Miljoona roskapussia

Kauhajoen kaupunki mukana Miljoona Roskapussia -kampanjassa 15.4.-5.6.2024

Kauhajoen kaupunki on tänä vuonna mukana kumppanina Ylen Miljoona Roskapussia -kampanjassa. Kampanja-aika on 15.4.-5.6.2024.

”Tänä keväänä haastamme suomalaiset jo toistamiseen keräämään miljoona pussillista roskia! Näihin siivoustalkoisiin on lupautunut mukaan jo 161 kuntaa ja kaupunkia sekä joukko järjestöjä ja yhteisöjä. Kampanjan virallisena kummina toimii Mikko ”Peltsi” Peltola.” (Ylen tiedote 14.3.2024)

Kampanjaan voi osallistua kuka tahansa ja roskapussin kokoa ei ole erikseen määritelty. Se voi olla isompi roskapussi, perinteinen 25-litrainen muovipussi tai vaikkapa hedelmäpussi. Kampanjan pääasiana on, että roskia kerätään. Roskapussien määrän voi ilmoittaa Yle tunnuksilla roskapussilaskuriin Ylen verkkosivuilla osoitteessa: Miljoona roskapussia – yle.fi.

Lisäksi kaupungin muutamassa toimipisteessä tulee olemaan jaossa roskapusseja sekä lomakkeita, joilla voi ilmoittaa kerättyjen roskapussien määrän. Eli Yle-tunnusta ei tarvitse välttämättä erikseen luoda, ellei niin halua. Ilmoitamme lähempänä ajankohtaa tarkemman ohjeistuksen.