Sarjissäpinät Kauhajoen kirjastossa

Tiedote julkaistu 6.10.2023

Kauhajoen kirjastossa vietetään Sarjissäpinät -teemaviikkoja, joiden aikana nostetaan sarjakuvaa esille tapahtumien ja vierailuiden merkeissä. Kuluvalla viikolla kirjaston henkilökunta on lukuvinkkaillut erilaisia sarjakuvia kirjastoauton asiakkaille. Lisäksi viikon aikana on ollut mahdollisuus osallistua yhteisösarjakuvan tekoon, jossa luodaan yhteinen sarjakuvahahmo ja sen ympärille tarina. Perjantaina 6.10. kirjaston työntekijöitä jalkautuu nuorisokahvila Walkerssiin, jossa pääsee osallistumaan sarjakuvabingoon ja pinssipajaan sekä etsimään sarjakuvahahmoa.

Ensi viikolla (9.-12.10.2023) kaupunginkirjasto järjestää sarjakuvapajoja kaikille peruskoululaisille, sekä Kauhajoen päivätoimintakeskus Värkkööplassin asiakkaille. Pajojen vetäjänä toimii sarjakuvataiteilija Uolevi Äikäs Sarjakuvakeskuksesta. Koululaisille suunnattujen sarjakuvapajojen lisäksi Äikäs pitää kaikille avoimen teemapajan kirjastolla maanantaina 9.10. klo 17.00 alkaen.

”Sarjakuva on edelleen suosittu kirjallisuuden muoto, sen parissa viihtyvät kaikenikäiset. Vuoden 2022 aikana sarjakuvia lainattiin meiltä noin 5000 nidettä, mikä kertoo sen suosiosta. On hienoa, että saamme ensi viikolla vieraaksemme Uolevi Äikkään ja pääsemme kertomaan sarjakuvien monipuolisesta maailmasta mm. koulujen oppilaille ja aiheesta kiinnostuneille eri pajojen merkeissä. Saimme teemaviikkojen toteutukseen AVI:n rahoitusta 9000 €”, iloitsee kirjastonhoitaja Teija Korpi-Käkelä.

Sarjissäpinät jatkuvat kirjastossa vielä syyslomaviikon ajan, jolloin ohjelmassa on mm. sarjakuva-aiheinen Pubiton visa, sarjakuvasuunnistusta ja sarjakuvien tekoa. Lisäksi syysloman jokaisena arkipäivänä kirjastolla pääsee katsomaan sarjakuviin perustuvia elokuvia. Myös tämän vuoden Yökirjasto on sarjakuvateemainen.

Lisätietoja:
Teija Korpi-Käkelä
kirjastonhoitaja
puh. 0406748129
teija.korpi-kakela@kauhajoki.fi