hankkeen pohjalta koostettuun kausityöntekijöille suunnattuun esitteeseen.

Kansainvälisten opiskelijoiden kotoutumista seutukaupunkeihin tukeva Live & Learn -toimintamalli ja intro ao. malliin.

Etelä-Pohjanmaalla toimii Talent Hub Etelä-Pohjanmaa verkosto, joka pyrkii tukemaan mm. kansainvälisten opiskelijoiden sijoittumista alueen yrityksiin. Talent hub verkosto on tehnyt kuvauksen toimintamalleista kv-opiskelijoiden harjoitteluprosesseista, vetovoiman lisäämisestä, kotoutumisen edistämisestä, maahanmuuttajien yrittäjyyden edistämisestä, työnantajavalmiuksien parantamisesta kv-työntekijöiden vastanottamisessa ja maakunnallisesta rekrytointiprosessista.

Tietoa TE-palveluista ja EURESista

EURES auttaa rekrytoinnissa Euroopasta. Yhteystiedot: Sanna Davidsson (0295 046 558), asiantuntija, kansainvälinen rekrytointi, EURES ja yrityspalvelut, Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto. Lue lisää TE-palveluiden EURES-sivustolta.

    • European Job Days on Finland Worksin virtuaaliset rekrytointimessut, jotka järjestetään pari kertaa vuodessa. Tilaisuuteen on mahdollista ilmoittautua näytteilleasettajana tai mainostaa avoimia työpaikkoja. Lue lisää European Job Days -sivustolta.

Neuvoja ja opastusta yrityksille ulkomaisen työvoiman rekrytoinnissa, erityisesti EU-/ ETA-maiden ulkopuolisen työvoiman osalta, antaa Henna Hautala (0295 0 46647, 050 477 8998, henna.hautala@te-toimisto.fi ), asiantuntija, kansainväliset palvelut ja yrityspalvelut, Etelä-Pohjanmaan TE-palvelut.

TE-live on vuorovaikutteinen kanava myös kansainväliseen rekrytointiin. Yhteystiedot TE-liveen: Tiina Kurhela (0295 046 624), tuottaja-toimittaja ja Maija-Liisa Laitila (0295 046 638) AV-teknikko.

Maahanmuuttokoordinaattorit

Maahanmuuttokoordinaattorit/Welcome2EP tarjoaa ohjausta maahanmuuttajille ja neuvoo alueen yrityksiä maahanmuuttajiin ja maahanmuuttoon liittyvissä asioissa ja prosesseissa.

Yhteystietoja:

Suupohjan koulutuskuntayhtymä:
(Kauhajoki, Isojoki, Karijoki, Teuva)
Agnes Szeman (Suomi, English)
+358 40 641 6374
agnes.szeman@vuoksi.fi

Alavus:
(Alavus, Kuortane, Soini, Ähtäri)
Maria Kaijankangas (Suomi, English)
+358 50 570 0111
maria.kaijankangas@alavus.fi

Järviseutu:
(Alajärvi, Evijärvi, Lappajärvi, Vimpeli)
Diana Makasyuk (Suomi, English, Русский, Українська)
+358 50 412 8851
diana.makasyuk@kurikka.fi

Kauhava:
(Kauhava, Lapua)
Tuomas Männistö (Suomi, English)
+358 40 611 7613
tuomas.mannisto@kauhava.fi

Kurikka:
(Ilmajoki, Isokyrö, Kurikka)
Mirva Pirneskoski (Suomi, English)
+358 50 569 8914
mirva.pirneskoski@kurikka.fi

Tiiviit vinkit videoilta

Kansainvälisen rekrytoinnin webinaari

Kuusi askelta onnistuneeseen kansainväliseen rekrytointiin

Löysitkö hyvän työntekijän ulkomailta? Näin palkkaaminen onnistuu!

Näin varmistat ulkomaisen työntekijän sujuvan aloituksen työssä