Playcity 2024 ryhmäkuva

Kauhajoen kaupungille Lapsiystävällinen kunta -tunnustus

Tiedote julkaistu 1.7.2024

Suomen UNICEF on torstaina 27.6.2024 myöntänyt Kauhajoen kaupungille ensimmäisen Lapsiystävällinen kunta -tunnustuksen. Lapsiystävällinen kunta -työn kaupunki aloitti vuonna 2021. Tunnustuksen saaminen julkistettiin perjantaina 28.6. PlayCity – Lasten kaupungin päätöstilaisuudessa. Etelä-Pohjanmaalla tänä keväänä tunnustuksia on saanut kolme kuntaa, Isokyrö, Seinäjoki ja nyt Kauhajoki.

Lapsiystävällinen kunta -malli on UNICEFin kunnille tarjoama työväline. Suomessa mallissa mukana on tällä hetkellä 59 kuntaa ja se tavoittaa 55 prosenttia Suomessa asuvista lapsista. Kaikkiaan 27 kuntaa on saanut tähän mennessä UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -tunnustuksen.

Lapsiystävällinen kunta -tunnustus on Kauhajoelle ensimmäinen ja myönnettävä tunnustus on voimassa kaksi vuotta.

”Olemme iloisia myönnetystä tunnustuksesta ja siitä, että saimme kolmen vuoden kehittämistyön jälkeen virallisen vahvistuksen lapsiystävällisestä kunnasta. Iso kiitos siitä työryhmälle ja koko kaupungin henkilöstölle. Työ lapsiystävällisyyden kehittämiseksi ja lapsen oikeuksien toteutumiseksi jatkuu ja on vakiintunut osa kaupunkimme toimintaa,” kertoo Kauhajoen kaupunginjohtaja Niku Latva-Pukkila.

Suomen UNICEFin valintapäätöksessä arvioijat nostivat esiin muun muassa Perheohjaamon ja koulunuorisotyötoiminnan vakiintumisen osaksi pysyviä rakenteita sekä lapsivaikutusten arviointityön kehittymisen isoin harppauksin. Lisäksi arvioijat korostivat lasten ja nuorten mahdollisuuksia tavata päättäjiä säännöllisesti esimerkiksi lapsiparlamenttitoiminnan kautta.