Ruokamessuilla neljä henkilöä laittamassa ruokaa.

Ruokamessut

Kauhajoen Ruokamessujen 30-vuotisjuhlallisuudet siirtyvät vuoteen 2022

Kauhajoen kaupungin hyvinvointilautakunta on 19.5.2021 pitämässään kokouksessa päättänyt, ettei  Kauhajoen Ruokamessuja koronapandemian takia järjestetä syyskuun 2021 alussa. 30-vuotisjuhlamessut siirretään järjestettäväksi 2.-4.9.2022.

Tilanne on epävarma tänäkin vuonna ja päätös juhlamessujen siirtämisestä on vaikea. Mutta vallitsevasta tilanteesta johtuen tämä on ainoa oikea vaihtoehto, sillä vastuullisena tapahtumanjärjestäjänä Kauhajoen kaupunki haluaa edelleen turvata näytteilleasettajien, messuvieraiden, lukuisien talkoolaisten sekä tapahtuman järjestäjien terveyden ja hyvinvoinnin.

 

Ruokamessuilla on pitkä perinne

Kauhajoen Ruokamessut syntyi jatkumona Kauhajoen koti- ja laitostalousoppilaitoksen 1990 järjestämälle Sööpärin sortit -tapahtumalle. Ensimmäiset varsinaiset Ruokaa käsityönä -messut järjestettiin vuonna 1991 Hämes-Havusessa yhteistyössä Kauhajoen kunnan ja Merenkurkun neuvoston Ruokaa käsityönä -projektin kanssa.

Ihmisiä istumassa penkeillä Ruokamessuilla ja he katsovat eteenpäin. Edessä esiintymässä viisi ihmistä. He laittavat ruokaa.

Ruokamessut on vuosi toisensa jälkeen koonnut viikonlopun aikana paikkakunnalle satoja näytteilleasettajia sekä lukuisia messuvieraita. Monipuolisesta, yhteistyössä useiden eri tahojen ja toimijoiden kanssa rakennetusta, tapahtumaviikonlopusta on muodostunut Kauhajoelle vilkas ihmisten yhteinen kohtaamispaikka, johon tullaan tapaamaan tuttuja ja kokemaan tunnelmaa kaikilla aisteilla.

Väkijoukko seuraamassa esitystä Ruokamessuilla.

Ruokamessujen 30 v. juhlamessut muistelee kunnioittavasti mennyttä ja katsoo tulevaisuuteen luottavaisesti.

Näytteilleasettajien ilmoittautuminen alkaa syksyllä 2021 ja  juhlamessuja vietämme syksyn ollessa kauneimmillaan!

Tervetuloa Kauhajoen Ruokamessuille syyskuussa 2022!

Yrttejä ruukuissa taka-alalla ja paprikoita ja sipuleita korissa etualalla.

Tulevien vuosien Ruokamessut:

  • 2. – 4.9.2022
  • 1. – 3.9.2023
  • 30.8. – 1.9.2024
  • 5. – 7.9.2025

Ruokamessut Facebookissa