Kauhajoen kaupungin koronatiedote 31.3.2021

Aluehallintoviraston 26.3.2021 antaman päätöksen mukaan Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien kuntien alueilla voidaan sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 20 (kaksikymmentä) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa.  Määräys on voimassa ajalla 1.4. – 30.4.2021

  • Perusopetus ja lukiokoulutus jatkuvat entisellään lähiopetuksena. Ammatillisen koulutuksen järjestämisestä vastaa ja lisätiedot antaa Vuoksi.
  • Mikäli paikallinen tartuntatilanne ja/tai valtakunnalliset ohjeistukset edellyttävät (jos kouluissa ja oppilaitoksissa tilanne pahenisi nopeasti), on EPSHP:n alueella valmius siirtyä etäopetukseen nopealla aikataululla.

Harrastustoiminnan järjestämisestä kaupungin tiloissa

Etelä-Pohjanmaan alueellinen Koronanyrkki on todennut kokouksessaan 29.3.2021 sairaanhoitopiirin alueen olevan perustasolla. Nyrkki suosittelee yli 18-vuotiaiden harrastustoiminnan keskeyttämistä 30.4.2021 saakka.

  • Toimintaa ei kielletä kaupungin päätöksellä, vaan harrastustoiminnan järjestäjä toimii asiassa oman harkintansa mukaan.
  • Toiminnan järjestäjä on vastuussa ryhmän toiminnasta ja 20 henkilön kokoontumisrajoituksen noudattamisesta (Aluehallintoviraston päätös). Kaikissa ryhmissä on vahva maskisuositus ja noudatetaan turvaetäisyyksiä ja hygieniaohjeita.
  • Kontaktilajien ym. harjoitukset ja harjoitteet (18 vuotta täyttäneille) suositellaan tauotettavaksi 30.4.2021 asti.
  • Mikäli paikallinen tartuntatautitilanne tai valtakunnalliset ohjeistukset edellyttävät, tulee järjestäjillä olla valmius keskeyttää toiminta ja/tai noudattaa tiukentuneita ohjeistuksia välittömästi.
  • Yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei toistaiseksi suositella järjestettäväksi ja pienimmissäkin tilaisuuksissa suositellaan käytettäväksi maskeja.