Perhekeskus

Suupohjan perhekeskus

Kauhajoen perhekeskuspalvelut tuottaa Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue. Perhekeskuksissa on mm. äitiys- ja lastenneuvolat, perheneuvolat, ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolat ja aikuisneuvolat.

Suupohjan perhekeskus – Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue (hyvaep.fi)

___________________________________________________________________________________________

Omaperhe-verkkopalvelu tarjoaa tietoa, tukea ja palveluja perheille

Omaperhe-verkkopalvelu kokoaa perheille tarkoitetun tiedon, tuen ja palvelut yhteen paikkaan verkossa. Omaperhe auttaa löytämään juuri sinun perheesi elämäntilanteeseen sopivaa apua. Omaperheessä on kattavasti sisältöjä mm. raskauteen ja synnytykseen, vauva-aikaan, lapsuuteen ja nuoruuteen sekä perhe-elämään liittyen. Palvelusta on paljon hyötyä myös perhettä suunnitteleville.

Omaperhe ohjaa sinut alueellisiin ja valtakunnallisiin palveluihin. Verkkopalvelusta löydät kuntahaku-toiminnolla Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen, kuntien, KELA:n, järjestöjen ja seurakuntien palveluja.

Omaperhe on DigiFinlandin tuottama valtakunnallinen palvelu ja se on osa sähköistä perhekeskusta. Sähköisen perhekeskuksen kehittämisen taustalla on valtakunnallinen lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma ja perhekeskustoimintamalli. Sähköinen perhekeskus tukee Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen perhekeskuspalveluja. Perhekeskus on palveluverkosto, mikä verkostoi yhteen kuntien, hyvinvointialueen, järjestöjen, seurakuntien ja Kelan lapsille, nuorille ja perheille suunnat palvelut ja toiminnan. Sähköisen perhekeskuksen verkkopalveluja on kehitetty yhdessä hyvinvointialueiden, Helsingin kaupungin, järjestöjen, seurakuntien ja kansallisten toimijoiden kanssa.

Omaperhe löytyy osoitteesta: Omaperhe

Tietoa perhekeskuksesta ja Omaperheestä löydät myös Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen verkkosivuilta: Sähköinen perhekeskus – Omaperhe – Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue (hyvaep.fi)

Omahelpperi-verkkopalvelu tarjoaa tietoa, tukea ja palveluja nuorille

Omahelpperi on nuorille suunnattu verkkopalvelu, joka kokoaa luotettavan tiedon, tuen ja palvelut yhteen paikkaan.

Omahelpperin avulla nuori löytää omaan elämäntilanteeseensa sopivaa luotettavaa tietoa ja apua eri muodoissa. Sivuston sisältökokonaisuuksina ovat mm. mielenterveys, fyysinen terveys, arjen hallinta, opiskelu, työ ja talousasiat, pahoinvointi, suhteet, keho ja seksuaalisuus sekä yhteiskunnallinen vaikuttaminen.

Verkkopalvelu ohjaa myös alueellisiin ja valtakunnallisiin palveluihin. Verkkopalvelusta löytyy kuntahaku-toiminnolla Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen, kuntien, KELA:n, järjestöjen ja seurakuntien palveluja.

Omahelpperi on DigiFinlandin tuottama valtakunnallinen palvelu ja se on osa Sähköistä perhekeskusta. Sähköisen perhekeskuksen kehittämisen taustalla on valtakunnallinen lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma ja perhekeskustoimintamalli. Sähköinen perhekeskus tukee Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen perhekeskuspalveluja. Perhekeskus on palveluverkosto, mikä verkostoi yhteen kuntien, hyvinvointialueen, järjestöjen, seurakuntien ja Kelan lapsille, nuorille ja perheille suunnat palvelut ja toiminnan.

Sähköisen perhekeskuksen verkkopalveluja on kehitetty yhdessä hyvinvointialueiden, Helsingin kaupungin, järjestöjen, seurakuntien ja kansallisten toimijoiden kanssa. Nuoria on osallistettu myös Omahelpperin kehitysvaiheessa ja he ovat saaneet testata ja kommentoida Omahelpperiä.

Omahelpperi löytyy osoitteesta: Omahelpperi

Tietoa perhekeskuksesta ja Omahelpperistä löydät myös Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen verkkosivuilta: Sähköinen perhekeskus – Omahelpperi – Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue (hyvaep.fi)

 

Lisätietoja:

Marjo Köykkä
Aluekoordinaattori, Sähköinen perhekeskus
Hyvinvoiva Etelä-Pohjanmaa -hanke
etunimi.sukunimi@hyvaep.fi

Mari Rajamäki
Perhekeskuskoordinaattori
Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue
etunimi.sukunimi@hyvaep.fi