Ruokamessut 2024

Ruokamessuseminaari

Vuoden 2024 ruokamessuseminaari Luonnontuotteista liiketoimintaa

Seminaari järjestettiin Hämes-Havusessa (Koskenkyläntie 312, 61800 Kauhajoki) to 23.5.2024. Aiheena mm. luonnontuotteiden hyödyntäminen elintarvikealalla, GeoFood luonnontuotteiden alueellinen brändääminen, luonnon raaka-aineiden matka tuotekehityksestä markkinoille, ruoka- ja palvelutuotteiden kehittäminen villiruoasta ja luonnontuotteiden käyttö elintarviketuotteissa -yrityscase.

Ruokamessuseminaarin järjestivät Kauhajoen Ruokamessut ja Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti / Luonnontuotealan täydennyskoulutushanke, Suupohjan koulutuskuntayhtymä Vuoksi ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu yhteistyössä Kauhajoen kaupungin kanssa.

Seminaari tarjosi lähdön kohti uutta kasvukautta ja syksyn Ruokamessuja tarjoten tällä kertaa ajatuksia muun muassa siitä, miten luonnontuotteista voi luoda liiketoimintaa, innovatiivisia tuotteita ja palveluja.

Ruokamessuseminaarien aiheet läpi vuosien

1991: Pienimuotoisen elintarvikkeiden jatkojalostuksen kehittäminen

1992: Elintarvikealan pienyritys muuttuvilla markkinoilla

1993: Ruoka ja matkailu – uusia ideoita elintarvikkeiden markkinointiin

1994: Yhteistyö elintarvikeviennissä – Pohjoismainen seminaari

1995: Kuluttaja ja elintarvikealan pienyrittäjän tuote

1996: Workshop, 60 osallistujaa 8 eri maasta

1997: Elintarvikkeiden terveysvaikutukset, trendit, luulot vai tiedot

1998: Luovuus yrityksen voimavaraksi

1999: Pysy kunnossa – virkisty syömällä – syö lähellä tuotettua

2000: Juhlaseminaari 10 v. Elintarvikkeiden terveysvaikutukset, turvallisuus ja eettisyys – haaste pk-elintarvikeyrityksen markkinoinnille

2001: Seminaari Seinäjoella ja Kauhajoella

2002: Seminaari tottumuksista ja valinnoista

2003: Makua, väriä ja vitamiineja? – case: sous vide-kypsennysmenetelmäPralus

2004: Asiakaslähtöinen liiketoiminta elintarvikeyrittäjän arjessa

2005: Kansainvälinen konferenssi Food Choices and Healthy Eating

2006: Prosessoinnin vaikutukset puutarhatuotteiden terveellisyyteen. Ajankohtaista uudesta elintarvikelainsäädännöstä.

2007: Kuluttajalähtöisyys – Ymmärrämmekö kuluttajan ruokavalintoja?

2008: Kasvu on mahdollista

2009: Klimppisoppaa ja kropsuako? – Perinneruoat ammattikeittiön ruokalistalla

2010: Reilua ja kestävää – suomalaisen ruoantuotannon haasteet

2011: Kiehuuko yli? – tarkastelussa ruokakeskustelun kuumat aiheet

2012: Koe aikamatka kaikilla aisteilla

2013: Lähiruokamatkalla meillä ja muualla

2014: Ruokalasta ravintolaksi

2015: Kurkistus taakse, katse eteen – ruoka-ala 2040

2016: Mahdollisuuksien maaseutu – Innovaatiolla ja yhteistyöllä kasvuun

2017: Elintarviketeollisuuden laitevientiä lakeudelta

2018: Narinajuustoa ja karviaishilloa, musiikki ja ruoka moniaistisena kokemuksena

2019: Muuttuva ruokaympäristömme ja käyttäytymisemme ruoan kuluttajana

2020 ja 2021 olivat koronavuosia ja messuja/seminaaria ei järjestetty

2022: Kauhajoen Ruokamessut 30 vuotta juhlaseminaari – Ruoka- ja lähimatkailu Suomessa

2023: Kohti kasvua ja resilienssiä – Tietoa ja työkaluja ruoka-alan yrityksille

2024: Luonnontuotteista liiketoimintaa

Ruokamessuseminaari Suupohja-salissa vuonna 2016