mainoskuva ilppa.fi palvelusta

Sairastumis- ja haittaepäilyilmoitukset

Kuluttaja

Epäiletkö saaneesi ruokamyrkytyksen? Oletko havainnut poikkeavaa hajua talousvedessä?

Nyt voit ilmoittaa ilppa-palvelussa:

  • Sairastumisesta tai muusta terveyshaittaepäilystä, jonka epäilet aiheutuneen elintarvikkeesta, talousvedestä tai uimavedestä. Esimerkiksi ruokamyrkytysepäily tai allerginen reaktio.
  • Haitasta, jonka olet havainnut elintarvikkeessa, talousvedessä tai uimavedessä. Esimerkiksi vierasesineitä elintarvikkeessa tai poikkeavaa hajua talousvedessä.

Tiedot menevät ilpasta sähköisesti viranomaisen käsiteltäväksi. Ilmoituksen tekeminen ei vaadi sisäänkirjautumista. ilppa-palvelun ylläpitämisestä vastaa Ruokavirasto.

Tee ilmoitus: ilppa.fi/kuluttajan ilmoitukset

 

Toimija

Ympäristöterveydenhuollon sähköiseen ilppa-ilmoituspalveluun on lisätty uusia ilmoituksia elintarvikeyritysten käyttöön.

Nyt voit ilmoittaa ilppa-palvelussa:

  • Sairastumisesta tai muusta terveyshaittaepäilystä, jonka epäillään aiheutuneen toimintaasi liittyvästä elintarvikkeesta, talousvedestä tai uimavedestä. Tee ilmoitus, kun saat asiakkaalta tiedon esimerkiksi ruokamyrkytyksestä tai allergisesta reaktiosta.
  • Haitasta, joka on havaittu toimintasi elintarvikkeessa, talousvedessä tai uimavedessä. Tee ilmoitus, kun saat asiakkaalta tiedon tai havaitset itse toimintaasi liittyen esimerkiksi vierasesineitä elintarvikkeessa tai jotain poikkeavaa talousvedessä.

Tiedot menevät ilpasta sähköisesti viranomaisen käsiteltäväksi. Ilmoitus tulee tehdä yksittäisistäkin epäilyistä. Sairastumis- tai haittailmoituksen tekeminen ei vaadi sisäänkirjautumista. ilppa-palvelun ylläpitämisestä vastaa Ruokavirasto.

Täytä ilmoitus osoitteessa ilppa.fi/toiminnanharjoittajan ilmoitukset