Ruokamessut 5.-7.9.2025

Ruokamessuseminaari

KAUHAJOEN RUOKAMESSUT 2025
Ihmiset ja ruoka-alan tulevaisuus -seminaari

Kauhajoen Ruokamessuseminaari järjestetään perjantaina 23.5.2025 Hämes-Havusen miljöössä klo 9.00-12.00.  Tämän vuoden teeman on Ihmiset ja ruoka-alan tulevaisuus.

Ohjelma:

  • klo 8.30 Aamukahvit
  • klo 9.00 Kauhajoen kaupungin ja Ruokamessujen tervehdys
  • klo 9.15 Harjoittelijat ja ruoka-alan tulevaisuus (SeAmk)
  • klo 9.30 Näkökulmia maaseudun maahanmuuttoon (Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti)
  • klo 9.50 Monikulttuurinen työyhteisö – Tamsin tasainen arki (Matti Tamsi Oy)
  • klo 10.05 Pakkaus- ja pakkausjäteasetus uudistuu – Miten se vaikuttaa kuluttajiin ja ruoka-alan yrityksiin tulevaisuudessa? (SeAMK)
  • klo 10.40 Keskustelujen eteneminen ja tauko
  • klo 11.00 Keskustelut Erätauko-menetelmällä. (Valitse alla kyselystä haluamasi keskustelu)
  • klo 12.00 Siirtyminen lounaalle

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu 19.5.2025 mennessä alla olevasta linkistä:

Ilmoittaudu Ruokamessuseminaariin

 

Tapahtuman järjestäjät:

Kauhajoen kaupunki, Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Ruokaprovinssi, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti.

Tilaisuus on maksuton ja tarjoilut tarjoaa Kauhajoen kaupunki.

LISÄTIEDOT hannele.suvanto@helsinki.fi tai puh. 050 314 9645


Ruokamessuseminaarien aiheet läpi vuosien

1991: Pienimuotoisen elintarvikkeiden jatkojalostuksen kehittäminen

1992: Elintarvikealan pienyritys muuttuvilla markkinoilla

1993: Ruoka ja matkailu – uusia ideoita elintarvikkeiden markkinointiin

1994: Yhteistyö elintarvikeviennissä – Pohjoismainen seminaari

1995: Kuluttaja ja elintarvikealan pienyrittäjän tuote

1996: Workshop, 60 osallistujaa 8 eri maasta

1997: Elintarvikkeiden terveysvaikutukset, trendit, luulot vai tiedot

1998: Luovuus yrityksen voimavaraksi

1999: Pysy kunnossa – virkisty syömällä – syö lähellä tuotettua

2000: Juhlaseminaari 10 v. Elintarvikkeiden terveysvaikutukset, turvallisuus ja eettisyys – haaste pk-elintarvikeyrityksen markkinoinnille

2001: Seminaari Seinäjoella ja Kauhajoella

2002: Seminaari tottumuksista ja valinnoista

2003: Makua, väriä ja vitamiineja? – case: sous vide-kypsennysmenetelmäPralus

2004: Asiakaslähtöinen liiketoiminta elintarvikeyrittäjän arjessa

2005: Kansainvälinen konferenssi Food Choices and Healthy Eating

2006: Prosessoinnin vaikutukset puutarhatuotteiden terveellisyyteen. Ajankohtaista uudesta elintarvikelainsäädännöstä.

2007: Kuluttajalähtöisyys – Ymmärrämmekö kuluttajan ruokavalintoja?

2008: Kasvu on mahdollista

2009: Klimppisoppaa ja kropsuako? – Perinneruoat ammattikeittiön ruokalistalla

2010: Reilua ja kestävää – suomalaisen ruoantuotannon haasteet

2011: Kiehuuko yli? – tarkastelussa ruokakeskustelun kuumat aiheet

2012: Koe aikamatka kaikilla aisteilla

2013: Lähiruokamatkalla meillä ja muualla

2014: Ruokalasta ravintolaksi

2015: Kurkistus taakse, katse eteen – ruoka-ala 2040

2016: Mahdollisuuksien maaseutu – Innovaatiolla ja yhteistyöllä kasvuun

2017: Elintarviketeollisuuden laitevientiä lakeudelta

2018: Narinajuustoa ja karviaishilloa, musiikki ja ruoka moniaistisena kokemuksena

2019: Muuttuva ruokaympäristömme ja käyttäytymisemme ruoan kuluttajana

2020 ja 2021 olivat koronavuosia ja messuja/seminaaria ei järjestetty

2022: Kauhajoen Ruokamessut 30 vuotta juhlaseminaari – Ruoka- ja lähimatkailu Suomessa

2023: Kohti kasvua ja resilienssiä – Tietoa ja työkaluja ruoka-alan yrityksille

2024: Luonnontuotteista liiketoimintaa