Kauhanevan kesäinen maisema

Kansallispuistoalueet

Unesco Global Geopark -verkostoon kuuluvat kansallispuistomme ja Hyypänjokilaakson maisemanhoitoalue tarjoavat ainutlaatuisia liikuntamaisemia; eri pituisia, merkittyjä reittejä löytyy niin pyöräilyyn ja patikointiin kuin hiihtoonkin, ja kansallispuistoista löytyy virkistäviä uimapaikkoja.


Hiihto

Lauhassa on talvisin latuja perinteisen hiihdon harrastamiseen. Pituutta laduilla on 3, 5 ja 10 kilometriä. Latuverkosto on merkitty metallisilla hiihtäjämerkeillä, ja latukartat ovat talvisin nähtävillä Lauhan laella ja matkailukeskuksissa. Hiihtämään pääsee tien 44 ja Lauhanvuorentien risteyksestä sekä Lauhansarvelta. Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuistossa voi myös hiihtää, mutta sinne ei ajeta latuja.


Patikointi

Katikan kanjonissa, Kauhaneva-Pohjankankaalla ja Lauhanvuorella on eri pituisia patikointiin soveltuvia ympyräreittejä. Reittien varrella pääsee näkemään kunkin alueen luontoa ja käymään alueiden merkittävimmissä luontokohteissa.


Pyöräily

Lauhanvuori-Hämeenkangas Geoparkin Two Billion Year Tours -reitistöstä löytyy pyöräilyreittejä sekä päiväretkin että pidempiinkin reissuihin. Reitistössä on pitkiä Traveller-reittejä, lyhyempiä Enjoyer-reittejä sekä maastossa ja sorateillä kulkevia Adventurer-reittejä. Reiteillä pääsee ihailemaan Geopark-alueen maisemia ja nähtävyyksiä.

Esimerkiksi nämä reitit löydät Outdooractivesta:


Uinti

Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuistossa on Kauhalammi, jonne pääsee uimaan laitureilta. Lauhanvuoren kansallispuistossa taas voi uida Spitaalijärvessä, jossa on myös laituri.