Kirjastorakennuksen ulkoseinä päivänvalossa. Seinällä näkyy Kaupunginkirjasto -teksti.

Naxos-ohjeita

Naxos Music Library

 • Naxos Music Library.Naxos Music Library on laaja klassisen musiikin online-kuuntelupalvelu. Palvelu on englanninkielinen ja tarjolla on yli puolitoista miljoonaa kappaletta pääasiassa klassista musiikkia, mutta myös jonkin verran etno- ja populaarimusiikkia, joululauluja, elokuvamusiikkia sekä jazzia ja bluesia. Naxos Music Libraryn valikoimaan lisätään kuukausittain satoja uusia julkaisuja.
 • Kuuntelun lisäksi palvelusta löytyy muun muassa musiikkisanastoja, musiikin varhaiskasvatukseen soveltuvia materiaaleja, oopperoiden librettoja ja synopseja eri kielillä sekä tietoa säveltäjistä. Naxos Music Library toimii myös soivana tietoteoksena, jossa voi tutustua Naxoksen laatimiin soittolistoihin vaikkapa musiikin eri tyylikausista, soittimista tai lapsille sopivasta klassisesta musiikista.

Naxos Music Library Jazz (NML Jazz)

 • Naxos Music Library Jazz on jazzmusiikin online-kuuntelupalvelu. Se kattaa tällä hetkellä yli 130 000 kappaletta eri aikakausien jazz-legendojen levytyksistä nykyjazziin yli 250 eri levy-yhtiöltä. Levyjä voi hakea mm. julkaisijan, säveltäjän tai esittäjän mukaan.

Molempien palveluiden yhtäaikaista käyttäjämäärää on rajoitettu. Samaan aikaan kirjautuneena palveluun voi Eepos-kirjastojen alueella olla 8 Naxos Music Libraryn ja 2 Naxos Music Library Jazzin käyttäjää. Jos käyttäjien maksimimäärä ylittyy, palveluihin ei pääse sisään.
MUISTA AINA KIRJAUTUA ULOS, KUN LOPETAT KUUNTELUN.

Kuuntelupalveluiden käyttö Internet-selaimella:

 1. Klikkaa haluamasi palvelun linkkiä, Naxos Music Library  tai  Naxos Music Library Jazz.
 2. Kirjoita kirjastokorttisi numero vasemmassa ylälaidassa olevaan Enter Passcode -kenttään ja klikkaa Login-painiketta.
 3. Seuraa palvelun omia, englanninkielisiä ohjeita.
 4. Kun lopetat, muista kirjautua ulospunaisesta Log Out -painikkeesta.

Kuuntelupalveluiden käyttö mobiilisovelluksella (Android ja iOS)

Sovellus vaatii erillisen käyttäjätunnuksen luomisen ennen käytön aloittamista

 1. Kirjaudu tietokoneellakirjastokorttisi numerolla haluamaasi palveluun Naxos Music Library tai Naxos Music Library Jazz. Jos haluat käyttää molempia palveluita, käyttäjätunnus täytyy luoda kumpaankin palveluun erikseen.
 2. Klikkaa Playlist-välilehteä.
 3. Klikkaa Student/member playlists account -rivin oikeasta laidasta kohtaa Sign up.
 4. Täytä lomake. Syöttämäsi sähköpostiosoite ja salasana toimivat kirjautumistunnuksinasi mobiilisovelluksessa.
 5. Täytettyäsi lomakkeen kaikki kentät, paina nappia: Register New Account Now.
 6. Kirjaudu ulos palvelusta.
 7. Saat sähköpostiisi viestin rekisteröitymisen vahvistamisesta. Klikkaa siinä olevaa linkkiä Activate Naxos Music Library Personal Playlist Login Now.

Sovelluksen lataaminen mobiililaitteeseen

 1. Lataa mobiililaitteeseesi sovellus:
  -Naxos Music Library (NML)
  1. App Storesta (iPhone, iPod, iPad)
  2. Google Playsta (Android-laitteet)
  -Naxos Music Library Jazz (NML Jazz)
  1. App Storesta (iPhone, iPod, iPad)
  2. Google Playsta (Android-laitteet)
  -HUOM! Jos haluat käyttää Naxos Music Librarya iPadissa, avaa soveluskauppa suoraan ylläolevasta iTunes-linkistä. NML-sovellusta ei löydy App Store -sovelluskaupasta, mikäli valittuna on vain iPhone-sovellukset, niin NML löytyy sitäkin kautta.
 2. Käynnistä sovellus ja kirjaudu juuri luomillasi tunnuksilla: username = sähköpostiosoite, password = salasana.
 3. Muista käytön jälkeen kirjautua ulos myös mobiilisovelluksesta valikon more-kohdan takaa, jotta vapautat käyttöoikeuden muille käyttäjille. Pelkkä ohjelman sulkeminen ei riitä.