Väkeä kesäisessä Jokirantapuistossa Leikitään Pikku Kakkosta -tapahtumassa

Tapahtumat

Tapahtumia ja urheiluviihdettä

Kauhajoella on tarjolla kiinnostavia tapahtumia jokaisena vuoden kuukautena. Seuraa ilmoituksia tapahtumistamme Ajankohtaiset -otsikon alta aukeavista artikkeleista sekä Facebook-sivuiltamme.

Urheiluviihdettä parhaimmillaan tarjoaa säännllisesti korisliigassa pelaavan, jo useamman Suomen mestaruuden napanneen Karhu Basketin korismatsit. Karhu Basket tiedottaa korismatseista sivuillaan.

Paikallistason urheilutapahtumia on koriksen lisäksi joka lähtöön: hiihtokisoja, pesismatseja, jalkapallocuppeja, maraton-tapahtumia, moottoriurheilua, patikointitapahtumia, tanssikisoja. Perinteikkäitä urheilutapahtumia ovat Kauha-hiihto ja nuorten jalkapalloilijoiden messucup.

Kauhajoella järjestetään urheilukisojen ja -pelien lisäksi vuosittain legendaarisia tapahtumia, joista suurimpia ovat hevimetal-festivaali Nummirock sekä elo-syyskuun vaihteessa järjestettävä Ruokamessut. Muita suosittuja tapahtumia ovat kulttuuriviikko Kriuhnaasut, jäälentotapahtuma Nummijärvi Fly In, monenlaisia uusia ja vanhoja kulkupelejä esittelevä Konerieha sekä konevoimaa esittelevä Puskankylän traktorivetokisat. Muutaman vuoden välein Kauhajoki saa kunnian järjestää kansanmusiikkitapahtuman Spelit.

Vuosittain järjestettävien tapahtumien tarjontaa täydentävät monet uniikit konsertit, näyttelyt ja muut tapahtumat.

Kauhajoella kesällä 2022 järjestettyjä tapahtumia

Kulttuuriviikko Kriuhnaasu

Kriuhnaasu-viikon aikana kulttuuritarjonta on runsasta ja monipuolista. Musiikkitarjonta koostuu kuorojen konserteista ja yksittäisten solistien esityksistä. Kansantanssi ja pelimannimusiikki kuuluu tietysti viikon ohjelmaan. Taidetyöpajat osallistavat ka ikaiken ikäisiä kuntalaisia  mm. maalauksen ja ”itte-typajan” merkeissä. Museot avaavat ovensa ja taidenäyttelyyn pääsee myös kurkistamaan. Panula-opiston oppilaiden konsertit.

KRIUHNAASU

Ryijynäyttely Hämes-Havusessa

Hämes-Havusessa 11.6.-13.7. järjestettävässä ryijynäyttelyssä pääsee tutustumaan ryijyjen moninaiseen kirjoon kauniissa pohjalaismiljöössä. Näyttelyssä tulee olemaan esillä eri aikakausien ryijyjä, aina 1700-luvun lopulta 2020-luvulle, ja edustettuina ovat myös lukuisat eri suunnittelijat ja tyylisuunnat.

Ajankohtaiset infot tapahtumasta tullaan päivittämään Facebookiin.

Ryijynäyttely Kauhajoella - Facebook

Leikitään Pikku Kakkosta -kesäkonsertti

Pikku Kakkosen kesäkiertue saapuu Kauhajoelle 15.6. Tapahtuma järjestetään virkistysuimala-urheilutalo Virkun puistossa klo 16 alkaen.

Tilaisuus kuvataan ja lähetetään syksyllä TV:n Pikku Kakkosessa ohjelmana.

Leikitään Pikku Kakkosta -kesäkiertue

Kauppojen yö, toukokuu ja syyskuu

Kauppojen Yö on kauhajokisten kauppiaiden ja palveluyritysten kauppiasverkoston järjestämä tapahtuma, joka tuo keskustaan iloista kuhinaa. Tapahtuma järjestetään toukokuussa, syyskuussa sekä marraskuussa ”black fridayn” yhteydessä

Kauppojen yö

Nummirock, kesäkuu

Legendaarinen hevimetal-festivaali Nummirock järjestetään vuosittain juhannuksena Nummijärvellä Salakarin festarialueella. Festivaali on useinmiten nelipäiväinen. Se on ollut hevarikansan kestosuosiossa, ja tarjoaa leppoisan rock-juhlan kenelle tahansa.

Nummirock jatkaa perinteikästä Nummijärven juhannusjuhlien historiaa. Juhannusjuhlia on järjestetty Nummijärvellä jo 1930-luvulta lähtien.

Nummirock

Playcity-leiri

Suomen ainutlaatuisin lasten kaupunkileiri järjestetään 28.6.-1.7.2022 ja kyseessä on jo 10. kerta. Vaikka leiri on lasten ilmoittautumisten osalta täynnä, ovat vieraat tervetulleita mukaan tunnelmoimaan kaikkina leiripäivinä. Vierailut leirille tapahtuvat pääportin turistikeskuksen kautta, josta oppaina toimivat lapset ohjaavat kävijät kierrokselle kaupunkiinsa.

Playcity

Ruokamessut, syyskuu

Ruokamessut järjestetään Hämes-Havusen upeassa talonpoikaismiljöössä syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Ruokamessut on vuosi toisensa jälkeen koonnut viikonlopun aikana paikkakunnalle satoja näytteilleasettajia sekä tuhansia messuvieraita. Monipuolinen tapahtumaviikonloppu on vilkas ihmisten yhteinen kohtaamispaikka, johon tullaan tapaamaan tuttuja ja kokemaan tunnelmaa kaikilla aisteilla.

Ruokamessut

Puskankylän traktori- mäkivetokisat, elokuu

Puskankylässä traktorit mittelevät vahvuudesta ja kuskit ajotaidoista.

Loppukesästä järjestettävä tapahtuma kerää satapäin koneista ja kovasta pärinästä  kiinnostuneita perheitä radan varrelle. Kuulosuojaimet suositeltava varuste!

Mäkivetokisat

Vuosittain Kauhajoella talvella järjestettäviä tapahtumia

Kauha-Hiihto, helmikuu

Lauhanvuoren kansallispuiston maisemissa järjestetään vuosittain laturetkitapahtuma Kauha-Hiihto. Tapahtuman 10, 20, 30 ja 60 km pituiset ladut on tehty perinteiselle hiihtotyylille.

 

Kauha-Hiihto

Nummijärvi Fly In, maaliskuu

Nummijärvi Fly In on pienilmailun kokoontumisajot Nummijärven jäällä. Tapahtuma järjestetään maaliskuun alkupuolella säiden salliessa.

Tapahtuma on harrastajien kokoontuminen, joka on avoin yleisölle. Jäällä on nähtävänä pienlentokoneita ja usein myös helikoptereita, kuumailmapalloja ja moottorilennokeita. Tapahtumassa on nähty myös laskuvarjohyppyjä sekä paikalle tuotuja erikoissaunoja, joissa on voinut saunoa avantoon välillä pulahtaen.

Nummijärvi Fly In