Ruokamessuilla neljä henkilöä laittamassa ruokaa.

Ruokamessut

Kauhajoen Ruokamessujen 30-vuotisjuhlallisuudet järjestetään 2.-4.9.2022

Kauhajoen Ruokamessut järjestetään perinteiseen tapaan syyskuun ensimmäinen viikonvaihteena historiallisen hienon Hämes-Havusen pihapiirissä.

Kahdet Ruokamessut on jouduttu koronan vuoksi perumaan, mutta tänä syksynä tavataan messujen merkeissä Kauhajoella. Näin alkuvuodesta elämme edelleen nopeasti muuttuvassa pandemiatilanteessa, mutta haluamme uskoa, että syksyllä 2022 tilanne koronan osalta on jo toinen. Vastuullisena tapahtumanjärjestäjänä Kauhajoen kaupunki haluaa jatkossakin turvata näytteilleasettajien, messuvieraiden, lukuisien talkoolaisten sekä tapahtuman järjestäjien terveyden ja hyvinvoinnin, joten seuraamme tilannetta ja reagoimme siihen tietenkin tarvittavin toimenpitein.

 

Ruokamessuilla on pitkä perinne

Kauhajoen Ruokamessut syntyi jatkumona Kauhajoen koti- ja laitostalousoppilaitoksen 1990 järjestämälle Sööpärin sortit -tapahtumalle. Ensimmäiset varsinaiset Ruokaa käsityönä -messut järjestettiin vuonna 1991 Hämes-Havusessa yhteistyössä Kauhajoen kunnan ja Merenkurkun neuvoston Ruokaa käsityönä -projektin kanssa.

Ihmisiä istumassa penkeillä Ruokamessuilla ja he katsovat eteenpäin. Edessä esiintymässä viisi ihmistä. He laittavat ruokaa.

Ruokamessut on vuosi toisensa jälkeen koonnut viikonlopun aikana paikkakunnalle satoja näytteilleasettajia sekä lukuisia messuvieraita. Monipuolisesta, yhteistyössä useiden eri tahojen ja toimijoiden kanssa rakennetusta, tapahtumaviikonlopusta on muodostunut Kauhajoelle vilkas ihmisten yhteinen kohtaamispaikka, johon tullaan tapaamaan tuttuja ja kokemaan tunnelmaa kaikilla aisteilla.

Väkijoukko seuraamassa esitystä Ruokamessuilla.

Ruokamessujen 30 v. juhlamessut muistelee kunnioittavasti mennyttä ja katsoo tulevaisuuteen luottavaisesti.

Näytteilleasettajien ilmoittautuminen alkaa helmikuulla 2022 ja  juhlamessuja vietämme syksyn ollessa kauneimmillaan!

Tervetuloa Kauhajoen Ruokamessuille syyskuussa 2022!

Yrttejä ruukuissa taka-alalla ja paprikoita ja sipuleita korissa etualalla.

Tulevien vuosien Ruokamessut:

  • 2. – 4.9.2022
  • 1. – 3.9.2023
  • 30.8. – 1.9.2024
  • 5. – 7.9.2025

Ruokamessut Facebookissa