Perhe Jokirantapuiston nurmikolla picknickillä

Aktiviteetit ja palvelut

Tekemistä ja matkailupalveluja Kauhajoella ja lähialueilla

Uimaan, golffaamaan, maastopyöräilemään, shoppailemaan… Mitä haluaisit tehdä tänään?

Lähtisitkö…

Avantoon? Avantoa on ylläpidetty monena talvena Hiukkajärven majalla.

Baariin? Seuraelämää voit etsiä vaikkapa Wanhasta mestarista, Pub Janoisesta Leipurista tai Krouvista.

Elokuviin? Elävät kuvat pyörittää Kauhajoella Bio Marlon.

Frisbeegolfaamaan? Erinomaiset 24 väylää löydät jokirantapuiston radalta virkistysuimala-urheilutalo Virkun ympäristöstä. Hieno, vaihteleva metsäinen rata löytyy Nummijärven leirintäalueelta.

Golfaamaan? Väylät ja viheriöt, range, lyöntikatos ja klubitalo Botnia Golfilla Päntäneen Korpikylässä. Majoitustakin löytyy aivan läheltä.

Kalastamaan oppaan kanssa? Selvitämme, kuinka järjestyy vuokravene, kalastusopas ja -välineet sekä kalastusluvat. Voit onkia jopa keskellä keskustaa Jokirantapuistossa. Kalaa nousee kaikista järvistämme.

Kahville terassille? Suuntaa esimerkiksi Ojalan pakariin tai Valkoiseen puuhun.

Keilaamaan? Virkistysuimala Virkun yhteydessä on keilahalli.

Kuntosalille? Vaihtoehtoja ovat Body Sport, Fysiopower, Loistetraining ja Virkistysuimala Virkun kuntosali.

Laskettelemaan tai pulkkamäkeen? Sotkanrinteet palveluksessasi. Sieltä löytyy rinteet, välinevuokraus, kahvitupa ja pulkkamäki. Hieno pulkkamäki on myös Laitasaaren ulkoilualueella Harjankylässä.

Lasten kanssa leikkikentälle? Hyviä vaihtoehtoja ovat Angry Birds -leikkipuisto Citymarketin edustalla, Koulukeskuksen lähiliikuntapaikka ja Virkun leikkikenttä.

Lähialueen vetonaulat löydät VisitSuupohja.fi -sivulta. Alueen tapahtumista löydät tietoa Tapahtumat-sivulta.

Maastopyöräilemään, lenkkeilemään tai hiihtämään? Sotkan ulkoilu- ja urheilukeskuksessa sekä Nummijärven leirintäalueella voit tehdä kaikkea näitä – vuodenajasta riippuen.  Sotkassa löytyy vaihtelevia maastoja taajaman läheltä. Nummijärven leirintäalueella on 3-10 km pituisia latuja ja 3 km pituinen pururata. Leiriskältä lähtee myös 105 km pituinen maastopyöräilyn merkitty rengasreitti, joka kulkee kahden kansallispuiston, Kauhaneva-Pohjankankaan ja Lauhanvuoren kautta. Kylälatuja on myös kylissä, kuten Harjankylän Laitasaaressa lumitilanteen mukaan.

Kauhajoen pyöräilyreitit kuuluvat Lauhanvuori-Hämeenkangas Unesco Global Geoparkin yhdeksän kunnan alueelle ulottuvaan Two Billion Year Tours -retkipyöräilyreitistöön. Pyöräilyreitit löytyvät digitaalisena myös OutdoorActive.com-karttapohjilla.

Paintballiin? Kokon Hovissa Kokonkylässä on mahdollista päästä pelaamaan paintballia Kokon Hovi.

Piknikille? Levitä peittosi Jokirantapuistoon. Kotitalousopiston takana on ihana hedelmäpuutarha piknikkiä varten. Hienot näkymät keskustaan ja suihkulähteelle avautuvat Jokirantapuistossa myös Kaarisillan tienoilta. Voit istahtaa syömään eväitä myös Sanssinkartanon edustalla olevassa puistossa.

Ratsastamaan? Ratsastustunteja tarjoavat Kauhajoella mm. Ala-Rannan ratsutila Ikkeläjärvellä, Dimonan talli Nummijärvellä, Hippiina Päntäneellä, Kainaston Ponitalli Kainastolla, Kauhajoen Hevoskeskus Kainastolla ja Vaahteramäen talli Hyypässä.

Saunomaan kaveriporukalla? Vuokraa sauna käyttöösi Nummijärven leirintäalueelta tai Ahmalammelta. Myös seurakunnan leirikeskus Majaniemen saunaa takkatiloineen voi vuokrata yksityistilaisuuksiin. Kantorannan lomatuvat vuokraavat saunatupaa Kainastonjoen rannalla. Vuokrattavia saunatiloja ilman uimarantaa on Walkers-kahvilan yhteydessä keskustassa, Sotkapirtissä ja Erähovissa Sotkan urheilu- ja ulkoilualueella.

Shoppailemaan! Kauhajoella on kokoisekseen kaupungiksi erinomaiset kaupalliset palvelut. Lataa Kauhajoki-Appi, niin saat viimeisimmät tiedot myymälöistä ja kauppaliikkeistä. Paikallisia tuotteita löydät vaikkapa Valkoinen puu -kahvilasta. Rotary ladyt ovat tuottaneet Kauhajoki-aiheisia tuotteita, joita löytyy paikallisista kauppaliikkeistä.

Skuuttaamaan tai skeittaamaan? Rämäparkissa (Urheilutie 4) teet parkkitemput reileillä. Hyviä spotteja löytyy keskustasta esimerkiksi Sanssin kulttuurikeskuksen pihalta.

Tansseihin? Kesällä lavatansseja järjestetään Jokimaan lavalla, Kauhajoen Kasinolla ja Aronkeitaalla.

Teatteriin? Kauhajoella on erinomaisia harrastajateattereita, joilla on näytöksiä eri vuodenaikoina. Sotkan ulkoilu- ja urheilukeskuksessa on upea katettu ulkoilmakesäteatteri, jossa Teatteri Kajo esiintyy kesäisin.

Uimaan tai vesijumppaamaan? Käytössäsi on uimahalli ja urheilutalo Virkku, jossa myös pyörii kesällä uimakoulut ja allasjumppia ympäri vuoden. Ulkouimapaikkoja on Nummijärven leirintäalueella, Ikkeläjärvellä ja Hiukkajärvellä. Kylmävesiuintia on tarjolla myös Monitoimikeskus Asuulissa.

Opaspalvelut

Haluatko tutustua kaupungin kohteisiin osaavan oppaan johdolla? Kysy kaupunkiopasta ryhmällesi.

Luonto-opaspalveluja tarjoaa Ismo Nousiaisen Taikapolku-yritys. Ismo tuntee Suupohjan luonnon läpikotaisin.

Luonto-opaspalveluja Nummijärven ja Kauhaneva-Pohjankankaan kansallispuiston alueella tarjoaa myös Päivi Nummijoki /RetkiNummix.

Selvitämme, kuinka järjestyy opastus metsästys-, kalastus- ja kajakkiretkelle.

Välinevuokraus

Lue urheilu- ja retkeilyvälineiden vuokrauksesta sekä auton vuokrauksesta Kauhajoella sivulta Vuokratila, -välineet ja catering.

Hyvinvointipalvelut

Lihasjumien vaivatessa kannattaa suunnata hierojan penkkiin. Kauhajoella vaihtoehtoja tähän hätään on monia; mm. Hierontapiste Kajastus, A-Fysitiimi, Hieroja Vuokko Levä, Fysiokulma, Suupohjan Selkäpiste, KASKI massage, PS Personal Training&Hieronta, Fysiokeskus Petri Granlund, Hoitola Hyväolo Leena Komsi ja Hoitola Tiina Hämäläinen.

Jos taas kaipaat vaikkapa rentouttavaa jalkahoitoa tai virkistävää kasvohoitoa, ovat palveluksessasi kauneudenhoitopalveluja tarjoavat yritykset Kauneuspiste Pamina, Kauneushoitola Leena Oksanen, Kauneuspiste Marjo-Riitta, Kauneushoitola Diana, Kauneuspiste Hehku, Hius-, Kauneus- ja Kynsistudio My Style, Kauneuskeskus Minna.

Mielenrauhaa voi lähteä etsimään joogatunneilta, joita paikkakunnalla järjestävät mm. Loistetraining, Johannan Jooga ja Kauhajoen kansalaisopisto.

Vinkkimme oman loman paketointiin

Pohjalaisuutta Kyrönjokilaaksoa seuraillen

Aloita matkasi Kauhajärveltä Kyrönjoen alkulähteeltä. Matkaa Kyrönjokivartta alajuoksulle jokea serailevia vanhoja maanteitä pitkin. Poikkea ihailemaan Hyypänjokilaakson upeita maisemia ja ostoksille talonpoikaisantiikkiliike Helmeen Teevahaisessa. Tutustu Suomen sodan esineistöön Aatos Suvannon kotimuseossa. Eläydy ison talon pohjalaiseen talonpoikaiselämään Hämes-Havusen juhlatalossa.

Suuntaa kohti keskustaa vanhaa maantietä eli Koskenkyläntietä ja Hyypäntietä pitkin. Täytä vatsasi Kauhajoen keskustan ruokatarjonnasta ja osta mukaan matkamuistot Valkoisesta puusta. Jatka Kyrönjokivartta seuraillen alajuoksun suuntaan valiten aina jokea lähinnä kulkeva tie, väistä isoja kantateitä. Jatka näin Kurikkaan, Ilmajoelle, Ylistaroon, Isokyröön, Vähäkyröön ja siitä aina merelle saakka. Näet upean otoksen pohjalaisia peltolakeuksia, latomerta, pohjalaistaloja ja jokivarren kyliä. Näet pohjalaisen maiseman mittakaavan muutoksen latvavesiltä joen suun suistoon meren äärellä.

Nummijärven seutu ITE-persoonallisuuksineen

Kylähulluus kunniaan! Pienten kylien persoonallisuudet läikkyvät elämänläheisyyttä. Päivän aikana kierrät taidekierroksen Skantzista Kanttiin.

Aloita Alpo Koivumäen eksoottisten eläinten savannilta Koivumäenkylästä. Eläydy maahisten maailmaan ja kuuntele Erkkii Kalliomäen tarinoita Nummijärvellä Ruuhinevan kammikylässä. Voit ottaa mutakylvyn pulahtamalla suolampeen!

Täytä vatsasi Nummikodin lounastuvassa tai Nummijärven leirintäalueella tai nappaa sieltä eväät mukaan Kauhalammelle kansallispuiston retkipaikalle. Pyydä esittely Särkikosken myllylle.

Jatka Karvian ja Satakunnan puolelle, jossa voit katsoa teatteriesityksen Skantzissa. Iltakahvit voit nauttia Annen taidekahvilassa suuria taideteoksia ihaillen. Iltahömpsyt voit ostaa mukaan Kurikan Jalasjärvellä sijaitsevasta Pramian viinatehtaanmyymälästä.

Lähiruokaa ja tuotteita tiloilta ja myymälöistä

Haluatko viedä maut ja muistot mukanasi? Lähiruokaa ja paikallisia matkamuistoja voit ostaa muun muassa seuraavista paikoista: