Veikon ja Carinan 20v. – Juhlakiertue Kauhajoella

4.10. 19.00-21.00
Musiikki, Nuoret, Seniorit, Yritykset

Harmonikkalegenda Veikko Ahvenaisen odotettu huippukonsertti kuullaan Kauhajoen Yhteiskoulun Auditoriossa, Prännärintie 4, tiistaina 4.10.2022 kello 19.00. Tilaisuudessa esiintyvät Veikko Ahvenainen ja hänen puolisonsa harmonikkataituri Carina Nordlund, Seppo Heikkilä ja Kauhajoen Harmonikkakerho. Konsertin järjestelyissä on mukana Kauhajoen kulttuuripalvelut.

Vuonna 1985 Veikko esiintyi Örnsköldsvikin harmonikkafestivaaleilla Ruotsissa. Viikon aikana hän opetti ruotsalaisia hanuristeja joista yksi oli 15-vuotias Carina. Vuosien aikana Veikko innosti tyttöä harjoittelemaan lähettäen hänelle maisemakortteja eri puolilta maailmaa. Kului 14 vuotta kunnes he tapasivat jälleen . Tapaaminen johti Veikon säveltämään häämarssiin Björnan kirkossa vuonna 2005. Häiden jälkeen yhteiset kiertueet ovat sujuneet iloisissa merkeissä.

Kuopiossa 9-vuotias Veikko oppi soitonalkeet kuopiolaiselta muikkukauppiaalta.

Ensi levytys oli vuonna 1955 ja tänään hän on maamme eniten levyttänyt artisti 1087 levytyksellä. Kansainväliset konserttikiertueet alkoivat 1960-luvulla aina Moskovan Tshaikovskin konserttisalista kuuluisaan Washingtonin Kadetraaliin Yhdysvalloissa. Takana on lähes 5000 konserttia eri puolilla maailmaa.

Kuopion kaupunki on kunnioittanut Veikon elämäntyötä suurella taideteoksella, joka on nähtävänä Kuopion Matkakeskuksessa. Hän on saanut Pro Finlandia-mitalin vuonna 2010 ja kansainvälinen Harmonikkaliitto Cofédération Internationale des Accordéonistes (CIA) on palkinnut hänet arvostetulla Merit Award – palkinnolla vuonna 2020

Väliajalla julkistetaan Veikon ja Carinan uusi O Sole Mio CD-levy. Konsertissa on saatavana myös Veikon kirjoittama suosittu kirja Hanurini muistoja.

Kauhajoen kaupungin kulttuuripalvelut tarjoaa väliajalla kahvit.

Lämpimästi tervetuloa!

Hinta:
15 €, sisältää kahvin. Lipunmyynti ovelta klo 18.15 alkaen. Käteismaksu.
Paikka
Kauhajoen Yhteiskoulu
Paikan kuvaus
Auditorio
Osoite
Prännärintie 4
Tapahtumanjärjestäjä
Kauhajoen kaupunki / Kulttuuripalvelut
Tapahtuma muualla verkossa:
EP Kalenteri Event Organizer Link