Kauhajoen raitilta kuultua podcast

Kauhajoen raitilta kuultua -podcastsarja tuo esiin Kauhajokea ja kauhajokelaisuutta

tiedote julkaistu 18.4.2024

Kauhajoen kaupungin elinkeinopalveluiden viestintä ja Kauhajoen opiston radiotoimittajalinja ovat toteuttaneet yhteistyössä uuden podcast-sarjan, joka kulkee nimellä Kauhajoen raitilta kuultua. Ensimmäinen tuotantokausi pitää sisällään kuusi jaksoa, joissa keskustellaan muun muassa yrittäjyydestä, matkailusta, liikunnasta ja historiasta. Podcastin ensimmäinen jakso on kuunneltavissa 1.5.2024 alkaen.

Kauhajoen kaupunginjohtaja Niku Latva-Pukkilan mukaan uusia viestintä- ja kuntamarkkinointikanavia tulisi tarkastella tasaisin väliajoin. Kaupungin ja Kauhajoen opiston välisen podcast-yhteis-työn kautta saadaan uudella tavalla Kauhajokea ja kauhajokelaisuutta esiin. ” Aiemmin meillä oli käytössä kaupungin oma blogi, johon eri toimijat kirjoittivat artikkeleita. Nyt kuitenkin halusimme kokeilla jotain uutta tapaa ja syntyi idea podcastsarjasta.”

Kauhajoen opiston radiotoimittajalinjan opettaja Joni Rinta-Möykky on tyytyväinen uudesta yhteistyöstä, joka tuo mukanaan uudenlaista synergiaetua molemmille toimijoille.” Viime syksynä is-tuimme ensimmäisen kerran aiheen tiimoilta yhteisen pöydän ääreen ja keskusteluiden jälkeen päätimme lähteä toteuttamaan yhteistä projektia. Tuotantoajaksi sovittiin alkukevät, jolloin radiotoimittajalinjan opiskelijat tekevät harjoittelujakson.”

Ensimmäisen tuotantokauden toimittajana kuullaan radiotoimittajalinjan opiskelija Jori Korkiamäkeä, joka toteutti sarjan jaksot yhteistyössä kaupungin viestinnän kanssa.

Ensimmäinen jakso julkaistaan kuunneltavaksi keskiviikkona 1.5.2024, jonka jälkeen uusi jakso ilmestyy aina keskiviikkoisin kuuden viikon ajan. Osa jaksoista on kahdessa eri osassa, jolloin mo-lemmat jaksot julkaistaan yhtä aikaa. Podcastin jaksot ovat kuunneltavissa Mixcloud-palvelussa, ja ne jaetaan myös kaupungin verkkosivustolle osoitteeseen www.kauhajoki.fi/podcast ja sosiaalisen median kanaviin.

Kauhajoen kaupungin viestintä toivoo myös kuuntelijoilta mielipiteitä ja aihe-ehdotuksia tuleviin tuotantokausiin. ” Yhdessä tuotantokaudessa ei pysty ihan jokaista haluttua jaksoa toteuttamaan, jo-ten siitä syystä useat aihe-ehdotukset jäivät vielä odottamaan. Toivommekin palautetta ja kehittä-misehdotuksia, mistä aiheista voisimme keskustella tulevilla kausilla”, kertoo kaupungin viestinnän asiantuntija Maija-Liisa Laitila.