Kirjastorakennuksen ulkoseinä päivänvalossa. Seinällä näkyy Kaupunginkirjasto -teksti.

Celia

Celia-kirjaston logo.Celian sähköiset äänikirjat on tarkoitettu kaikille, joilla on tilapäinen tai pysyvä lukemisen este ja joilta tavallisen kirjan lukeminen ei onnistu. Lukemisesteen syynä voi olla esimerkiksi lukivaikeus, oppimisvaikeus, heikentynyt näkö tai lihastauti.

Kun liityt Celian verkkopalvelun käyttäjäksi kirjastossa, sinun ei tarvitse esittää todistusta tai lausuntoa siitä, että lukeminen on vaikeaa. Oma suullinen ilmoitus asiasta riittää. Äänikirjapalveluun oikeutetut voivat kuunnella äänikirjoja vapaasti ja maksutta.

Äänikirjoja on mahdollista kuunnella tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Ladattava ilmainen Pratsam Reader-kuuntelusovellus on helppo tapa päästä kirjojen maailmaan.

Celian asiakkaaksi liitytään kirjastossa. Asiakas saa kirjastosta tunnukset palvelun käyttöön ja oapstusta siihen, kuinka äänikirjoja haetaan, lainataan ja kuunnellaan.

Kirjastossa on lisäksi lainattavissa Celian cd-äänikirjoja lukemisesteisille asiakkaille. Kirjaston kaikki Celian cd-äänikirjat löytyvät Eepos-verkkokirjastosta