Etusivu - Kolmihenkinen perhe ulkona

Turvallisuus

Sekä lapsen oikeuksien sopimus että kansallinen lainsäädäntö velvoittavat huolehtimaan siitä, että lasten on turvallista elää ja kasvaa. Lasten ja nuorten turvallisuus muodostuu turvallisesta ympäristöstä, turvallisista ihmissuhteista ja omasta turvallisuuden kokemuksesta. Kaikkiin näihin voidaan vaikuttaa: turvallisuutta voidaan edistää esimerkiksi lainsäädännöllä, liikennesuunnittelulla, perheitä tukemalla ja syrjinnän vastaisella työllä.

Lapsen näkemysten kunnioittaminen ja lasten ja nuorten vakavasti ottaminen on myös itsessään keino suojella heitä: lapsi, joka kokee, että häntä kuullaan arjen pienissä asioissa, ymmärtää, että isoistakin kertominen kannattaa. Siksi aikuisten tehtävänä on miettiä, mitä turvallisuus on eri ympäristöissä ja miten voimme sitä vahvistaa sekä miten voimme varmistaa turvallisen elämän ihan jokaiselle lapselle.

Vuoden 2022 Lapsen oikeuksien viikon teemana oli lapsen oikeus turvallisuuteen. Lue lisää täältä  https://www.lapsenoikeudet.fi/kampanja/lapsenoikeuksienviikko/yleista/teemat/

 

Yhtenä Lapsiystävällinen kunta -työn teemana vuonna 2022 on liikenneturvallisuus.  Vastaamalla alla olevaan kyselyyn voit antaa palautetta siitä, millaiseksi koet Kauhajoen liikennekulttuurin nimenomaan lasten ja lapsiperheiden näkökulmasta.

VASTAA KYSELYYN

Lapsiystävällinen liikennekulttuuri

https://link.webropolsurveys.com/S/CEA45A24D8259846

Lisätietoja: Merja Paananen, Lapsiystävällinen kunta – koordinaattori, 040 527 9482, merja.paananen@kauhajoki.fi