kuvituskuva

Tiivistelmä Lapsiystävällisen liikennekulttuurin kyselyn tuloksista

Kauhajoen kaupungin Lapsiystävällinen kunta -koordinaatioryhmä teetti Lapsiperheiden asiakasfoorumin aloitteesta kaksi kysely liikennekulttuurista. Kyselyt suunnattiin kauhajokisille huoltajille ja koululaisille. Nostamme tähän artikkeliin tiivistelmän kyselyn tuloksista.

Huoltajille suunnatun kyselyn tulokset tiivistettynä

Vastauksista nousi esiin, että kevyen liikenteen väylissä on paikoin puitteita mm. Lustilankylän (Kolme raitin koulu) ja Kainaston koulujen läheisyydessä. Tuloksissa esiin nousseita toiveita kevyen liikenteen väylistä on välitetty Etelä-Pohjanmaan ELY-keskukselle, jonka kanssa kaupungin teknisten palvelut käyvät keskustelua vuosittain yhteistyöpalavereiden merkeissä.

Lisäksi huoltajille suunnatussa kyselyssä nousi esiin keskustan liikennevalojen toiminta ja osaksi myös se, että liikennevaloja eivät aina kunnioita autoilijat tai kevyen liikenteen käyttäjät.  Lisäksi vastanneiden kesken nousi esiin keskustan autoilijoiden tilannenopeudet sekä pyöräilykypärän käyttämättömyys. Näihin liikenneturvallisuuden haasteista pyritään vastaamaan aina katuremonttien yhteydessä, jolloin risteysalueita ja suojateitä korotetaan. Lisäksi erilaisia näköesteitä esimerkiksi istutusten takia tarkastellaan jatkuvasti resurssien puitteissa.

Lapsille suunnatussa kyselyn tulokset tiivistettynä

Lapsille suunnatussa kyselyssä nousi esiin liikenteen turvattomuus kirjaston ja koulukeskuksen piha-alueilla sekä keskustan alueella liikennenopeudet sekä liikennevalojen kunnioittamattomuus.

Liikenneturvallisuus

Liikenneturvallisuuskulttuurin muuttaminen ja liikenneturvallisuus on kaikkien yhteinen asia. Lapsiystävällinen kunta -koordinaatioryhmä muistuttaa maltista liikenteessä sekä autoilijoita että jalankulkijoita. Kevään ja kesän tulessa moni lapsi, nuori ja aikuinen liikkuu keskustan alueella jalan tai pyöräilen.