Opiskelu ja ilmoittautuminen

Tervetuloa opiskelemaan Suupohjan kokoiseen Kauhajoen kansalaisopistoon!

ILMOITTAUDU tästä linkistä

Ilmoittaudu opiskelemaan (www.opistopalvelut.fi/kauhajoki/)

Opiskelumateriaali

Oppikirjat ja opiskelussa tarvittavat materiaalit opiskelijat maksavat itse. Tarvittavia kirjoja ja materiaaleja voidaan hankkia myös yhteistilauksina.

Vakuutukset

Opiskelijan on itse huolehdittava vakuutusturvasta opiskeluaikana.

Opetuspaikat

Opetuspaikka on mainittu ohjelmassa kunkin ryhmän kohdalla. Netti-ilmoittautumisen yhteydessä näet opetuspaikan sijainnin sen nimeä klikkaamalla, jolloin avautuu karttasivu.

Opiskelu

Lukuvuonna 2023-2024 kauhajokiset, isojokiset, karijokiset ja teuvalaiset työttömät saavat osallistua maksutta yhdelle normaalihintaiselle kurssille (maks. 60 €). Etu ei koske yksilöopetusta. Edun saa vain toimittamalla toimistoon todistuksen työttömyydestä heti ilmoittautumisen jälkeen. Todistuksen saa tulostettua, kun tunnistautuu TE-keskuksen nettisivuille ja etsii välilehdeltä kohdan ”todistus työttömyydestä”.
Kauhajoen kansalaisopiston kurssit eivät pääsääntöisesti kokoonnu syyslomaviikolla, talvilomalla tai kiirastorstaina.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu kurssille netissä tai soittamalla toimistoon 046 851 1942. Ilmoittaudu viimeistään kolme päivää ennen kurssin alkua tai kurssin tiedoissa mainittuun päivämäärään mennessä. Kurssin alkamisesta ei lähetetä erikseen muistutusviestiä.

Kurssin peruutusehdot (HUOM! ovat täsmentyneet!)

 1. Kurssi-ilmoittautuminen on peruttava viimeistään kolme (3) päivää (72 tuntia) ennen kurssin alkua, mikäli kurssin tiedoissa ei toisin mainita. Mikäli keskeytät kurssin kesken kauden, ilmoita siitä toimistoon.
 2. Myöhässä perutuista tai perumatta jätetyistä kurssi-ilmoittautumisista perimme täyden kurssimaksun. Kurssille tulematta jättäminen ei ole peruutus.
 3. Peruminen tulee tehdä toimistoon –  ei vain opettajalle tai rehtorille. Älä jätä perumisilmoitusta myöskään vastaajaviestiin!
  Mahdollinen opettajan vaihdos tai opiskelijan taitotasoon soveltumaton kurssi ei oikeuta maksutonta perumista.Maksuton peruminen on mahdollista, mikäli kurssipaikka tai ajankohta muuttuvat oleellisesti.
 4. Vähintään 10 kokoontumiskerran kursseilla 1. kerta on kokeilukerta, jonka jälkeen voi vielä maksutta perua osallistumisensa 3 päivän (72 tunnin) ajan toimistoon.
 5. Kurssin peruminen terveydellisistä syistä on mahdollista lääkärin tai terveydenhoitajan todistuksella. Jos kurssin tuntimäärästä 50 % on jo pidetty, kurssimaksu veloitetaan kokonaan.
 6. Kurssimaksut peritään lähtökohtaisesti täytenä.
 7. Mikäli opisto peruuttaa kurssin, ilmoitetaan siitä tekstiviestillä ennen kurssin alkua. Kurssin alkamisesta ei erikseen ilmoiteta.
 8. Kurssimaksuista tulee lasku kotiin noin kahden viikon kuluessa kurssin alkamisesta. Jos haluat laskun sähköpostiin, ole yhteydessä toimistoon heti ilmoittautumisen jälkeen. Maksamattomat kurssimaksut siirtyvät eräpäivän jälkeen perintään.
 9. Opiskelijasta riippumattomista syistä peruuntuneen yhden opetuskerran tunnit jätetään korvaamatta.

Hyvä tietää 

 1. Jos viranomainen määrää lähiopetuksen keskeytettäväksi eikä etäopetus tai opetuksen siirto ole kurssilla mahdollista ja kurssi keskeytyy, kurssimaksuhyvityksistä päättää Kauhajoen hyvinvointilautakunta.
 2. Maksuvälineinä käyvät myös:
  1. Kauhajoen kaupungin henkilöstön liikunta ja kulttuurisetelit.
  2. SMARTUM
  3. TYKY+

Olethan heti ilmoittautumisen jälkeen yhteydessä toimistoon, mikäli haluat käyttää em. etuja. HUOM! Etuja ei hyvitetä jälkikäteen.

Kurssiehdotukset / palautteet