Suun terveydenhuollon ja kuntouttavan lyhytaikaisyksikön toimipaikka valmistui Kauhajoella: massiivipuuelementit ja energiatehokkuus yhdistyvät uudessa rakennuksessa

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen suun terveydenhuolto ja kuntouttava lyhytaikaisyksikkö ovat aloittaneet toimintansa Kauhajoen kaupungin rakennuttamissa uusissa tiloissa osoitteessa Männikönkuja 2, 61800 Kauhajoki. Kuntouttava lyhytaikaisyksikkö toimii 1. kerroksessa ja Suun terveydenhuolto 2. kerroksessa. Rakennuksen on suunnitellut Arkkitehti- ja insinööritoimisto Motiivi Oy:n Jorma Keskikiikonen ja rakentamisen pääurakoitsijana on toiminut Rakennus- ja suunnittelutoimisto Hämäläiset Oy. LVIA-urakoitsijana Talotekniikka Koivuluoma Oy ja sähköurakoitsijana Sähkö Mäntylä Oy.

Uuden rakennuksen kustannusarvio oli 9,44 miljoonaa euroa (alv. 0%) ja rakentaminen kesti hieman yli vuoden. Rakennuksen rakenteissa on käytetty paljon CLT-puumateriaalia, jota on näkyvissä myös sisätiloissa. Rakennuksen kantavana rakenteena on kuitenkin betoninen pilari-palkki järjestelmä. ”Pääurakoitsija sekä aliurakoitsijat ovat työllistäneet hankkeessa paljon paikallista työvoimaa ja yrityksiä, mm. massiiviset CLT-puuelementit rakennukseen on toimittanut Kauhajoella toimiva CLT Plant Oy”, toteaa Kauhajoen kaupungin kiinteistöpäällikkö Kimmo Järvinen.

CLT-puumateriaalien lisäksi rakennuksessa on huomioitu energiantaloudellisuutta mm. ilmanvaihtojärjestelmään liittyvällä jäähdytysjärjestelmällä, joka on toteutettu maaperästä otettavalla maaviilennyksellä. Lisäksi rakennus on liitetty yhtenä kokonaisuutena terveyskeskuksen kanssa varavoimajärjestelmään sähkökatkoksien varalta.

Lisätietoja:

Kimmo Järvinen
kiinteistöpäällikkö
puh. 040 571 5295