Laskettelijoita Sotkan rinteillä.

Talviliikuntapaikat

Kauhajoen talviliikuntapaikkojen tilanne 19.2.2021

Heti alkuun pitää todeta, että sääennusteen mukaiset runsaat lumisateet tulevat aiheuttamaan haasteita jääalueiden ja latujen kunnossapidolle tulevan viikonlopun aikana. Latujen ja jääalueiden hoitoa tehdään monessa paikassa vapaaehtoisvoimin, joten ulkoilupaikkojen kunto vaihtelee sen mukaan.

Sotka

 • Sotkassa ladut hiihtokunnossa. Valaistus laduilla klo 22 saakka. Ladut hoidetaan viikonloppuna. Osoite on Kisakuja, 61800 Kauhajoki
 • Sotkassa tampatut lenkkipolut kävelijöille, sauvalenkkelijöille ja koirien kanssa ulkoileville. Lähtöpaikka Sotkan kesäteatterin P-alue. Lenkkipolulla on valaistus joka päivä klo 17.30-22.00. Osoite Sotkantie 130, 61800 Kauhajoki
 • Sotkanrinteet avoinna ja upeassa kunnossa! Katso lisää Sotkanrinteiden Facebook-sivuilta.
 • Sotkapirtti palvelee kaikkia Sotkan alueella liikkuvia. Katso lisää tietoja Sotkapirtin Facebook-sivuilta.

Rinnemäki

 • Rinnemäessä ladut kunnossa. Kävely ja koirahiihto laduilla on kielletty. Osoite Mettätie, 61800 Kauhajoki

Kauhajoen Ravirata

 • Kauhajoen Raviradan ympäristössä on ladut. Osoite on Ravikuja 7, 61800 Kauhajoki

Urheilukeskus

 • Urheilukeskuksen ympäristössä on hiihtoladut. Avotekojää, luistelukenttä ja uusi, noin 300 m oleva luistelubaana pesäpallokentällä ovat käytössä ja hyvässä kunnossa. Kaukaloon valot saa päälle pukuhuoneen seinässä (uimahallin puolelta) olevasta katkaisimesta. Osoite Kenttätie 15, 61800 Kauhajoki

Filppulan koulu

 • Filppulan koulun ympäristössä on ladut ja kentällä on (40x50m) jää, jonka keskiosassa pelikenttä ja reunalla noin 220m pituinen retkiluistelurata. Osoite Rekitie 18, 61800 Kauhajoki.

Hyypän maja

 • Hyypän majan valaistulla pururadalla on perinteisen ja luistelun ladut. Pellolle on ajettu myös 3 km latu, hiukan on paikoin lumipulaa. Lähtö pidemmille peltoladulle on kaukalon maantien puolelta. Latujen valokytkin on majan oikeassa kulmassa, ja ne sammuu itsestään klo 22.30.
 • Hyypän majan jääkiekkokaukalolla on hyvässä kunnossa ja sinne valot saa päälle luistintenvaihtokopin ovenpielestä ulkopuolelta. HUOM! Valot pitää sammuttaa samasta kytkimestä, eli viimeinen sammuttaa valot! Osoite on Hyypän maja, Könnönkyläntie 25, 61940 Hyyppä. Lisätietoa löydät Facebook-sivuilta. 

Ikkeläjärvi

 • Ikkelänjärviseura ry:n Ilmolassa on 1,5 km valaistu latu, sekä muita latureittejä. Latukartta löytyy lähtöpaikan valotolpasta. Upeassa seurantalon valaistussa pihassa on myös luistelujää, hyvä pulkkamäki lapsille sekä grillikota. Lisätietoa Elina Haapakoski: 040 500 9332. Osoite on Rytinevantie 6, 61880 Ikkeläjärvi.
 • Ikkeläjärven jäälle on ajettu latu ja lähtöpaikka on Ikkeläjärven uimaranta.
  Uimarannan kohdasta on hyvä paikka lähteä myös pilkille. Lisätietoa kalastuskunnasta ja siinä toimivista henkilöistä löydät Ikkeläjärven kalastusseuran sivuilta. Uimarannan osoite Rantapolku 122, 61880 Kauhajoki.

Nummijärvi

 • Nummijärvi / Nummijärven leirintäalueelta lähtee ladut kohti Kauhanevan kansallispuistoa. Reitin pituus 11 km ja perällä olevan lenkki 3 km. Nummijärven tiensivussa putkilinjan päällä on 1,5 km:n perinteisen latu. Näiden lisäksi on valaistulla pururadalla luisteluhiihtäjille 3 km baanaa. Osoite on Nummijärventie 591, 61910 Kauhajoki.
 • Koiravaljakko ajelua voi tiedustella Anita Lammi-Talvitieltä, puh. 040 0600 423 tai mese.
  Osoite on Lammin kiertotie 125, 61910 Nummijärvi.
 • Kalastuksesta kiinnostuneet löytävät paikallisen kalastusseuran sivuilta toimijoiden yhteystiedot ja muuta perustietoa Nummijärvestä. Nummijärven kalastusseuran sivuille pääset tästä.

Lauhanvuori

Hangaskylä

 • Hangaskylän metsäpirtillä on 1 km valaistu latu huippu hyvässä kunnossa. Ladun reunaa kävellen n. 200 m pääsee muutkin kuin hiihtäjät laavupaikalle tunnelmoimaan ja makkaraa paistamaan. Puut on valmiina paikalla. Lisätietoa Rauno Hirvimäki: 040 513 1016. Osoite Hangaskyläntie 578, 61820 Kauhajoki

Harjankylä

 • Harjankylä / Laitasaaren kylätalon takana, kodasta vasemmalle on pulkkamäki. Majan seinässä on valokatkaisija, josta saa valot mäkeen. Pihassa on tilava kota, jossa voi paistaa makkaraa. Kodassa on puut valmiina. Latua on pururadalla valmiina 2,5 km ja 10km latureitti Repolan laavulle. Osoite on Laitasaarentie 102, 61860 Harja

Sikarämäkkä

 • Suupohjan Ladun ja Kauhajoen seurakunnan Sikarämäkän laavulle menee hiihtämällä tehty latu. Latu lähtee siitä, missä Keevelintie tulee suon laitaan (muutama sata metriä Nummijärventiestä). Tässä kohdassa tiessä levennys, johon voi jättää auton. Latu menee suorinta reittiä laavulle ja matkaa on n. 3 km. Latu pidetään auki hiihtämällä.
 • Tutustu myös Suupohjan Ladun toimintaan heidän sivuillaan ja liity vaikka jäseneksi. Porukka on mukavaa ja jäsenedut liikkuville ihmisille tosi hyviä! Suupohjan Ladun sivuille pääset tästä.

Päntäne

 • Päntäneellä jääkaukalo käytössä. Osoite Keturinkyläntie 25, 61980 Päntäne
  Päntäneellä, Botnia Golfin kentälle on vedetty 2 km ja 4 km hiihtoladut. BG:n väki toivottaa kaikki tervetulleeksi hiihtämään, ennen kuin pyry peittää ladut. Latuja kunnostetaan satunnaisesti. Osoite Hermanninmäki 22, 61980 Päntäne. Lisätietoa löydät Botnia Golfin Facebook-sivuilta.
 • Päntäneen Korpikylässä on ajettu ladut. Lemmikkien Lomakodin nurkalta Rydinlähteitä kohti kaartaen golfkentän reunaa, Surukallion alle ja takaisin mutkitellen hoitolalle. Autot voi parkkeeta hoitolan pihaan. Osoite Korpikyläntie 272, Kauhajoki

Aron koulu

 • Aron koulu luistelukenttä (30x40m) on käytössä. Osoite Aronkuja 18, 61850 Kauhajoki as.

Koulukeskus

 • Koulukeskuksen lähiliikuntapaikka-alueella (40x50m) luistelukenttä. Osoite Aninkuja 3-5, 61800 Kauhajoki

Pukkilan koulu

 • Pukkilan koululla (25x25m) yleisluistelukenttä. Osoite Hyypäntie 78, 61800 Kauhajoki

Kainaston koulu

 • Kainaston koululla on (20x30m) yleisluistelualue. Osoite Kainaston keskustie 38, 61820

Lustila

 • Lustilan jääkaukalossa hyvä jää. Kolmenraitin koulun molemmin puolin on pelloilla hiihtoladut, jotka kiertävät Lustilankylän ympäristössä. Kaikki ladut vie koulun kautta Sotkan ladulle tai Peuralantien puolesta välistä taitekohta niin, että koululle päin lyhyempi reitti Sotkaan tai koukkaus Nikkolan laavun kautta hiekkamonttujen / Maaherrantien kautta Sotkaan. Latuja hoidetaan talkoovoimin, joten ladut eivät aina pakosta auki. Koulun läheisyydessä on ulkoilijoiden käyttöön tarkoitettu kota ja sinne menevien tulee ottaa polttopuita mukaansa.

Kolmenraitin koulu

 • Kolmenraitin koulun pihaan on tällä viikolla aloitettu rakentamaan koululaisten, alueen perheiden ja muiden kyläläisten voimin upeaa jäälinnaa. Tuon upean linnan rakentamiseen saa osallistua meistä jokainen. Rakennusmateriaalin teko-ohjeet löydät täältä.  Osoite Lustilantie 326, 61850 Kauhajoki as.

Mahdolliset muutokset ja lisäykset aikavälillä 19.-26.2.2021 tehdään Kauhajoen kaupungin liikuntapalveluiden Facebook-sivuille.

Liikunnallista viikonvaihdetta ja hyvää hiihtolomaa niille, joilla se jo on!