kuvituskuva

Aronkylän matonpesupaikka suljetaan toistaiseksi

Ote teknisen lautakunnan pöytäkirjasta 4.6.2024

Aronkylän matonpesupaikalla on viime talvena rikkoutunut puhdasvesilinjoja, jotka vaativat korjaamista ennen mahdollista avaamista. Matonpesupaikan jätevesi johdetaan tällä hetkellä suoraan vesistöön, mikä on nykysäännösten vastaista. Mikäli vesilinjoja korjataan, tulee viemäröinti saattaa samaan aikaan nykyohjeiden vastaavalle tasolle.

Aronkylän matonpesupaikalla on viime vuosina esiintynyt runsaasti häiriökäyttäytymistä. Häiriökäyttäytymisestä ovat informoineet alueen käyttäjät, alueen asukkaat sekä alueella vuokrattavaa tilaa pitävä Aronkylän kyläyhdistys. Häiriökäyttäytymisen lisäksi alueella on esiintynyt laitonta toimintaa mm. jäteöljyä on useaan kertaan päästetty viemärilinjojen kautta jokeen. Pelastuslaitos on viime vuosina tehnyt alueella öljyntorjuntatehtäviä.

Matonpesupaikan avaaminen vaatii alueelle runsaasti investointeja, joihin ei ole kuluvan vuoden investointiohjelmassa varauduttu. Filppulan matonpesupaikka on peruskorjattu vuonna 2023 ja se täyttää tämän hetken ympäristömääräykset.

Lisätietojen sivun oikeasta reunasta tai mobiilinäkymässä sivun alalaidasta.