Miljoona roskapussia

Miljoona roskapussia -kampanja 15.4.-5.6.2024

Kauhajoen kaupunki on mukana kumppanina  Ylen Miljoona Roskapussia -kampanjassa, joka järjestetään tänä vuonna 15.4.-5.6.2024. Kaupungin eri toimialat ovat mukana kampanjassa ja viestimme mm. kierrätykseen liittyvistä tietoiskuista sosiaalisen median kanavissamme.

Miten voin osallistua kampanjaan?

  • Kampanjaan voi osallistua kuka tahansa ja roskapussin kokoa ei ole erikseen määritelty. Se voi olla isompi roskapussi, perinteinen 25-litrainen muovipussi tai vaikkapa hedelmäpussi. Kampanjan pääasiana on, että roskia kerätään. Roskapussien määrän voi ilmoittaa Yle tunnuksilla roskapussilaskuriin Ylen verkkosivuilla osoitteessa: Miljoona roskapussia – yle.fi.
  • Jos sinulla ei ole Yle-tunnuksia, voit ilmoittaa roskapussien määrän lomakkeella, joita on jaossa kaupungintalon, Virkun ja kirjaston toimipisteissä aukioloaikojen puitteissa. Täytetyn lomakkeen voi palauttaa kaupungintalon aulapalveluun tai kaupungintalon kiinnioloaikoina ovisuussa olevan postiluukun kautta viimeistään 3.6. mennessä.
  • Kaupungintalon, Virkun ja kirjaston toimipisteissä on kampanjan ajan roskapostilaatikot, joista voit noutaa halutessasi kampanjatarvikkeita, eli  25-litran roskapusseja, suojahansikkaita sekä lomakkeita. Kaupungin puhtauspalvelut sponsoroivat roskapussit kampanjan aikana.
  • Jokainen voi osallistua kampanjaan vapaaehtoisesti.
    Kaupunki ei toimita yhteistä roskalavaa keskustan alueelle, vaan roskapussit tulee viedä joko omaan roska-astiaan tai pienemmät pussit (esim. hedelmäpussit) voi jättää kaupungin keskustan alueilla oleviin yleisiin roskasäiliöihin. Näitä pienempiä säiliöitä löytyy katu- ja puistoalueilta.
  • Yhdessä tai yksin. Kampanjan tarkoituksena saada mahdollisimman moni osallistumaan yhteisiin siivoustalkoisiin matalalla kynnyksellä.