Uimakoulut

KESÄN 2020 UIMAKOULUT PÄÄTTYNEET!  ENSI KESÄÄN…

Uimakoulutoiminnan järjestäminen Virkussa koronavirusepidemian aikana

Ei ole näyttöä siitä, että koronavirus voisi levitä uima-allasvesien kautta. Uima-allasvesissä käytetään aina desinfiointikemikaalina klooriyhdisteitä, joiden ansiosta virukset tuhoutuvat nopeasti uima-allasveteen joutuessaan. Toimimme valtioneuvoston ja aluehallintoviraston määräysten mukaisesti sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton laatimien ohjeistusten pohjalta uimakoulutoiminnan järjestämiseksi Virkussa.

 

Lähikontaktien välttämiseksi ja tartuntariskin vähentämiseksi olemme päättäneet pienentää uimakoulujen ryhmäkokoja kahdeksaan uimakoululaiseen per ryhmä, pois lukien lapsi-aikuinen uimakoulu, jonka ryhmäkoko on viisi lasta ja viisi aikuista sekä uimaopettaja. Olemme väljentäneet ja rytmittäneet uimakoulujen aikatauluja siten, että ryhmät pysyvät erillä toisistaan ja uimahallissa on paikalla vain yksi uimakouluryhmä kerrallaan. Uimakoulujen aikaan Virkku on suljettu muilta asiakkailta, jolloin voimme minimoida uimakoululaisten kontaktit muiden asiakkaiden kanssa ja taata riittävät turvavälit myös pesu- ja pukutiloissa. Näiden syiden vuoksi olemme lisänneet uimakouluja pidemmälle ajanjaksolle aina heinäkuun loppuun saakka, jotta mahdollisimman moni lapsi mahtuu mukaan uimakouluryhmiin.

Hygienian ylläpitämisestä huolehdimme huolellisella peseytymisellä ja käsien pesulla ennen allastiloihin siirtymistä. Tartuntariski altaassa käytettävien välineiden (esimerkiksi uimalaudat, lötköpötköt) välityksellä voidaan arvioida olevan melko vähäinen ja välineitä käytetään pääsääntöisesti altaissa, joissa on klooria. Pyrimme siihen, että yleisiä opetusvälineitä ei vaihdeta opetuksen aikana uimakoululaisten kesken, mutta tätä emme tietenkään voi täysin taata. Desinfioimme yhteiset opetusvälineet jokaisen uimaopetusryhmän jälkeen.

Uimaopetuksessa käytetään ainoastaan omia henkilökohtaisia uimalaseja, joten lainalaseja Virkusta uimaopetuksen ajaksi ei ole saatavilla.

Muistetaan, että uimakouluun osallistutaan vain terveenä ja täysin oireettomana. Lisäksi on hyvä muistaa, että vaikka koronavirustartuntojen ehkäiseminen on tärkeää ja jokainen on osaltaan vastuussa niiden ehkäisemisestä, niin uimakoulun tulisi myös tarjota iloa ja kivoja kokemuksia uimakouluihin osallistuville eli toiminnan ei ole tarkoitus muodostua yksinomaan viruksen torjuntaan liittyvien sääntöjen valvomiseksi emmekä voi taata riittäviä turvavälejä kaikissa tilanteissa itse uimaopetuksen aikana.

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton ohjeistuksen uimakoulutoiminnan järjestämisestä koronavirusepidemian aikana voit lukea kokonaisuudessaan tästä.

Kesän 2020 uimakoulut

Uimakoulut järjestetään maanantaista perjantaihin, pois lukien juhannusviikko 15. – 18.6., jolloin uimakoulut ovat nelipäiväisiä maanantaista torstaihin. Uimakoulun hinta 40€ / osallistuja. Maksu suoritetaan Virkun palvelupisteelle ensimmäisen uimakoulupäivän aikana. Ilmoittautuminen on sitova! Peruuttamattomasta uimakoulusta peritään viikon uimakoulun maksu!

Uimakouluryhmiin ja niiden kuvauksiin voit tutustua alla olevista linkeistä tai suoraan Kauhajoen kansalaisopiston sivuilta: