Soffan perheiden kesäretki Koivuniemen Herran Muumaahan Merikarvialle 14.6.

Kaupunki kustantaa bussikuljetuksen Merikarvialle. Bussi täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Mukaan voi tulla myös omalla autolla.

Lähtö Soffan (kulttuuritalon) pihasta klo 9.30. Kannattaa kuitenkin tulla paikalle jo ennemmin, että rattaat, vaunut, istuimet ym. ehditään pakata autoon.

Liput perheet maksavat itse.

Ryhmälipun hinta yli 2-vuotiailta 13 e (otimme yhden lisätunnin). Alle 2-v ilmaiseksi.

Retkiaika 4 tuntia klo 11-15. Omalla autolla tulijat voivat toki lähteä oman aikataulun mukaan. Soffalta otetaan eväät mukaan (sämpylät, banaanit sekä makkarat grillattaviksi). Juotavat jokainen huolehtii itse mukaan. Tämä siksi, koska farmilla pyritään noudattamaan teemaa ”säästetään Suomea seuraaville ja sitä seuraaville lapsenlapsille”. Eli esim. vettä varten emme voi ottaa mukaan kertakäyttökuppeja. Kahviosta mahdollisuus ostaa lounasta, kahvia, jäätelöä ym.

Retken aluksi ryhmille on lyhyt yhteinen ”vastaanottotempaus” ja tervetuloa eläinkaveri -retken alustukseksi.

OHJELMA
Lehmänkello soi ja kutsuu mukaan!
11.00 portit aukeavat
11.30 sikasten syöttö
12.00 lehmän lypsy
12.30–13.30 hepo-ohjelmaa
13.00–14.00 perinneteeman häppeninki pihassa (teemat ja tekeminen vaihtelee)
13.30 traktorikiertoajelua
14.00 eläinkaverin ruokinta
14.30 ponikärryajelu

Lisäksi paljon muuta omaehtoista tekemistä maalaistalon pihapiirissä.

Soffassa on lista lähtijöille, mutta mukaan voi ilmoittautua myös Facebookissa olevan ilmoituksen kommenttikentässä.

Myöhemmin tulee lisäinfoa bussiin otettavista turvaistuimista/korokkeista.

LISÄINFOA RETKESTÄ (päivitetty 11.6.2024)

Ensinnäkin bussiin vapautui paikkoja, kun osa perheistä tuleekin omilla autoilla. Vapaana nyt 8 paikkaa.
Perjantai aamuna lähtö Soffan pihasta klo 9.30 Prännärintien puoleiselta parkkipaikalta. Tulkaa paikalle ajoissa, että ehditään pakata autoon vaunut/rattaat ym. ja turvaistuimet auton sisälle. Viitalan ohjeiden mukaan toimitaan samoin kuin edellisinä vuosina eli isommille lapsille voi ottaa istuinkorokkeet mukaan ja pienemmät kiinnittää turvaistuimissa/kaukaloissa kolmipisteturvavöillä tai lannevöillä istuimeen. Tähän kuluu yllättävän paljon aikaa eli tulkaa tosiaan paikalle jo hyvissä ajoin ennen puolta kymmentä.

Omilla autoilla tulijat yrittäkää tähdätä siihen että olisitte MuuMaassa jo vähän ennen klo 11.

Jaan bussissa teille vielä aluekartan ja päiväohjelman mistä näkee mitä ja missä milloinkin jotain tapahtuu. Kokoonnutaan portille ja mennään ryhmänä sisään. Ryhmälipun hinta on 13 e (sisältää yhden lisätunnin) kaikilta yli 2 v, myös aikuisilta.

Toivottiin, että perheet maksaisivat kortilla, tämä nopeuttaisi toimintaa lippuluukulla. Meidän retkiaika on varattu klo 11-15.

Retken aluksi, heti kun pääsemme porttien sisäpuolelle meille on yhteinen vastaanotto tempaus jonka jälkeen aluetta voi lähteä kiertämään omaan tahtiin.

Soffasta otetaan mukaan eväät, eli jokaiselle on varattu eväsleipä, banaani ja makkaraa. Juotavat kukin ottaa itse mukaan. Toki myös omia eväitä voi ottaa mukaan.

Meille sovitaan paikanpäällä joku ruokailu/nuotiopaikka minne voimme mennä evästelemään. Syömään voitte tulla oman aikataulun (nälän) mukaan klo 12-13 välillä. Kaija-Leena, Pia ja Tiina paistavat makkarat valmiiksi.

MuuMaassa noudatetaan teemaa ”säästetään Suomea seuraaville ja sitä seuraaville lapsenlapsille” eli toiveena on, että retkeläiset eivät käyttäisi kertakäyttöastioita ja että roskat lajitellaan. Kunnioitetaan tätä ja mietitään miten eväät pakataan.

Paikan päältä voi myös ostaa syötävää ja juotavaa.

Noin 70 innokasta retkeläistä on lähdössä perjantaina reissuun. Toivotaan, että sää suosii meitä. Takaisin lähdemme ajelemaan klo 15 eli Kauhajoella olemme noin klo 16.