Pöydälle katettu ruokalautaset ja ottimet

Elintarvikevalvonta

Elintarvikevalvonnan tehtävänä on varmentaa elintarvikkeiden turvallisuutta sekä varmentaa elintarvikkeen laadusta ja koostumuksesta annettavien tietojen oikeellisuutta.

Valvonta kohdistuuOiva-logo
  • elintarvikkeiden valmistukseen
  • varastointiin
  • kuljetuksiin
  • myyntiin
  • käsittelyyn
  • tarjoiltaviin elintarvikkeisiin.
Kuluttajat voit ottaa yhteyttä ympäristöterveystarkastajiin, jos
  • epäilet saaneesi ruokamyrkytyksen
  • sinulla on huomauttamista elintarvikehuoneistoista tai elintarvikkeen laadusta
  • haluat lisätietoa elintarvikevalvonnasta.
Toiminnanharjoittaja ota yhteyttä ympäristöterveystarkastajiin, kun
  • perustat elintarvikehuoneiston tai sen toimintaan tulee muutoksia
  • keskeytät tai lopetat elintarvikehuoneistotoiminnan
  • elintarvikehuoneiston toimija vaihtuu
  • myyt tai tarjoilet elintarvikkeita liikkuvasta elintarvikehuoneistosta
  • suunnittelet ensisaapumistoimintaa
  • suunnittelet kontaktimateriaalitoiminnan aloittamista
  • suunnittelet alkutuotannon tuotteittesi myyntiä
  • epäilet asiakkaan/kuluttajan saaneen tuotteestasi ruokamyrkytyksen
  • haluat lisätietoa elintarvikevalvonnasta.

Toiminnanharjoittajan tulee myös itse valvoa toimintaansa ja tuotteittensa laatua omavalvontasuunnitelman avulla.

Lisätietoa elintarvikevalvonnasta löydät Ruokaviraston ja Oiva-hymy sivuilta.