Vuoden 2024 ruokamessuseminaari Luonnontuotteista liiketoimintaa
Seminaari järjestettiin Hämes-Havusessa (Koskenkyläntie 312, 61800 Kauhajoki) to 23.5.2024. Aiheena mm. luonnontuotteiden hyödyntäminen elintarvikealalla, GeoFood luonnontuotteiden alueellinen brändääminen, luonnon raaka-aineiden matka tuotekehityksestä markkinoille, ruoka- ja palvelutuotteiden kehittäminen villiruoasta ja luonnontuotteiden käyttö elintarviketuotteissa -yrityscase.
Ruokamessuseminaarin järjestivät Kauhajoen Ruokamessut ja Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti / Luonnontuotealan täydennyskoulutushanke, Suupohjan koulutuskuntayhtymä Vuoksi ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu yhteistyössä Kauhajoen kaupungin kanssa.
Seminaari tarjosi lähdön kohti uutta kasvukautta ja syksyn Ruokamessuja tarjoten tällä kertaa ajatuksia muun muassa siitä, miten luonnontuotteista voi luoda liiketoimintaa, innovatiivisia tuotteita ja palveluja.
Ruokamessuseminaarien aiheet läpi vuosien
1991: Pienimuotoisen elintarvikkeiden jatkojalostuksen kehittäminen
1992: Elintarvikealan pienyritys muuttuvilla markkinoilla
1993: Ruoka ja matkailu – uusia ideoita elintarvikkeiden markkinointiin
1994: Yhteistyö elintarvikeviennissä – Pohjoismainen seminaari
1995: Kuluttaja ja elintarvikealan pienyrittäjän tuote
1996: Workshop, 60 osallistujaa 8 eri maasta
1997: Elintarvikkeiden terveysvaikutukset, trendit, luulot vai tiedot
1998: Luovuus yrityksen voimavaraksi
1999: Pysy kunnossa – virkisty syömällä – syö lähellä tuotettua
2000: Juhlaseminaari 10 v. Elintarvikkeiden terveysvaikutukset, turvallisuus ja eettisyys – haaste pk-elintarvikeyrityksen markkinoinnille
2001: Seminaari Seinäjoella ja Kauhajoella
2002: Seminaari tottumuksista ja valinnoista
2003: Makua, väriä ja vitamiineja? – case: sous vide-kypsennysmenetelmäPralus
2004: Asiakaslähtöinen liiketoiminta elintarvikeyrittäjän arjessa
2005: Kansainvälinen konferenssi Food Choices and Healthy Eating
2006: Prosessoinnin vaikutukset puutarhatuotteiden terveellisyyteen. Ajankohtaista uudesta elintarvikelainsäädännöstä.
2007: Kuluttajalähtöisyys – Ymmärrämmekö kuluttajan ruokavalintoja?
2008: Kasvu on mahdollista
2009: Klimppisoppaa ja kropsuako? – Perinneruoat ammattikeittiön ruokalistalla
2010: Reilua ja kestävää – suomalaisen ruoantuotannon haasteet
2011: Kiehuuko yli? – tarkastelussa ruokakeskustelun kuumat aiheet
2012: Koe aikamatka kaikilla aisteilla
2013: Lähiruokamatkalla meillä ja muualla
2014: Ruokalasta ravintolaksi
2015: Kurkistus taakse, katse eteen – ruoka-ala 2040
2016: Mahdollisuuksien maaseutu – Innovaatiolla ja yhteistyöllä kasvuun
2017: Elintarviketeollisuuden laitevientiä lakeudelta
2018: Narinajuustoa ja karviaishilloa, musiikki ja ruoka moniaistisena kokemuksena
2019: Muuttuva ruokaympäristömme ja käyttäytymisemme ruoan kuluttajana
2020 ja 2021 olivat koronavuosia ja messuja/seminaaria ei järjestetty
2022: Kauhajoen Ruokamessut 30 vuotta juhlaseminaari – Ruoka- ja lähimatkailu Suomessa
2023: Kohti kasvua ja resilienssiä – Tietoa ja työkaluja ruoka-alan yrityksille
2024: Luonnontuotteista liiketoimintaa