Seutukaupunkiverkoston kilpailu

Seutukaupungeissa etsitään houkuttelevinta työpaikkaa huhtikuun ajan

Seutukaupunkiverkosto järjestää huhtikuussa 2023 Houkuttelevin työpaikka -kilpailun, johon paikalliset yritykset pääsevät osallistumaan helposti sosiaalisen median kanavissaan. Kilpailussa ovat mukana ainakin Kalajoki, Kauhajoki, Kurikka, Salo ja Ylivieska.

Houkuttelevin työpaikka -kilpailu järjestetään ensimmäistä kertaa, ja se on avoin seutukaupunkien (lisätietoa Seutukaupungeista ja seutukaupunkiverkostosta) yrityksille. Yrityksillä on kilpailun kautta mahdollisuus vahvistaa positiivista kuvaa työnantajana sekä saada näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa. Kilpailu järjestetään 1.-30.4.2023 aikana ympäri Suomea eri seutukaupungeissa, joista jokainen kaupunki valitsee oman alueensa Houkuttelevin työpaikka -tittelin voittajan.

Kilpailun ohjeet ja säännöt

Houkuttelevin työpaikka -kilpailuun osallistuminen on helppoa: Yritykset tekevät Facebook- ja/tai Instagram-tililleen päivityksen, joka kertoo miksi kyseinen yritys on mukava työpaikka. Esimerkiksi hauskat hetket, työtilannekuvat sekä henkilö- ja maahanmuuttajatarinat työpaikalta ovat tervetulleita.

Päivitys saa sisältää videota, kuvaa ja tekstiä. Julkaisun yhteydessä pitää käyttää ainakin seuraavia hashtageja: #HoukuttelevinTyöpaikka ja #Kaupungin nimi (esim. #Kurikka #Salo #Ylivieska).

Tämän leikkimielisen kilpailun kriteereinä käytetään esim. julkaisun saamien reaktioiden määrää suhteessa seuraajien määrään. Video, hyvin kirjoitettu teksti ja monimuotoisuus julkaisussa vaikuttavat positiivisesti pistemäärään.

Lisätietoa ja yhteystiedot

Kilpailu pohjautuu Pietarsaaressa ja Kristiinankaupungissa marraskuussa 2022 järjestettyyn Most Attractive Place to Work -kilpailuun.

Kilpailun koordinointi

Virpi Itävaara
Viestinnän asiantuntija, Kauhajoen kaupunki
virpi.itavaara@kauhajoki.fi
040 515 8275

Airi Rummukainen
Projektipäällikkö, Kurikan kaupunki
airi.rummukainen@kurikka.fi
044 5502901

 

Houkuttelevin työpaikka on osa SEUTUKAUPUNKIrekry-hanketta, jonka tavoitteena on tukea seutukaupunkien kansainvälisiä rekrytointeja ja kehittää rekrytointivalmiuksia. Hanketta toteutetaan tiiviissä yhteistyössä ELY-keskusten, TE-toimistojen, työ- ja elinkeinoministeriön sekä erilaisten valtakunnallisten ja alueellisten kv-rekrytointeja edistävien hankkeiden kanssa. Hankkeen rahoittajana toimii Etelä-Pohjanmaan liitto.