Ohjelma

Kauhajoen Ruokamessut 1.-3.9.2023 Hämes-Havusessa

Ruokamessujen ohjelmalavan näytöskeittiössä koko tapahtuman ajan ruoanlaittoesityksiä vieraiden kanssa tekevät kokki Michael Björklund, kalastaja Tom Blom ja heillä apukokkina Suupohjan Koulutuskuntayhtymä Vuoksin lehtori Anne Malinen.

Ohjelman juontaa ja haastattelijana toimii Mia Halonen Kanadasta.

Messualueen yleiskuulutukset suomeksi ja ruotsiksi hoitaa Carita Laitala.

Perjantai 1.9.

klo 10.00 Messuportit aukeaa
klo 10.30 Esittelyssä messukokit Michael BjörklundTom Blom ja Anne Malinen
klo 11.00 Avajaiset
· Musiikkia, muusikko Jonna Pirttijoki
· Kaupungin tervehdys, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Urpo Paananen
· Messujen avajaispuhe, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen ylijohtaja Timo Saari
· Musiikkia, muusikko Jonna Pirttijoki
klo 12.00 Kalankäsittelynäytös kokki Michael Björklund, kalastaja Tom Blom ja Anne Malinen
klo 13.00 Mia Halosen haastattelussa Minna Kulju, Teknologian tutkimuskeskus VTT
klo 13.20 Mian haastattelussa  Keliakialiiton edustaja, Vapaaehtoistoiminnan asiantuntija Marjo Aspegren
klo 13.30 Musiikkia, muusikko Jonna Pirttijoki
klo 14.00 Paneelikeskustelu Ruoka + kulttuuri + tutkimus = Ruokakulttuuri, haastattelussa muusikko Jonna Pirttijoki ja Etelä-Pohjanmaan musiikkiopiston rehtori Niina Kiprianoff, ruoka-alan asiantuntija Nanna Rintala, keskustelun vetää Mia Halonen
klo 15.00 Kokki-kisa / Pääkokkeina Micke, Tom ja Nanna Rintala. Apukokit messuvieraiden joukosta.
klo 16.00 Kokkien gluteenittomat hävikkiruoka-vinkit, ainekset löytyvät messukeittiön jääkaapista
klo 16.30 Ruokabingo, palkintoina lähiruokatuottajien messutuotteita
klo 17.00 Messupäivä päättyy

Lauantai 2.9.

klo 10.00 Messuportit aukeaa – Mäsä Duo lämmittelee maitolaiturilla (säävaraus)
klo 10.15 Kalankäsittelynäytös ja ruoanvalmistus, Michael Björklund, Tom Blom ja Mäsä Duo
klo 11.00 Paneelikeskustelu aiheesta Hyvinvoiva Etelä-Pohjanmaa, keskustelemassa Etelä-Pohjanmaan Hyvinvointialueen lääketieteen professiojohtaja, johtajaylilääkäri Kirsti Kähärä, kansanedustajat Paula Risikko ja Juha Mäenpää. Keskustelun vetäjänä toimii Mia Halonen
klo 12.00 Kokki-kisa / Pääkokkeina Micke, Tom ja mysteerikokki. Apukokit messuvieraiden joukosta.
klo 13.00 Paneelikeskustelu Ruoka + kulttuuri = Ruokakulttuuri, mukana kirjailija Merja Mäki, Seinäjoen kaupunginteatterin myynti- ja markkinointipäällikkö Satu Keski-Valkama, keskustelun vetää Mia Halonen
klo 14.00 Kalankäsittelynäytös ja ruoanvalmistus Michael BjörklundTom Blom ja Anne Malinen
klo 15.00 Mäsä Duo kokkaa ja rokkaa ohjelmalavalla kokkien kanssa
klo 16.00 Hävikkiruoka-vinkit, aineksena löytyvät messukeittiön jääkaapista
klo 16.30 Ruokabingo, palkintoina lähiruokatuottajien messutuotteita
klo 17.00 Messupäivä päättyy

Sunnuntai 3.9.

klo 9.00 – 9.45 Kansanlaulukirkko Hämes-Havusen isossa messuteltassa, Kauhajoen seurakunta
klo 10.00 Messuportit aukeaa ja Mäsä Duo lämmittelee maitolaiturilla (säävaraus)
klo 10.15 Kalankäsittelynäytös ja ruoanvalmistus, kokki Michael Björklund, kalastaja Tom Blom ja Mäsä Duo
klo 11.00 Paneelikeskustelu aiheesta Koti maaseudulla – elämisen eväät!  haastateltavana kansanedustaja Antti Kurvinen, Suomen Kylät ry:n toiminnanjohtaja Aleksi Koivisto ja Ilkka-Pohjalaisen päätoimittaja Markku Mantila, keskustelun vetää Mia Halonen
klo 12.00 Kokki-kisa. Pääkokkeina Micke, Tom ja Nanna Rintala. Apukokit messuvieraiden joukosta.
klo 13.00 Erityisruokavaliot ja terveellinen ruoka, lavalla messujen näytteilleasettaja Seinäjoen Keliakiayhdistyksestä kokkien kanssa.
klo 14.00 Paneelikeskustelu ruokakulttuurista, mukana Seinäjoen kaupunginteatterin taiteellinen johtaja Pauliina Salonius ja ”teatterikärpäsen” puraisema E-P:n Yrittäjät ry:n järjestöpäällikkö Carita Pänkälä, sekä ruoka-alan asiantuntija Nanna Rintala, keskustelun vetää Mia Halonen
klo 15.00 Hävikkiruoka-vinkki, kokit ja Mäsä Duo, ainekset löytyvät messukeittiön jääkaapista
klo 16.00 Ruokabingo, palkintoina lähiruokatuottajien messutuotteita
klo 17.00 Messut päättyvät

Täydennyksiä tulossa, muutokset mahdollisia, lisäykset välttämättömiä!