Etusivu - Kolmihenkinen perhe ulkona

Asiointiliikenne

Asiointiliikenne on kaikille avointa liikennettä. Kyydit kohdistuvat ensisijassa Kauhajoen keskustaajamaan. Liikennettä hoitaa Urpolan Liikenne Ky.

Toimintaperiaatteena on, että kyyti tilataan edellisenä työpäivänä klo 12 mennessä. Tilaus tehdään soittamalla numeroon 040 687 4445 / Urpolan Liikenne. Tilattaessa tulee ilmoittaa mille päivälle kyytiä tilaa, nouto-osoite sekä asiakkaan omat yhteystiedot. Myös paluumatka on hyvä tilata samanaikaisesti. Tilaukset saatuaan liikennöitsijä järjestelee tilaukset ja ilmoittaa noutoajan.

Kauhajoen kaupungin alue on jaettu asiointialueisiin, jotka noudattavat lähikoulualuejakoa, kuitenkin niin että Nummiijärvi kuuluu Hyypän asiointialueeseen. Huom! Kaikkien alueiden kyydit tilataan samasta puhelinnumerosta.

Palveluliikenteen lipputaksa on Matkahuollon lipputaksan mukainen.

Asiointipäivä (koulupäivinä)Nouto aikaisintaanPaluun viimeistään
Hyypän ja Pukkilan lähikoulualue ja Nummijärvi
tiistai ja perjantai9:3012:15
Aron, Kainaston ja Kolmenraitin lähikoulualue
tiistai ja perjantai9:5012:45
Keskustan ja Päntäneen lähikoulualue (ei Nummijärvi)
tiistai ja perjantai9:0011:45

Asointiliikenne toimii perusopetuksen loma-aikoina (kesällä 2022 sekä syys-, joulu- ja hiihtolomalla) vain perjantaisin edellyttäen, että se on pankkipäivä, ellei ole niin aiempana pankkipäivänä viikolla. Samoin lukuvuonna 2022-23 toimii koulujen lomaviikoilla vain yhtenä päivänä viikossa.

Asiointiliikenne kuljettaa asiakkaat sovittuihin paikkoihin. Jokaisella asiakkaalla voi olla vain yksi määränpää ja yksi nouto-osoite matkaa kohden. Asiakkaat pyritään noutamaan kotipihasta ja tuomaan takaisin kotipihaan, mikäli pihan olosuhteet ovat sopivat käytössä olevalle kalustolle. Kuljettaja auttaa matkustajan ”kauppatavaroiden” lastauksessa ja purussa, mutta valitettavasti kauppaliikkeissä kuljettaja ei kykene toimimaan avustajana. Eikä keskustan alueella asiakkaita kyetä siirtämään kohteesta toiseen asiointipäivän aikana.

Paluumatkalla saattaa olla toinen kuljettaja kuin aamulla. Asiointiliikenteen vuorot ajetaan oppilasliikenteen kalustolla, joten asiointiliikenteen toteutusajankohdan tulee sopeutua oppilasliikenteen muuhun toteuttamiseen.

Asiointiliikenteen tilauksista liikennöitsijä kirjaa ajankohdan, lähtö- ja kohdeosoitteen ja palauttaa ko. muistiinpanot kaupungille lipputulojen tilityksen yhteydessä.

Asiointiliikenne toimii myös koulujen loma-aikoina.