Suunnitteletko pop up -ravintolaa?

Pop up -ravintolatoimintaa voi harjoittaa ilman rekisteröitymistä, kunhan noudattaa seuraavia ehtoja:

  • Toimintapäivät: Enintään 12 päivänä kalenterivuodessa.
  • Tarjoilu: Ruoka tulee tarjoilla ja nauttia heti valmistuksen jälkeen, joko paikan päällä tai noutoruokana. Ei myöhempää käyttöä varten säilytettäväksi.
  • Sallitut ruoat: Esimerkiksi leivonnaiset, salaatit, keitot, padat, laatikkoruoat, kypsä liha ja kala.
  • Kielletyt ruoat: Raaka tai lähes raaka liha ja kala, kuten tartarpihvit, medium-kypsennetyt jauhelihapihvit, graavikala, mäti ja sushi.

Toiminnan tulee olla turvallista ja kuluttajaa ei saa johtaa harhaan. Kuluttajille nähtäville tieto, että kyse on pop up -ravintolasta sekä toiminnasta vastuussa olevan henkilön nimi.

Vaikka rekisteröintiä ei tarvita, on tärkeää noudattaa elintarvikelainsäädäntöä ja ilmoittaa mahdollisista terveysvaaroista ympäristöterveysvalvontaa.

Lue lisää Ruokaviraston ohjeista:
https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/ohjeita-kuluttajille/elintarvikealan-toiminta-yksityishenkilona/pop-up–ravintolatoiminta/

Sekä tarvittaessa lisätietoja ympäristöterveysvalvonnasta:

www.kauhajoki.fi/ymparistoterveys