Playcity 2024

Lasten omassa kaupungissa hauskuusprosentti on täydet 100 %

Tiedote julkaistu 28.3.2024

Kauhajoen kaupungin ja Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry:n (PLU) yhteistyössä järjestämä Playcity FunGo -päiväleiri järjestetään tänä vuonna 11. kerran Kauhajoen koulukeskuksen alueella kesäkuussa 25.-28.6.2024. Playcity-leiri on tarkoitettu 9–12-vuotiaille lapsille Kauhajoella ja koko seutukunnassa. Ilmoittautuminen leirille alkaa maanantaina 8.4.2024 klo 9.00 ja mukaan mahtuu 250 lasta. Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti PLU:n verkkosivuilla.

Playcityn on tarkoitus tuoda leikinomaisesti esiin, miten yhteiskunta ja kaupungit toimivat. Jokainen leiriaamu aloitetaan rekisteröitymällä kaupunkiin sisään ja ensitöikseen lapset hakevat työvoimatoimiston kautta töitä. Sen jälkeen lapset työskentelevät eri työpajoissa ohjaajien johdolla tuottaen erilaisia tuotteita ja palveluita. Työstä maksetaan myös palkkaa Topeekoina, joka on Playcityn oma rahayksikkö. Lisäksi jokaisen päivän päätteeksi järjestetään kansalaiskokous, jossa lapset tekevät yhteisiä päätöksiä kaupungin toiminnasta ja esittelevät päivän aikana oppimiaan taitojaan.

”Playcity FunGo -päiväleiri antaa lapsille mahdollisuuden tutustua leikkimielisesti haaveammattiinsa. Tänä vuonna mukana on yli 40 erilaista työpajaa, jossa voi työskennellä muun muassa parturi-kampaajana, leipurina, terveyskeskuksen eri ammateissa, poliisina ja lehden toimittajana.” Kertoo leirin johtaja Heli Pynttäri PLU:sta.

Koko leirin ajan myös vierailijat ovat tervetulleita tutustumaan Playcity-kaupunkiin. Playcityn turistikeskuksen oppaat kierrättävät vierailijoita kaupungissa ja kertovat sen toiminnasta. Lisäksi leirin viimeisenä päivänä järjestetään karnevaalikulkue ja päättäjäiset.

Kauhajoen kaupungin nuorisotyön koordinaattori Päivi Ojala toivottaa kaikki tervetulleeksi Playcity-leirille. ”Ilmoittautuminen alkaa 8.4. ja viime kerralla leiripaikat täyttyivät nopeasti. Leirille voi osallistua myös seutukunnista tai kauempaakin. Toivottavasti myös tänä vuonna saamme leirille suuren joukon osallistujia. Leirillä on tarvetta jälleen myös vastuu- ja apuohjaajille eri tehtävissä. ”

Lisätietoja Playcity-leiristä:
https://www.sporttis.fi/playcity-leirit/

https://kauhajoki.fi/hyvinvointi-ja-vapaa-aika/nuorisopalvelut/tapahtumat-retket-leirit/playcity-leiri/