Walkers nuorisokahvila

Walkers Kauhajoen logot

– Tule sellaisena kuin olet!

Walkers on nuorisokahvila 13 (7lk->) – 17-vuotiaille nuorille perjantaisin klo 18-22.30. Tarkat aukioloajat voit tarkistaa Walkersin instasta: @walkerskauhajoki

Walkersia Kauhajoella pyörittää Kauhajoen kaupungin ja Kauhajoen seurakunnan nuorisotyö yhteistyöllä. Walkersiin voit tulla juuri sellaisena kuin olet!

Walkersissa on aina ilmaista kahvia, teetä, pullaa ja voileipiä – kiitos valtakunnallisten ja paikallisten tukijoidemme!

Walkersissa voit pelailla tai oleilla – juuri niinkuin sinulle sopii!

Facebook-kuvake.   Walkers Kauhajoki

Instagram-kuvake. @walkerskauhajoki

HUOM! Tilavuokraukseen pääset tätä linkkiä klikkaamalla.

Tilavaraukset aina Nuorisotalo Räimiskän numerosta 040 674 8070

Valtakunnallinen nuorisotyön muoto

Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitetty nuorisotyön muoto. Walkers toiminta perustuu aikuisten vapaaehtoisten panokseen illoissa. Kauhajoen kahvilassa on aukioloaikoina aina noin 6-8 aikuista sekä vastuuhenkilö paikalla.

Walkers-kahvilan tarkoituksena on tarjota nuorille turvallinen perjantai-illan viettopaikka, seurustelu ilman päihteitä ja ongelmien ratkaisu ilman väkivaltaa. Kahvilaan ei saa viedä päihteitä, mutta päihtyneenä pääsee sisään. Ovella on turvatarkastus, ettei päihteitä tai kiellettyjä esineitä kuljeteta sisään – näin turvallisuus säilyy.  Turvatarkastus on vapaaehtoinen, mutta toimii kuitenkin edellytyksenä sisäänpääsylle.

Walkers nuorisokahvila on täynnä pieniä sääntöjä: toisia ei saa kiusata, paikkoja ei roskata, kahvia pyydetään fiksusti jne. Sääntöjen noudattamista valvotaan ja niiden rikkomisiin puututaan.

Tärkeänä Viestinä nuorille on:

”Vaikka emme hyväksy kaikkea mitä sanot tai teet, hyväksymme kuitenkin sinut juuri sellaisena kuin olet!”

Tervetuloa viettämään mukavaa perjantai-iltaa! Voit ehdottaa meille myös teemoja illoissa järjestettäväksi!

Vapaaehtoiseksi Walkers-nuorisokahvilaan

Walkersiimme mahtuu aina kiinnostuneita ja innostuneita vapaaehtoisia!

Vapaaehtoiset ovat toimintamme selkäranka ja mahdollisuus pitää kahvilaa auki nuorille perjantai-iltaisin!

Vapaaehtoisemme ovat nuoruuden veteraaneja: ihmisiä, jotka ovat jo selvinneet omasta nuoruudestaan, mutta muistavat vielä millaista se oli. Waparit työskentelevät Walkerseissa aina nuoriso-, kasvatus-, tai sosiaalialan ammattilaisten rinnalla ja ohjauksessa. Heidän tärkein tehtävänsä on olla nuorille läsnäolevia, turvallisia aikuisia. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi korttipelien pelaamista, kahvittelua, kuulumisten kysymistä – arkisia asioita. Walkersissa uskotaan toimivan vuorovaikutuksen puutteen aikuisten ja nuorten välillä olevan yksi olennainen syy nuorten syrjäytymiseen ja siitä johtuviin haasteisiin. Meidän tehtävänä on lisätä tuota vuorovaikutusta ja tarjota nuorille heihin reilusti ja myönteisesti suhtautuvan, mutta tarvittaessa jämäkästi puuttuvan aikuisyhteisön.

Vapaaehtoisella ei tarvitse olla ennakkoon tietoa tai kokemusta nuorista, vapaaehtoistyöstä tai ryhmätoiminnasta.

Meillä kaikki vapaaehtoiset koulutetaan tehtävään. Osallistua voi juuri sen verran kuin omiin aikatauluihin sopii ja sen hetkinen elämäntilanne antaa myöten.

Vapaaehtoiseksi Kauhajoen Walkersiin voit ilmoittautua toimintavastaavalle. Yhteystiedon löydät tämän sivun laidasta.

Tervetuloa mukaan tekemään tärkeää työtä yhdessä ammattilaisten kanssa!

ILMOITTAUTUMISET JA LISÄTIEDOT MYÖS OSOITTEESSA  www.walkers.fi