Ruokamessut 2024

Ruokamessuseminaari

Vuoden 2024 ruokamessuseminaari Luonnontuotteista liiketoimintaa

Seminaari järjestetään Hämes-Havusessa (Koskenkyläntie 312, 61800 Kauhajoki) torstaina 23.5.2024 klo 9.00-11.45 + lounas. Aiheena mm. luonnontuotteiden hyödyntäminen elintarvikealalla, GeoFood luonnontuotteiden alueellinen brändääminen, luonnon raaka-aineiden matka tuotekehityksestä markkinoille, ruoka- ja palvelutuotteiden kehittäminen villiruoasta ja luonnontuotteiden käyttö elintarviketuotteissa -yrityscase.

Ilmoittautuminen 8.5.2024 mennessä tästä linkistä tai puh. 040 565 7776. Ilmoittautuessa mainitsethan mahdollisista erityisruokavalioista. Seminaari on maksuton sisältäen tarjoilut.

Ruokamessuseminaarin järjestävät Kauhajoen Ruokamessut ja Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti / Luonnontuotealan täydennyskoulutushanke, Suupohjan koulutuskuntayhtymä Vuoksi ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu yhteistyössä Kauhajoen kaupungin kanssa.

 

Vuoden 2023 seminaarin aiheena oli ”Kohti kasvua ja resilienssiä – Tietoa ja työkaluja ruoka-alan yrityksille”. Ruokamessuseminaarin 9.5.2023 järjestivät Kauhajoen Ruokamessut, Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti, Turun yliopisto, Suupohjan koulutuskuntayhtymä Vuoksi ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu yhteistyössä Kauhajoen kaupungin kanssa.

Tutustu tästä seminaarin materiaaleihin:

Ruokamessuseminaarien aiheet läpi vuosien

1991: Pienimuotoisen elintarvikkeiden jatkojalostuksen kehittäminen

1992: Elintarvikealan pienyritys muuttuvilla markkinoilla

1993: Ruoka ja matkailu – uusia ideoita elintarvikkeiden markkinointiin

1994: Yhteistyö elintarvikeviennissä – Pohjoismainen seminaari

1995: Kuluttaja ja elintarvikealan pienyrittäjän tuote

1996: Workshop, 60 osallistujaa 8 eri maasta

1997: Elintarvikkeiden terveysvaikutukset, trendit, luulot vai tiedot

1998: Luovuus yrityksen voimavaraksi

2000: Juhlaseminaari 10 v. Elintarvikkeiden terveysvaikutukset, turvallisuus ja eettisyys – haaste pk-elintarvikeyrityksen markkinoinnille

2001: Seminaari Seinäjoella ja Kauhajoella

2002: Seminaari tottumuksista ja valinnoista

2003: Makua, väriä ja vitamiineja? – case: sous vide-kypsennysmenetelmäPralus

2004: Asiakaslähtöinen liiketoiminta elintarvikeyrittäjän arjessa

2005: Kansainvälinen konferenssi Food Choices and Healthy Eating

2006: Prosessoinnin vaikutukset puutarhatuotteiden terveellisyyteen. Ajankohtaista uudesta elintarvikelainsäädännöstä.

2007: Kuluttajalähtöisyys – Ymmärrämmekö kuluttajan ruokavalintoja?

2008: Kasvu on mahdollista

2009: Klimppisoppaa ja kropsuako? – Perinneruoat ammattikeittiön ruokalistalla

2010: Reilua ja kestävää – suomalaisen ruoantuotannon haasteet

2011: Kiehuuko yli? – tarkastelussa ruokakeskustelun kuumat aiheet

2012: Koe aikamatka kaikilla aisteilla

2013: Lähiruokamatkalla meillä ja muualla

2014: Ruokalasta ravintolaksi

2015: Kurkistus taakse, katse eteen – ruoka-ala 2040

2016: Mahdollisuuksien maaseutu – Innovaatiolla ja yhteistyöllä kasvuun

2017: Elintarviketeollisuuden laitevientiä lakeudelta

2018: Narinajuustoa ja karviaishilloa, musiikki ja ruoka moniaistisena kokemuksena

2019: Muuttuva ruokaympäristömme ja käyttäytymisemme ruoan kuluttajana

2020 ja 2021 olivat koronavuosia ja messuja/seminaaria ei järjestetty

2022: Kauhajoen Ruokamessut 30 vuotta juhlaseminaari – Ruoka- ja lähimatkailu Suomessa

2023: Kohti kasvua ja resilienssiä – Tietoa ja työkaluja ruoka-alan yrityksille

2024: Luonnontuotteista liiketoimintaa

Ruokamessuseminaari Suupohja-salissa vuonna 2016