Liikuntapaikat ja reitistöt

Kauhajoella on paljon liikuntapaikkoja ja reitistöjä, jotka tarjoavat mahdollisuuden eri lajien harrastamiseen.

Monipuolisia liikuntamahdollisuuksia

Monipuolinen virkistysuimala-urheilutalo Virkku sijaitsee Kauhajoen Vapaa-aikakeskuksen alueella. Virkussa voit pulahtaa poreisiin, treenata kuntosalilla, liikuntasaleissa tai heitto- ja lyöntipaikalla, keilailla, pelailla golf-simulaattorilla tai pelata tennistä.

Vapaa-aikakeskus sijaitsee aivan keskustan tuntumassa. Alueella sijaitsee keskitetysti ulkoliikuntapaikkoja aina keskusurheilukentästä bech volleyn pelaamismahdollisuuksiin. Samalta alueelta löytyy myös upea 24-väyläinen Frisbeegolf-rata, joka sijaitsee jokirantapuistossa. Lisäksi Vapaa-aikakeskuksen alueella sijaitsee Rämäpark, jossa on asfaltoitu Pumptrack-rata.

Sotkan urheilu- ja ulkoilukeskusalueella liikutaan ympäri vuoden! Talvisin alueelta löytyy kattava latuverkosto, hiihto- ja ampumahiihtostadion, Sotkanrinteet -laskettelukeskus ja moottoriurheilustadion, jossa kilpaillaan ympäri vuoden. Kesällä kuntoilualueella sykettään voi nostaa mm. kuntoportaissa, jotka sijaitsevat laskettelurinteessä.

Tutustu lisää liikuntapaikkoihin sivun vasemman reunan valikosta. Mobiililaitteella listaukseen pääset sivun yläosassa olevasta VALIKKO-painikkeesta 

Ulkoilukaveri

Tarkista Ulkoilukaveri-sovelluksesta Kauhajoen latujen ja muiden ulkoilupaikkojen ajantasainen tilanne. Ulkoilukaveri on liikkujan kätevä apu:

  • Näet liikuntapaikkojen ajantasaiset tiedot. Ulkoilupaikkoja hoitavat työntekijät merkitsevät sovellukseen, kun kenttä/latu on hoidettu, joten voit etukäteen varmistaa missä kunnossa kyseinen paikka on.
  • Pääset näkemään ulkoilupaikkojen sijainnit kartalla.
  • Lajittelet paikkoja omilla kriteereilläsi. Voit lajitella niitä tyypin (hiihtolatu, luistelukenttä, pulkkamäki) ja kunnon (hyvä, kohtalainen, huono, suljettu) mukaan.
  • Näet etäisyydet oman sijaintisi ja eri liikuntapaikkojen välillä, jos sallit sovelluksen käyttää sijaintia.
  • Sovellus toimii myös mobiilissa.

 

 

Kauhajoen liikuntapaikat kartalla

Liikuntapaikkoja on sekä sisä- että ulkotiloissa, keskustassa ja kylillä. Urheilutien ja Kenttätien alueella sijaitseva Vapaa-aikakeskus on eri liikuntapaikkojen keskittymä, josta löytyy vaihtoehtoja moneen makuun. Alueiden hoidosta vastaavat paikasta riippuen kaupungin tekninen osasto, kyläkoulut, kyläyhteisöt, järjestöt tai yritykset. Ohjeistus liikuntapaikkojen tilavarauksiin löytyy tästä linkistä.

Alla olevasta kartasta näet Kauhajoen liikuntapaikkojen ja -alueiden sijainnin. Kartan alta löydät lisätietoa talvi- ja kesäliikuntapaikoista.

 

 Talviurheilun yhteistyökumppaneita