Viisi some-vaikuttajaa vierailee Etelä-Pohjanmaan kylissä ensi viikolla

Suomen Kylät ry ja joukko Etelä-Pohjanmaan maaseutukehittäjiä- ja yrityksiä järjestää sosiaalisen median vaikuttajille opintomatkan eteläpohjalaisiin kyliin. Some-vaikuttajat vierailevat Seinäjoen, Ilmajoen, Kurikan ja Kauhajoen kylissä ja maaseutuyrityksissä ke 7.6. – pe 9.6.2023. Vierailijat ovat bloggaaja Lähiömutsi eli Hanne Valtari, vaikuttaja Arttu Mustonen, valokuvaaja Ina Lähteenmaa, vaikuttaja Venla Anttila ja Salatuista Elämistäkin tuttu näyttelijä Ronja Alatalo. Vaikuttajista Lähteenmaalla on juuret Ilmajoella ja Valtarilla Vähässäkyrössä.

– Me olemme innoissamme, sillä tämä tempaus toteutetaan ensimmäistä kertaa. Mukana on kovia kyläilijöitä, jotka ovat uteliaita näkemään maaseutua. Teemme suosittujen some-vaikuttajien kautta tutuksi kylätoimintaa ja idyllisiä maaseudun kesähelmiä. Lakeuksilta nostamme esiin paikallisia brändejä. Puhkomme sosiaalisen median kuplia ja esittelemme suomalaisille nuorille maaseudun mahdollisuuksia. Kohdealueeksi valittiin juuri Etelä-Pohjanmaa, joka on tunnettua juurevasta kökkäkulttuurista ja vahvasta kyläkehittämisesta, toteaa Suomen Kylät ry:n toiminnanjohtaja Aleksi Koivisto.

Vierailukohteet valittiin huolella yhdessä järjestäjien kanssa. Vaikuttajat vierailevat tutustumassa Kammikylässä, lakeuksien kylätaloissa ja Ilmajoen Musiikkijuhlien Armi Ratia-oopperan ensi-illassa. Vaikuttajat tutustuvat paikallisiin yritystarinoihin Valkoinen Puu-ketjun kohteissa, Jokipiin Pellavan tehtaalla, luomutila Toiskassa ja Voihan Vuohi!-meijeritilalla.

– On hienoa saada vaikuttajat vierailulle lakeuksille, ja esittelemme ylpeydellä täältä löytyviä nähtävyyksiä ja yrityksiä. Toivon mukaan vieraat saavat tutustumiskohteiden myötä käsityksen myös eteläpohjalaisten toimeen tarttuvasta asenteesta, toteaa Etelä-Pohjanmaan maakuntajohtaja Heli Seppelvirta.

Opintomatkan maalle järjestävät Suomen Kylät ry, Etelä-Pohjanmaan liitto, EU:n maaseuturahoitus, Leader Suupohja, Leader Liiveri, Eteläpohjalaiset Kylät ry, Into Seinäjoki Oy, Ilmajoen kunta ja Kurikan ja Kauhajoen kaupungit.

KUTSU TOIMITTAJILLE:

Median edustajille järjestämme mahdollisuuden haastatella kierroksen käyneitä some-vaikuttajia pe 9.6. klo 13.15 – 14.15 Äärellä Ravintolassa, Seinäjoella, osoitteessa Nyykoolinkatu 25, 60100 Seinäjoki. Tervetuloa tapaamaan meitä lounaan yhteydessä.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Aleksi Koivisto, toiminnanjohtaja, Suomen Kylät ry
aleksi.koivisto@suomenkylat.fi
puh. 040 5091365