Perhe viettää aikaa puistossa.

Puistot ja yleiset alueet

Kauhajoki on vehreä kaupunki, jossa on lähes viisikymmentä puistokohdetta. Puistoalueidemme aatelia on Jokirantapuisto aivan keskustan ytimessä. Jokirantapuistossa on mm. laajoja, hoidettuja nurmikenttiä, frisbeegolfrata, katukoris- ja rantalentisalueet, hedelmäpuutarha, jokisuihkulähde ja viihtyisiä, jokea seurailevia kävelyreittejä. Puistojen lisäksi katupuut ja julkisten ulkotilojen istutukset luovat vehreää ja viihtyisää kaupunkikuvaa.

Puistot ja yleiset alueet kuuluvat kunnallistekniikan vastuualueeseen. Puistot ja viheralueet on jaettu eri hoitoluokkiin. Keskeisimpiä puistoja hoidetaan kesäkautena viikottain. Puistoja, viheralueita sekä yleisiä alueita hoidetaan sekä kaupungin omana työnä että tilaustyönä kohteesta ja työtehtävästä riippuen. Puistojen yhteydessä on yli 20 leikkikenttää lähellä asuinalueita eri puolella kaupunkia. Lue lisää puistojen hoidosta ja leikkikentistä sivulta Puistot ja leikkikentät.

Puistoalueilla on puustoa ja metsäisiä alueita, joita hoidetaan puistometsänhoidon periaatteita noudattaen. Lue lisää metsäisten alueiden hoidosta sivulta Metsien hoito.

Kauhajoella voi pestä kesällä mattoja ulkoilmassa kahdella viheralueelle sijoitetulla matonpesupaikalla. Lue lisää matonpesupaikoistaa sivulta Matonpesupaikat.