Ruokamessuseminaari Suupohja-salissa vuonna 2016

Ruokamessuseminaari

Jo ensimmäisistä Kauhajoen Ruokamessuista lähtien on tapahtuman yhteydessä järjestetty Ruokamessuseminaareja. Seminaarit ovat joka vuosi pureutuneet ajankohtaisiin teemoihin elintarvikealan ympärillä. 30-vuotisjuhlaseminaarin aiheena on ”Ruoka- ja lähimatkailu”. Tarkempaa tietoa seminaarin sisällöstä julkaistaan lähempänä messujen ajankohtaa. Ruokamessuseminaari järjestetään yhteistyössä Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin, Suupohjan koulutuskuntayhtymä Vuoksin ja Seinäjoen Ammattikorkeakoulu SeAMK:n kanssa.

Ruokamessuseminaarin mainos

Ruokamessuseminaarien aiheet läpi vuosien

1991: Pienimuotoisen elintarvikkeiden jatkojalostuksen kehittäminen

1992: Elintarvikealan pienyritys muuttuvilla markkinoilla

1993: Ruoka ja matkailu – uusia ideoita elintarvikkeiden markkinointiin

1994: Yhteistyö elintarvikeviennissä – Pohjoismainen seminaari

1995: Kuluttaja ja elintarvikealan pienyrittäjän tuote

1996: Workshop, 60 osallistujaa 8 eri maasta

1997: Elintarvikkeiden terveysvaikutukset, trendit, luulot vai tiedot

1998: Luovuus yrityksen voimavaraksi

2000: Juhlaseminaari 10 v. Elintarvikkeiden terveysvaikutukset, turvallisuus ja eettisyys – haaste pk-elintarvikeyrityksen markkinoinnille

2001: Seminaari Seinäjoella ja Kauhajoella

2002: Seminaari tottumuksista ja valinnoista

2003: Makua, väriä ja vitamiineja? – case: sous vide-kypsennysmenetelmäPralus

2004: Asiakaslähtöinen liiketoiminta elintarvikeyrittäjän arjessa

2005: Kansainvälinen konferenssi Food Choices and Healthy Eating

2006: Prosessoinnin vaikutukset puutarhatuotteiden terveellisyyteen. Ajankohtaista uudesta elintarvikelainsäädännöstä.

2007: Kuluttajalähtöisyys – Ymmärrämmekö kuluttajan ruokavalintoja?

2008: Kasvu on mahdollista

2009: Klimppisoppaa ja kropsuako? – Perinneruoat ammattikeittiön ruokalistalla

2010: Reilua ja kestävää – suomalaisen ruoantuotannon haasteet

2011: Kiehuuko yli? – tarkastelussa ruokakeskustelun kuumat aiheet

2012: Koe aikamatka kaikilla aisteilla

2013: Lähiruokamatkalla meillä ja muualla

2014: Ruokalasta ravintolaksi

2015: Kurkistus taakse, katse eteen – ruoka-ala 2040

2016: Mahdollisuuksien maaseutu – Innovaatiolla ja yhteistyöllä kasvuun

2017: Elintarviketeollisuuden laitevientiä lakeudelta

2018: Narinajuustoa ja karviaishilloa, musiikki ja ruoka moniaistisena kokemuksena

2019: Muuttuva ruokaympäristömme ja käyttäytymisemme ruoan kuluttajana