Aron koulu ja leikkiviä lapsia

Aron koulun opiskeluhuolto

Yhteisöllinen opiskeluhuolto

Yhteisöllinen opiskeluhuolto edistää koulun hyvinvointia ja turvallisuutta. Sen toiminta on luonteeltaan ennaltaehkäisevää kasvun, oppimisen ja koulunkäynnin tukemista. Yhteisöllisen opiskeluhuollon toimintatapoja ovat Aron koulussa esimerkiksi seuraavat:

Aktiivisesti toimiva oppilaskuntatoiminta, joka järjestää kaikille koululaisille sopivaa hyvinvointia edistävää toimintaa.

Vanhempainyhdistys AKVA, jonka toimintaan kaikkien koululaisten vanhemmat ovat tervetulleita!

Oppilaiden osallistaminen ja heidän mielipiteidensä huomioiminen esimerkiksi hyvinvointi- ja kiusaamiskyselyjen pohjalta.

Yhteisöllinen opiskeluhuoltopalaveri pidetään säännöllisesti lukuvuoden aikana ja siellä suunnitellaan, valmistellaan ja arvioidaan yhteisöllisen opiskeluhuollon toimintaa.

 

Yksilöllinen opiskeluhuolto

Yksilökohtaisella opiskeluhuollolla tarkoitetaan kouluterveydenhuollon palveluja, opiskeluhuollon kuraattori- ja psykologipalveluja sekä yksittäistä oppilasta koskevaa monialaista yksilökohtaista opiskeluhuoltoa, jota toteutetaan moniammatillisessa asiantuntijaryhmässä. Yksilökohtaiset opiskeluhuoltopalaverit sovitaan erikseen silloin, kun tarvetta niille esiintyy. Vastuuhenkilö ottaa huoltajaan yhteyttä ja pyytää huoltajan suostumusta kokoontumiseen. Paikalle kutsutaan huoltajan/huoltajien kanssa yhdessä etukäteen sovitut, nousseen huolen kannalta keskeiset koulun työntekijät.

 

Kasvun ja oppimisen tuen ryhmä

Aron koulun KOT-ryhmään kuuluu luokanopettaja, rehtori ja laaja-alainen erityisopettaja. Muita luokkaa opettavia opettajia kuullaan tarpeen mukaan. KOT-ryhmä kokoontuu kunkin luokan asioissa kerran lukuvuodessa, syyslukukaudella. Tarvittaessa kokoonnutaan uudelleen kevätlukukaudella. Ryhmässä käsitellään vain kasvun ja oppimisen asioita ja voidaan esimerkiksi miettiä oppimisen tuen tarpeita.